Heipä hei pitkästä aikaa ja oikein ihanaa alkanutta vuotta 2021! ❤
Siitä onkin jo aika tovi kun viimeksi olen blogin parissa ollut. Tiedän että ei tarvitsisi mitenkään selitellä että miksi joskus kirjoittaa ahkerasti ja toisinaan ei pitkään aikaan mitään, mutta ehkä silti muutaman sanasen voisin asiasta sanoa. Nämä nyt julkaisemani brunssin ohjeistukset ovat lokakuiselta lauantaiaamulta kun kaikki oli vielä hyvin emmekä tienneet mikä on vielä alle vuorokauden päästä edessä. Molemmat menimme tahoillemme viettämään aikaa ystävien kanssa ja yöllä meidät saavutti suruviesti appiukon kuolemasta. Kaiken lisäksi meidän oli ollut tarkoitus juhlia appiukon tasavuosia seuraavana päivänä. Ilo synttäreistä vaihtuikin kuoleman suruksi. Kun kuolema tulee tarpeeksi lähelle, se sekoittaa ajatuksia ja oikeastaan ihan kaikkea hyvinkin pitkäksi aikaa. Oikeastaan vasta tänään tuli se fiilis, että nyt mulla on aikaa ja fiilistä taas pitkästä aikaa istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan. Eilen havahduin siihen, että pitkästä aikaa kaivoin kameran kaapista ja otin kuvia tekemistäni ruuista. Huomasin, kuinka mieheni suulle levisi hymy, kun hän huomasi että taas kuvataan. Ennen ehkä hieman ärsyttävästäkin tavasta oli nyt tullut merkki että ehkä kaikki on taas pikku hiljaa normaalia olotilaa kohti.
Joulukin meni hiukan hiljaa hiipien ohitse tänä vuonna. Joulufiilistä ei missään vaiheessa tullut enkä oikein jaksanut asiaa stressatakaan. Joulunalla sairastelu ei sekään parantanut joulumieltä, mutta onneksemme saimme maailman parhaan joululahjan mitä ikinä voi saada - veljeni perheeseen syntyi pienen pieni poika! 💙
Mutta nyt vuoteen 2021 motolla - vähemmän murhetta, enemmän terveyttä.
Tosiaan nämä kaksi ohjetta jotka nyt haluan kanssanne jakaa ovat jo viime vuodelta, kun pidimme mieheni kanssa pienen brunssin. Kutsun näitä meidän yhteisiä viikonlopun aamupäivän hetkiä aina brunsseiksi siitäkin syystä, että se tekee hetkestä jotenkin vähän juhlavamman ja tosiaan sen brunssin ei aina tarvitse olla mikään 100 ruokalajin aamupala. Kunhan on jotain normaalista aamupalasta poikkeavaa, ehkä hieman enemmmän tekovaiheessa aika vievää ja yleensä se tarjoillaankin normaalia aamupalaa myöhemmin.
Paprikauunimunakkaiden ohje on Yhteishyvän. Nämä olivat hyviä ja tehdään varmasti toistekin. Oli vaan vaikea saada pysymään täyte pienien suippopaprikoiden sisällä. Mutta ei se ulkonäkö vaan se maku!
Paprikauunimunakkaat
4-6 kpl suippopaprikoita
6 kananmunaa
1½ dl paksua jogurttia
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa
180 g salaattijuustokuutioita
Huuhtele paprikat. Halkaise kantoineen pitkittäin niin, että syntyy kaksi venettä. Poista siemenet, mutta jätä kannat paikoilleen. Asettele paprikat pellille leivinpaperin päälle tai isoon vuokaan ja tue toisiaan vasten.
Riko munat kaatonokalliseen kannuun tai kulhoon. Vatkaa joukkoon jogurtti, ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Kaada munakasseos paprikoihin.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes munakkaat ovat hieman hyytyneet. Murustele pinnalle salaattijuusto ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
Ja koska brunssilla pitää aina olla jotain makeaa, niin pitihän se tälläkin kertaa jotakin uutta makeaa jälkkärireseptiä testata. En halunnut tehdä kakkua, vaan ainoastaan jotkut pienet jälkkärit. Ja tämä Annin uunissa -blogista löytynyt mango-vadelmatrifle oli ihan huippuhyvä, ihanan raikas jälkkäri. Menee jatkoon ehdottomasti.
Mango-vadelmatrifle
4-6 annosta
1,5 dl vadelmia
1 dl mangopyrettä (esim. Piltti tai Bonne)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g rahkaa
noin 1 dl granolaa
Survo tuoreet tai pakastevadelmat haarukalla mössöksi ja lisää halutessasi sokeria tai muuta makeutusta sekaan. (minä en lisännyt makeutustani ja mielestäni oli hyvää ja raikasta ihan sellaisenaan)
Vatkaa vaniljavaahto kuohkeaksi. Lopuksi vatkaa rahka sekaan.
Nostele vadelmasurvosta, mangososetta, granolaa ja vaniljavaahtoa vuorotellen laseihin.
Tarjoile heti (jotta granola ei pehmene liikaa)!
Lisäksi oli tarjolla:
♢ nauravia nakkeja
♢ pekonia
♢ munakasta (ruohosipulilla)
♢ paprikansiivuja
♢ tomaatti-mozzarellasalaattia pestokastikkeella
♢ (Latelle varmuudeksi jälkkärisuklaata, koska en tiennyt että maistuuko mango-vadelmatrifle)
Annettiin mun vanhemmille joululahjaksi brunssilahjakortti, eli seuraava brunssi on toivottavasti ravintolassa, eli pääsee valmiiseen pöytään! Luksusta! ❤ Lahjakortti oli ns. avoin lahjakortti, eli päätämme yhdessä mihin menemme ja milloin menemme, kunhan yhdessä mennään.
Ja hei kiitos te ihanat ❤ viesteistä joita olen saanut blogin tauolla olosta! Jokainen viesti on lämmittänyt sydäntä kovasti, vaikka en ole välttämättä tätä aiemmin vastannutkaan mitään! ❤