Ulkona tuulee tällä hetkellä niin kovin, että on kiva olla villasukat jalassa sohvan nurkassa ja kuunnella kun tuuli vinguttelee vanhan talon nurkkia. Onneksi Viskikään ei tykkää tuulisesta kelistä, niin ei tarvitse näillä keleillä mitään maraton -lenkkiä tehdä.
Tämä lasagnette on jo muutaman viikon takaa. En ole ikinä lasagneten joukkoon laittanut porkkanaraastetta, mutta sehän sopikin erittäin hyvin joukkoon. Taidan laittaa toistekin. Ohje on Kirsin keittiöstä, hieman omaan makuun muunneltuna.
Helppo lasagnette
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 porkkanaa
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
oreganoa
basilikaa
ripaus sokeria
150 g täysjyvä lasagne piccoloa
1 mozzarellapallo
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa murskattu valkosipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Lisää joukkoon tomaattimurska, raastetut porkkanat, vesi ja kerma. Mausta kastike oreganolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Lisää tarvittaessa myös lisää suolaa ja mustapippuria, kunnes maku on omaan makuun mieleinen.
Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa, esim. 15 minuuttia ja lisää joukkoon pastat. Kypsennä ruoka joko hellalla tai siirrä jauheliha-pastasötkötys voideltuun uunivuokaan. Asettele ruuan pinnalle ohueksi leikattuja mozzarellasiivuja ja anna ruuan kypsyä kansi päällä levyllä tai uunissa kunnes pasta on kypsää.
Kissatkin jo hetkellisesti tottuivat ajatukseen, että kevät on tulossa. Molemmat kissat lekottelivat auringon paisteessa saunan terassilla ja siinä kyllä oikeastikin oli melkoisen lämmin välillä jos tuuli ei yhtään osunut. Mutta nyt taitaa taas sisätilat lämmittää enemmän.❤