sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Äärimmäisen helppo (ja herkullinen) lasagnette


Ulkona tuulee tällä hetkellä niin kovin, että on kiva olla villasukat jalassa sohvan nurkassa ja kuunnella kun tuuli vinguttelee vanhan talon nurkkia. Onneksi Viskikään ei tykkää tuulisesta kelistä, niin ei tarvitse näillä keleillä mitään maraton -lenkkiä tehdä. 

Tämä lasagnette on jo muutaman viikon takaa. En ole ikinä lasagneten joukkoon laittanut porkkanaraastetta, mutta sehän sopikin erittäin hyvin joukkoon. Taidan laittaa toistekin. Ohje on Kirsin keittiöstä, hieman omaan makuun muunneltuna. 

Helppo lasagnette


400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 porkkanaa
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
oreganoa
basilikaa
ripaus sokeria
150 g täysjyvä lasagne piccoloa
1 mozzarellapallo

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa murskattu valkosipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Lisää joukkoon tomaattimurska, raastetut porkkanat, vesi ja kerma. Mausta kastike oreganolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Lisää tarvittaessa myös lisää suolaa ja mustapippuria, kunnes maku on omaan makuun mieleinen.
Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa, esim. 15 minuuttia ja lisää joukkoon pastat. Kypsennä ruoka joko hellalla tai siirrä jauheliha-pastasötkötys voideltuun uunivuokaan. Asettele ruuan pinnalle ohueksi leikattuja mozzarellasiivuja ja anna ruuan kypsyä kansi päällä levyllä tai uunissa kunnes pasta on kypsää.


 

Kissatkin jo hetkellisesti tottuivat ajatukseen, että kevät on tulossa. Molemmat kissat lekottelivat auringon paisteessa saunan terassilla ja siinä kyllä oikeastikin oli melkoisen lämmin välillä jos tuuli ei yhtään osunut. Mutta nyt taitaa taas sisätilat lämmittää enemmän.❤


torstai 4. maaliskuuta 2021

Lohimedaljongit ja kurkku-tomaattisalsa


Siis mitä ihmettä, nyt on jo maaliskuu! 😮 Vaikka tuo pimeä aika käykin välillä mielen päälle ja sitä vaan odottelee kevättä ja valoisuuden saapumista, on se silti aina yhtä ihmeellistä, että mihin tämä aika oikein näin nopeasti menee. Kuukauden päästä on jo pääsiäinen! 💛
 
Tämä ruoka on jo muutaman viikon takainen. Lohimedaljongit ei tietenkään petä koskaan, etenkin kun muistaa olla paistamatta niitä liian kypsäksi. Ja tuo kurkku-tomaattisalsa oli niin hyvää että tuli meidän salaattipöytään kyllä ihan jäädäkseen. 😋 Idea tähän ruokaan tuli K-ruoka -sivustolta.  

Lohimedaljongit

800 g nahallista lohifileetä
suolaa
öljyä / voita
sitruunamehua

Leikkaa lohi noin 5 cm paloiksi.
Poista mahdolliset ruodot.
Viillä kalapalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki.
Käännä pala medaljongiksi. Laita öljyä / voita paistinpannuun ja kuumenna pannu.
Paista medaljongit molemmin puolin ja mausta suolalla sekä halutessasi pienellä määrällä sitruunanmehua.

 


Kurkku-tomaattisalsa

1 kurkku
4 tomaattia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl sitruunanmehua
1 puntti korianteria
mustapippuria
suolaa

Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. 


Lumi on mennyt ja lumi on tullut. Nyt mennään siis tätä juupas eipäs vaihetta - ensin tulee kevät ja sit takatalvi yllättää. Tänäänkin nähtiin taas sään molemmat ääripäät. Jotenkin mahtavaa seurata tätä kevään etenemistä. Tässä vielä lumisia kuvia, ehkä ne viimeiset...? 😀