Mä en vieläkään oikein osaa vastata kysymykseen, että mikä on mun suhde munakoisoon. Onko se hyvää vai ei...?! Ehkä munakoiso on sellainen juttu, että sitä pitää vaan maistaa tarpeeksi monta kertaa, jotta sen makumaailmaan pääsee kunnolla sisään. Periaatteessa se on ihan maukasta, mutta - en edes osaa sanoa mikä se mutta on, ehkä joku pieni karvaus tms.
Tämäkin ruoka upposi tuohon isäntään ihan täysin, itse jäin vähän pohdiskelemaan, että syödäänkö meillä tätä vielä uudestaan vai ei. Mutta voisiko munakoisoissa olla eroja, joskus hyviä, joskus karvaampia...?! Nimittäin tämä jo aiemmin tehty munakoisopata on todettu hyväksi, mutta senkin olen joskus onnistunut valmistamaan niin, että munakoisot maistuivat vähän liian "karvailta". Vai onko kenties valmistus jäänyt jotenkin puolitiehen...?!
Moussaka
2 pientä munakoisoa
½-1 tl suolaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
4 rkl voita
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
yrttisuolaa
Kastike:
2 dl kermaa
2 dl creme fraichea
2 keltuaista
2 dl juustoraastetta
2 tl kanelia
2 dl raastettua kermajuustoa kuorrutukseen
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Viipaloi munakoisot. Mausta viipaleet suolalla ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kuori ja pilko sillä välin sipulit ja valkosipuli ja paista ne voissa keskilämmöllä. Sipulin on tarkoitus pehmetä, mutta ei ruskistua. Lisää jauheliha pannulle sipulin kanssa ja käännä levy kuumemmalle. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut kauniisti. Kaada pannulle tomaattimurska ja kerma ja anna kiehua kokoon 10-15 minuuttia. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tee kastike: Sekoita kerma, creme fraiche, keltuaiset, juusto ja kaneli kattilassa ja anna lämmetä, kunnes juusto on sulanut.
Lado jauhelihaa, juustokastiketta ja munakoisoviipaleita kerroksittain uunivuokaan. Ylimmäiseksi tulee kerros kermajuustoa. Gratinoi uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.
2 pientä munakoisoa
½-1 tl suolaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
4 rkl voita
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
yrttisuolaa
Kastike:
2 dl kermaa
2 dl creme fraichea
2 keltuaista
2 dl juustoraastetta
2 tl kanelia
2 dl raastettua kermajuustoa kuorrutukseen
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Viipaloi munakoisot. Mausta viipaleet suolalla ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kuori ja pilko sillä välin sipulit ja valkosipuli ja paista ne voissa keskilämmöllä. Sipulin on tarkoitus pehmetä, mutta ei ruskistua. Lisää jauheliha pannulle sipulin kanssa ja käännä levy kuumemmalle. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut kauniisti. Kaada pannulle tomaattimurska ja kerma ja anna kiehua kokoon 10-15 minuuttia. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tee kastike: Sekoita kerma, creme fraiche, keltuaiset, juusto ja kaneli kattilassa ja anna lämmetä, kunnes juusto on sulanut.
Lado jauhelihaa, juustokastiketta ja munakoisoviipaleita kerroksittain uunivuokaan. Ylimmäiseksi tulee kerros kermajuustoa. Gratinoi uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.