Olen vähän huono juoksemaan trendien perässä, oli sitten kyse sisustuksesta, musiikista, vaatetuksesta tai ruoasta. Edelleen on ruokapuolelta kokeilematta mm. nyhtökaura, härkis, sirkka -tuotteet ja mitä kaikkea näitä nyt on. Mutta Mifua olen testannut. En kylläkään niitä rakeita, vaan pelkkiä maustamattomia suikaleita. Ja niistä tykkäsin kovasti. Koostumus on sellainen "juustomainen". Kaipaavat kylläkin hyvin mausteita, mutta mikäpä liha tai "lihankorvike" ei mausteita kaipaisi. Tämä tandoorin Mifun resepti otti silmään Valion -sivuilla ja pakkohan sitä oli testata. Ja hyvää oli! Naan-leipiä en jaksanut leipoa, vaikka niitäkin ohjeessa suositeltiin. Ehkä ensi kerralla.
Ja jos ette vielä ole kuulleet koko Mifusta, niin Mifu suikaleet ja rakeet on valmistettu suomalaisesta maidosta. Ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia, soijattomia, kananmunattomia ja hiivattomia. Proteiinia niistä löytyy 24 g / 100 g eli näillä saa hyvin tuotua ruokaisuutta kasvisruokiin. Vegaaniruokavalioon tietenkään eivät maidon takia sovi.
Tandoorin Mifu
1 pkt (250 g) Valio Mifu suikaleita Original
Marinadi:
1 rkl inkivääritahnaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl sitruunanmehua
1 tl chilijauhetta
1 tl garam masala -maustesekoitusta
1 rkl ruokaöljyä
Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää se Mifun joukkoon. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Paista Mifu marinadeineen pannulla, kunnes suikaleet ovat saaneet hieman paistopintaa. Voit myös paistaa Mifun uunissa 225 asteessa noin 5 min.
Tarjoa tzatzikin, riisin ja avokadosalaatin kanssa.
Mulla on muutaman viikon tiukka työputki edessä, joten kyllä tuli nautittua vapaasta viikonlopusta oikein kunnolla. Ja ilmat helli taaskin ♥
Sunnuntaina käytiin katselemassa auringonlaskua meren rannalla. Oli aika kirpakka pakkanen. Just ja just pystyi olla sen verran paikoillaan, että muutaman kuvan tarkeni ottaa.
Isännän leukakin on jo paranemaan päin, vaikka aika jumppa onkin vielä edessä että se täysin on kunnossa. Syödään siis edelleenkin eri ruokia ja siksi tämä ruokahuolto on vähän mitä on. 😁
Isännälle ei voi edelleenkään tehdä mitään ruokaa, joka vaatii pureskelemista. Mutta juustokakkua kuulemma pystyy syömään, jos pohjasta tekee vähän murenevaisempaa. Joten tekaisinpa sitten lauantaina pikaisesti tälläisen persikkaisen juustokakun! 😋 Pohjaan laitoin 20 g vähemmän voita, jolloin se oli just sopivasti murenevaista.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Nautitaan pakkasista niin kauan kun niitä vielä kestää... ☆
Nautitaan pakkasista niin kauan kun niitä vielä kestää... ☆