sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Piparijuustokakku joulupöytään


Joulusta selvitty! 😇 Kuinka aina onkin joulun jälkeen näin järjetön väsymys... Kyllä loma joko ennen joulua tai joulun jälkeen tekisi aina poikaa. Vaikka joulu menikin rauhallisissa merkeissä, niin tuli ennen joulua valvottua ihan ylipaljon joululahjaleipien kimpussa. 
Tänä vuonna ei onneksi tarvinnut juuri muuten leipoa mitään. Joulupäivän kahvipöytään tein taas perinteisesti kakun. Taas mietin tekeväni jotain puolukasta ja kinuskista, mutta koska tuo puolukka jakaa niin voimakkaasti mielipiteitä, niin hylkäsin ajatuksen jälleen kerran. Päädyin sen sijaan tekemään Tarun blogista löytynyttä piparijuustokakkua. En jaksanut kahvipöydässä irroitella kakkua vuoastaan lämpimän pyyhkeen kanssa, vaan ihan vaan pitkällä ohuella veitsellä autoin vähän kakkua irti reunoista. Ja sen kyllä huomaa! 😂 Ehkä pitäisi harkita reunakalvojen ostamista... Kakku on tosiaan ihan suussasulavan pehmeän makuista, koska siinä ei ole käytetty liivatetta. Suosittelen kokeilemaan, mikäli joulupipareita on vielä jäljellä.

Piparijuustokakku 24cm


Pohja:
250 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte:
500 g mascarpone-tuorejuustoa
6 dl kermaa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
225 g piparkakkuja

Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reuna 24cm tai käytä reunakalvoja. Aseta rengas suoraan tarjoiluastialle.

Valmista ensin pohja. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään täytteen teon ajaksi.

Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita täytteestä 1½-2dl tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita loppuun täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa. Älä sekoita liikaa ettei täyte juoksetu ja muutu rakeiseksi.Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Pursota ruusukkeet kakun päälle.

Poista rengas kuumentamalla sitä ulkopuolelta hieman kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä. Liu'uta rengas pois kakun ympäriltä. Koristele haluamallasi tavalla.


No ehkä muuten hieman huijasin noiden mun joululeipomisten kanssa. Teinhän minä ystäväperheelle jouluksi yhden Key Lime Pien. Mutta se on niin äärimmäisen helppo ja nopea tehdä, että ei enää edes muista että on sellaisen tehnyt.


Pukki oli aika hyvin kuunnellut toiveitamme. Sain paaaaaljon kirjoja, hyvää viiniä ja juustoja. Kissat sai herkkuja ja Viski sai muutaman lelun ja herkkuja. Voi sitä Viskin onnea ja iloa kun sai avata paketteja!


Kaikin puolin siis erittäin onnistunut joulu ♥




lauantai 23. joulukuuta 2017

Kirje joulupukille ja sitä myöden hyvän joulun toivotus ♥

Rakas Joulupukki,

En tiedä tuleeko kirjeeni jo liian myöhään, koska tänään on jo jouluaatonaatto ja olet varmasti jo lähtenyt matkaan. En vaan ehtinyt kirjoittaa aiemmin. Myönnän - ei saisi koskaan olla niin kiireinen, ettei edes joulupukille ehdi kirjoittamaan. Juuri viime vuonna tein lupauksen, että seuraavana jouluna en tee yhtään ruokalahjaa. Ja kuinkas sitten kävikään - en kertakaikkiaan voi jättää ystäviä ja sukulaisia ilman perinteisiä joululeipiä.

Meiltä löytyy kotoa jo kaikkea tarpeellista, joten mitään tavaraa en pyydä. Mutta jos muutaman toiveen saisin silti kuitenkin esittää. 

-Olisikohan tuo rakas mieheni jo viimeinkin ansainnut uuden työpaikan? Mielestäni on jo tarpeeksi sinnikkäästi sitä pitkän ajan jo etsinyt... 
(Muuten lähtee kohta järki meiltä molemmilta.)

-Voisikohan ystäväpariskunnalle tapahtua hartaasti toivottu pieni joulun ihme?! ♥

-Ja jos edelleenkin saisi pitää kaikki rakkaat terveinä ja tässä lähellä. Etenkin nuo rakkaista rakkaimmat lapsokaiset, joita tässä nurkissa usein pyörii; tädin murut, kummilapset jne. Ja tietenkään ihania eläinlapsokaisia unohtamatta, heille kans terveyttä ja pitkää ikää.

Ei mulla muuta. Kaikkea muuta tuntuukin jo löytyvät. No ehkä vielä jos villasukat ja muutaman kirjan voisin toivoa, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. 

Ja meidän karvalapsien puolesta puhun sen verran, että eiväthän ne aina kovin kilttejä ole olleet, mutta ehkä siltikin lapsina jotain ansaitsevat. Viski on kiusannut pikkusiskojaan melkeinpä joka päivä, mutta toisaalta kärsivällisesti jaksanut ottaa aina nuorimmaisen siskon viereensä nukkumaan. Tämä nuorimmainen (Pimu) on muutenkin itse pirun kissan valepuvussa, mutta sallittakoon se nuorimmaiselle. Sitä paitsi työnsä hän on yhdessä Lyytin kanssa hoitanut hyvin. Yhtään ei ole hiiriä eikä myyriä tontillamme näkynyt. 
Kisujen toiveena olisi ruokaa. Viskin toiveena ruokaa ja leluja.

♥: Nanne täältä Koivurannan tilalta 

P.S. Kun huomenna tulet, niin varo tuota leijonaa sakemannin valepuvussa! Se ei yleensä tykkää kun vieraat ihmiset tunkevat pihaamme, ja etenkin miehiä kohtaan se saattaa olla vähän epäluuloinen. Ollaan kyllä jo aloitettu puhumaan sille, että se mies punaisessa nutussa on sit just se tyyppi, joka kerran vuodessa saattaa tuoda niitä toivomiasi juttuja sinne kuusen alle.


Oikein mukavaa ja rauhallista joulun aikaa 
kaikille blogini lukijoille! ♥ 








torstai 21. joulukuuta 2017

Kefir-porkkanakakku


Oikein hyvää torstaiaamua kaikille! ♥
Mulla on tänään vapaapäivä, koska menen vielä lauantaina töihin. Ja täällähän on herätty jo kuuden aikaa leipomaan loppuja leipiä! 😁 Vielä olisi huomenna edessä kolmen kakun leipominen ja sit taitaa leipomiset ollakin tämän joulun osalta siinä.
Tämän porkkanaisen kuivakakun leivoin kotiin yllärivieraiden varalle. Kakku oli ihan äärimmäisen helppo tehdä ja oli kostean makoisaa jo heti leipomisen jälkeen. Tämän voi siis tehdä vaikka samana päivänä kun vieraat ovat tulossa. Miksei tämä olisi hyvä vieminen joulunpyhien kyläpaikkoihinkin.
Ohje on Valion. Sen verran tein muutosta, että vaihdoin piimän kefiriin. Kefiriä en ollut ikinä ennen ostanut, saatika edes maistanut. Mutta aika tavallahan se on piimän makuista. Olen yrittänyt etsiä maustamatonta Kefiriä kaupoista, mutta ei ole oikein osunut silmään. Nyt Lidlissä siihen törmäsin. Täytyy käydä vielä ennen joulua täydentämässä Kefir-varastoja. Vatsan kanssa ei ole pitkään aikaan mitään ongelmia ollut, mutta josko tällä vielä ennaltaehkäistäisiin niitä...?!

Kefir-porkkanakakku


1½ dl hienoa porkkanaraastetta
1½ rkl piparkakkumaustetta
2½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 dl sulatettua margariinia
3 dl Kefiriä (tai piimää)


Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Tarkista kakun kypsyys.


Jostain syystä tänä vuonna on tullut syötyä normaalia vähemmän joulutorttuja. Olen niitä tainnut leipoa vaan muutaman kerran. Jonain jouluna muistan, että taisin tehdä niitä melkeinpä joka päivä! 😀


No leipiä onkin sitten tullut tehtyä sen edestä! Vielä ehtii hyvin tekemään saaristolaisleipää jouluksi. Suosittelen TÄTÄ helppoa ja herkullista ohjetta. Paljon on tullut kokeiltua myös uusia leipäreseptejä, mutta palataan niihin sitten joulun jälkeen.



Löytyyköhän täältä muita yhtä intohimoisia lukijoita kuin minä?! On nimittäin pakko nyt suositella yhtä kirjasarjaa. Ehkä ihmisillä olisi nyt joulunpyhinä hiukan enemmän aikaa pysähtyä vaikka sohvalle se kirja kädessä. Ostin jo viime keväänä kirppikseltä Katherine Pancolin kirjan Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. Aloitin sitä monta kertaa lukemaan, mutta jotenkin en vaan koskaan päässyt ensimmäistä 30 sivua pidemmälle (ja kirjassa on siis yhteensä 917 sivua). Sit vaan yks päivä aloin Googlettaan tätä kirjaa ja päädyin aika moneenkin kirjablogiin lukemaan huikeita kirja-arvosteluja ja blogeista myös selvisi, että tämä on kolmas osa tähän kirjasarjaan. Marssin siis kirjastoon ja hain kaksi ensimmäistä osaa Krokotiilin keltaiset silmät ja Kilpikonnien hidas valssi. On sit aika huikean hyvä kirjasarja. Kirjoitan tähän muutamia otteita tästä viimisimmästä osasta. Nämä kirjat ovat aika ajatuksia herättäviä. Suosittelen!!



"Usein elämä leikittelee kanssamme. 
Se antaa meille timantin, joka on kätketty metrolipun alle tai esiripun taa tai joka piilee sanassa, katseessa, typerässä hymyssä. Yksityiskohtiin tulee kiinnittää huomiota. Ne ovat elämänpolun varrelle siroteltuja pikku kiviä, jotka johdattavat meitä. 
Härskit ja kiireiset ihmiset, ne jotka käyttävät nyrkkeilyhanskoja ja porskuttavat eteenpäin rapa roiskuen, eivät huomaa yksityiskohtia. He haluavat raskastekoista, muhkeaa, prameaa, he eivät halua hukata hetkeäkään siihen, että noukkisivat maasta lantin tai oljenkorren, ojentaisivat kätensä vapisevalle lähimmäiselle. 
Mutta jos pysähtyy ja seisauttaa ajankulun, huomaa timantit ojennetussa kädessä."


"Sitten kun ihminen on kaatanut viimeisen puun, saastuttanut viimeisen vesipisaran, tappanut viimeisen eläimen ja pyydystänyt viimeisen kalan, hän tajuaa että rahaa ei voi syödä."


"Miksi pitää aina puhua pahaa toisista ihmisistä? Yhdenkään kamelin ei ole koskaan nähty ilkkuvan toisen kamelin kyttyrää."


Isä sanoo omasta pojastaan: 
"Taivas on lähettänyt lapsen meille ylevöittämään meitä. Poika on erilainen. Olkoon! Sama se. Olen ylpeä hänestä. Vaikka hänellä olisi kolme jalkaa ja yksi ainut silmä, olisin ylpeä hänestä. Mitä sinä haluat? Lapsen jossa on leima: Normaali? Normi tunkee joka paikkaan. Se tuottaa lampaita, jotka vain määkivät eivätkä osaa itse ajatella. Normia pitää potkia persuksiin, poksauttaa se hajalle ja kumota se. Hittoon kaikki normaaleja lapsia paapovat äidit. He eivät tiedä, millainen aarre meillä on täällä kotona, he eivät voi tietää, koska heillä on laput silmillä. Kun taas meillä...Mikä lounatuulen poika. Mikä riemu! Millaisia luojan suomia yllätyksiä päivästä toiseen! "

 Onko tämä kirjasarja jo tuttu sinulle?
Itse juuri huomasin, että tällä Pancolilla on toinenkin kirjasarja (Mimmit 1-3), jossa esiintyy osittain samoja henkilöhahmoja kuin näissäkin kirjoissa, ja jotka ovat jatkoa tälle kirjasarjalle. Taidan tietää mitä seuraavaksi lähtee kirjastosta mun mukaani.... 😁



maanantai 18. joulukuuta 2017

Taatelikakkua (ja tonttupohdintaa)


Työkavereille päätin kans tehdä itse kaikki joululahjat. Muistelin, että yksi työkavereistani oli jo pitkään haaveillut taatelikakusta. Siksipä olikin helppo päättää mitä hän saa saaristolaisleivän kaverina lahjaksi. Ja kun Vilijaana sopivasti leipoi myös taatelikakkua, niin löytyi ohjekin sieltä näppärään.
Mulla taisi vaan olla hieman liian iso vuoka tai sit jostain syystä mun taikina ei uunissa noussut tarpeeksi, koska kakku jäi aika matalaksi, mutta mitäpä tuosta. Ainakin se tuli ehjänä vuuasta ulos ja makuhan se kaiken ratkaisee! 😋 Ja eipä kai sitä sinkkumies niin isoa kakkua edes tarvitse! 😁

Taatelikakku


1 pss (200 g) pehmeitä taateleita
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
150 g voita
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Laita taatelit pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes taatelit pehemenevät ja muuttuvat sosemaiseksi. Lisää joukkoon paloiteltu voi ja anna sen sulaa seokseen. Halutessasi vähän "muussaa" taateleita vielä sauvasekoittimen kanssa.
Lisää haaleaan seokseen kanamunat ja vaniljasokeri.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne lopuksi, hyvin sekoittaen taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n.tunnin verran. Kokeile kypsyyttä ja tarkkaile ettei kakku tummu päältä.

Taatelikakku on siitä kiva leivonnainen, että sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Se säilyy mehevänä ja kosteana useita päivä, jopa viikkoja kun sitä säilyttää jääkapissa.



Tiedättekö tunteen, kun välillä tulee pohdittua jotain elämän kannalta tosi oleellisia asioita. Esimerkiksi eilen pohdin saunassa tätä tämän vuoden hittijoulutuotetta - tonttuovea. Että miten ihmeessä muka tontut mahtuvat siitä tulemaan sisälle...?! Itse näen tontun sellaisena noin 130 cm pitkänä, hieman pyöreänä olentona, jolla on harmaa harottava parta ja sellaiset punaharmaat vaatteet. Ja ne on aina miehiä.
Nämä mun mielikuvitustontut ei kyllä mahtuisi sellaisesta pienestä tonttuovesta kulkemaan. Ehkä meiltä ei juuri siitä syystä tälläistä ovea löydy. 😂 Ennemmin jätän vaikka ulko-oven pikkasen raolleen, jotta siitä pääsee sisään. Tosin siinä on vielä yksi iso karvainen otus harhautettavaksi ennen sisään pääsyä, mutta kyllähän tontut keinot keksii... 😁


Ja eihän tontuilla, ainakaan mun ajatusmaailmassa, edes hirveästi ole asiaa sisätiloihin. Nehän tirkistelevät ikkunoista ja katsovat, että ollaanko täällä kilttejä. Ja raportoivat sitten joulupukille. No joskus kyllä mamman luona oli käynyt tirskistelijätonttu jättämässä pikkujoulupaketit, mutta nekin menivät aina jostain syystä mammalle eivätkä koskaan käyneet meillä kotona.


Niin että olenkohan minä ihan hakoteillä omien tonttu-ajatusten kanssa vai sittenkin ehkä nämä tonttuoven keksijät? Vai ovatko tontut juuri sen kokoisia joksi ne itse mieltää...?! Kas siinäpä pohdittavaa näin joulun alla.... 😊


Vai olenkohan vaan ottanut tämän joulun vähän liian vakavasti, kun ylipäätään mietin näin ihmeellisiä asioita.... 😂

Nimimerkillä
Hämmentynyt 33 vee
 

lauantai 16. joulukuuta 2017

Luumukiisseli (ja viime hetken joululahjavinkki)


Kyllä taas pitää kiirettä joulun "leipätehtaalla". Leivät ovat helppo joulutuliainen ystäville ja sukulaisille. Kyllähän sitä kaikenlaista ostettavaakin keksisi, jos vaan olisi kukkaro vähän pulleampi, mutta toisaalta on kiva viedä itsetehtyä ja varmasti "käyttöön tulevia" lahjoja. Enkä tiedä pääsisikö sitä enää edes joulutunnelmaan ilman tätä suurta leivontashowta. 
Joulutunnelmaan ei ainakaan pääse ilman luumukiisseliä. Viime vuonna tein vähän erilaista luumukiisseliä, joka sekin oli erittäin hyvää. Tänä vuonna halusin kuitenkin tehdä ihan perinteisen kiisselin. Ja tuo isäntähän ei edelleenkään syö luumua, joten vein kiisselikattilan töihin ja ei siinä kauaa mennyt kun kattilan pohja jo näkyi! 😀 Hyvää siis oli. Mutta sen kermavaahdon tämä vaatii. Ohjeen otin Kaikkien aikojen joululehdestä nro 2/2015. 

Luumukiisseli


250 g kuivattuja, pehmeitä luumuja
7 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
½ dl vettä
2½ rkl perunajauhoja

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
(1 rkl sokeria)
1 tl vaniljasokeria

Laita kattilaan luumut, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Nosta kypsät luumut tarjoilukulhoihin. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot ½ dl vettä ja kaada seos kuumaan liemeen. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria, ettei sen päälle muodostu kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sokerit joukkoon. Muista että kiisseli on aika makeaa, ei kannata välttämättä laittaa kermavaahtoon liiaksi sokeria. Tarjoa kermavaahto kiisselin kanssa.



Lupasin vielä yhden hyvän viime hetken joululahjavinkin. Isäntä sai viime jouluna töiden kautta lahjaksi tälläisen Lampe Bergerin ilmanpuhdistuslampun. Polttelimme sitä muutaman kerran, mutta hajusteen haju oli niin voimakas, että päätä alkoi särkeä ja aivastuttaan, ja lopulta lamppu hautautuikin kaappiin kaikkien romujen keskelle. Kunnes sit tässä syksyllä siivoilin kaappeja ja tein sieltä "lamppulöydön". Ja ensimmäistä kertaa perehdyin kunnolla lampun toimintaan. Ja aloin ihmetellä, että miksi ihmeessä ollaan vuoden verran jemmattu tälläistä mestarikeksintöä kaapissa. 



Lampe Berger on siis 1800-luvulla Ranskassa kehitetty ilmanpuhdistuslamppu. Alunperin tuote kehiteltiin sairaaloihin puhdistamaan ilmaa ja estämään virustautien leviämistä. 

Pullon salaisuus on sen yläosassa sydänlangassa kiinni oleva katalysaattori, joka kuumentuessaan hajottaa ilmassa olevia molekyylejä ja puhdistaa jopa 60 % huoneilman epäpuhtauksista. Samalla se poistaa hajuja ja raikastaa huoneilman. Ihan ässä tuote lemmikkitaloudessa. 

Katalysaattoriin sytytetään tuli, jonka annetaan palaa vain 2 minuuttia, jonka jälkeen tuli sammutetaan puhaltamalla. Tämän jälkeen laitetaan varovasti suojakorkki päälle (katalysaattori on KUUMA) ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia jokaista 10 neliötä kohden. Lopuksi päälle laitetaan tiivis korkki, joka sammuttaa katalysaattorin. Vielä sammuttamisenkin jälkeen katalysaattorin sanotaan toimivan noin 4 tuntia.



Lampe Bergerin on todettu auttavan esim. siitepölyoireisiin, eli jos kärsitte sellaisista oireista niin suosittelen kokeilemaan. Lampe Bergeriin saa useita eri tuoksuja, mutta suosittelen hankkimaan sitä ihan neutraalia tuoksua. Tuoksut ovat niin voimakkaita, että ihan muutama tippa tuoksua riittää neutraalin nesteen joukkoon. Ellei sitten halua aloittaa aivastelusirkusta! 

Lampe Bergeriä myy useampikin kauppa. Kannatta Googlettaa Lampe Berger, niin löytää monta eri vaihtoehtoa mistä ostaa sekä myös paljon blogijuttuja kyseisestä tuotteesta. Me ollaan tuota nestettä tilattu lisää jo Mìllan Putiikista sekä Putiikki Vanhasta-Vannosta



Meillä kun ei ole yläkerrassa mitään kunnollista ilmanvaihtoa, niin voin sanoa, että tämä tuote on kyllä auttanut parempiin yöuniin! Suosittelen ♥ 

Pimu-kissa vielä toivottaa kaikille tsemppiä jouluvalmisteluihin! "Ottakaa meistä kisuista mallia, älkääkä turhia ressatko!"


torstai 14. joulukuuta 2017

Rieskarullat


Meillä oli viime perjantaina taas pitkästä aikaa vanhan työporukan kanssa treffit. Tällä kertaa treffeille osallistui myös lapset. Olipa menoa ja melskettä kun viiden aikuisen lisäksi treffeillä oli seitsemän lasta! 😊
Sovitaan näille treffeille aina vähän kuka tuo mitäkin tarjottavaa. Viimeksi tein makeaa tarjottavaa (Kinder-kakkua). Tällä kertaa halusin tehdä suolaista. Pallottelin monen eri suolaisen piirakan välillä. Mutta päätin siltikin tehdä jotain muuta kuin piirakkaa. Löysin Kakkuviikarin vispailuja -blogista herkullisen näköiset rieskarullat ja niitä päätin nyt testata. Alkuperäisessä ohjeessa rulliin oli käytetty kylmäsavuporoa. Poron hinta sai mut haukkomaan hetken aikaa henkeä kaupassa 😂 joten vaihdoin poron ihan suosiolla kylmäsavuhärkään. 
Ohjeessa lisäksi suositeltiin tekemään rullat jo päivää ennen tarjoilua valmiiksi makuuntumaan. Jos tekee näin, niin kannattaa kiinnittää huomiota, että kurkkuraaste on kunnolla valutettu. Mun rullat oli ihan viittä vaille liian vetisiä. Mutta hyvänmakuisia ne oli kaikesta huolimatta. Ja äärettömän helppoja ja nopeita tehdä!! 

Rieskarullat


1 pkt Fazerin rullarieskaa

200 g Creame Bonjour savuporotuorejuustoa 
(tähän sopisi joku raikkaampikin esim. ruohosipuli tai aurinkokuivattu tomaatti) 
100 g kylmäsavuhärkää
jääsalaattia
½ kurkku
½ punainen paprika
persiljaa

Raasta kurkku ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja revi jääsalaatti "silpuksi". Hienonna persilja.
Voitele rieskat reilusti tuorejuustolla. Levitä pinnalle jääsalaattia, paprikaa, kurkkua ja muutama siivu kylmäsavuhärkää. Ripoittele lopuksi persiljasilppua.
Kääri rieska rullaksi ja "puristele" tiiviiksi.
Leikkaa rulla siivuiksi ja syö itse päätypalat.


Näiden rullien lisäksi vein tarjolle myös helppoja mätileipiä



Aloitin mukamas jouluvalmistelut jo ajoissa ja tein muutama viikko sitten lihapullia 3 kilosta jauhelihaa. No, nyt ne on kaikki jo syöty ja viikonloppuna odottaa uuden satsin tekeminen! 😜



Ollaan taas niin kovin naurettu tätä meidän parivaljakkoa - Pimu-kissaa ja Viski-koiraa. Pimulla on taas joku tarve päästä koko ajan Viskin viereen maate. Ja Viskihän ei ajatuksesta tykkää yhtään. Se tulee just ja just joten kuten kissojen kanssa toimeen, mutta sen mielestä on parempi että kissat ei lähesty häntä, vaan hän saa lähestyä niitä. Mutta Pimupa ei tästä Viskin säännöstä välitä. Yrittää yleensä aina kaivautua nukkumaan Viskin hännän ja takapuolen väliin! 😁 (mahtaa olla herkulliset tuoksut...) 


 Nää Viskin ilmeet on niin parhaita!! Pitäis laittaa kuvateksti "Rakas Joulupukki, huomaathan kuinka kiltti olen ollut pikkusiskolleni? Haluaisin paljon uusia leluja ja herkkuja (mielellään vielä kissanruokaa tai niitä herkullisia koiranpateita, jos saa toivoa), kiitos!!" 


maanantai 11. joulukuuta 2017

Helpot ja herkulliset mätileivät ♥


Mulla oli perjantaina vapaapäivä ja halusinkin aamuksi tarjolle jotakin superhyvää. Ja mitäs muuta se superhyvä näin joulun aikaan voisikaan olla kuin mätileivät! Tällä kertaa ostin mädeistä parhainta, eli muikun mätiä. Tykätään kyllä kaikista mädeistä, mutta tuo muikun mäti on eniten meidän mieleen. 
Yleensä mätiä on ollut tarjolla vasta jouluaattona, mutta koska tämä(kin) joulu menee reissatessa ristiin rastiin kyläpaikasta toiseen, niin on kotiin ihan turha ostella mitään herkkuja. Omat herkut voi sitten säästää vaikka sinne uuteenvuoteen. 

Mätileivät


voita
1 punasipuli
1 prk (120 g) smetanaa
n. 100 g valutettua muikun mätiä
tilliä

Leikkaa saaristolaisleipä ensin viipaleiksi ja viipaleet kolmioiksi. 
Kuori ja hienonna punasipuli.
Levitä leiville ensin ohut kerros voita ja sitten vähän smetanaa. Annostele valutettu mäti lusikalla smetanan päälle ja ripottele pinnalle punasipulia ja tilliä. 


 Voi kyllä ollaan niin nautittu lumesta ♥ 
Vielä ei hiihtohommiin näillä lumilla mennä, mutta nautitaanpahan valoisuudesta ja ihanasta joulun tunnelmasta.  


 Kuvittelenko vaan, vai näyttääkö tuo koirakin komeammalta lunta vasten kuvattuna...?! 😏


..ja kisut ne vaan viihtyy leivinuunin päällä lämpöisessä!! Jaa mikä mukavuudenhalu.... 😺

 
 Kaupasta tarttui mukaani pussillinen kuivattuja luumuja. Nyt kehittelemään jotakin herkkua niistä..... 😋
 

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Hyvää Itsenäisyyspäivää ♥



Suomi näytti meille kyllä kauneimmat kasvonsa 100vuotis päivänään.
Oli lunta, pikkupakkanen, aurinkoa, iltasella tähtitaivas ♥


Meillä itsenäisyyspäivään kuuluu perinteisesti Tuntematon sotilas telkkarista, ulkoilua, hyvää ruokaa, saunomista ja Linnanjuhlien katsomista. Tänä vuonna käytiin lisäksi Koski Tl:ssä ihastelemassa Myllyrannan valaistua koskea. 


Oli kyllä upea näky, samoin kuin hautasmaakin ♥


Onni on olla suomalainen ♥