Viime viikolla sain taas hyvän syyn leipoa kun ystäväni tuli Ruotsista saakka perheensä kanssa kyläilemään. ♥ Kauaa ei tarvinnut miettiä mitä leipoisin, sillä niin kauan olen tätä ohjetta käynyt kuolaamassa
Pienet herkkusuut -blogista. Mun kakusta ei tullut ihan samanlaista kuin Maijun tekemästä, koska eihän niitä sopivan kokoisia vuokia löytynyt mistään vaikka kuinka etsin. Tarkoitus oli siis tehdä tuo sisempi osa (eli se marjaosa) 20 cm vuokaan ja ulompi osa (eli se valkosuklaaosa) 24 cm vuokaan. Mutta koska niitä ei löytynyt (vaikka sellaiset kyllä pitäisi mulla olla) tein marjaosan 18 cm ja tuon valkosuklaaosan 26 cm vuokaan. Joka siis tarkoitti sitä, että siitä sisäosasta tuli ihan liian iso suhteessa siihen päällimmäiseen kerrokseen. Makuahan se ei haitannut, mutta ei tästä kovin kaunis tullut.
Ja mausta on sanottava sen verran, että meidän isäntä, joka ei ole makean ystävä, kehui tämän kakun maasta taivaaseen. Sanoi että on mukavan raikas kakku, ei ollenkaan liian makea. Tätä pitää tehdä siis uudestaankin, kunhan vaan ensin löydän ne oikean kokoiset vuoat jostain! ;) Pohjaan käytin gluteenittomia tummia täytekeksejä, mutta siihenhän voi käyttää ihan niitä keksejä mitä kaapista sattuu löytymään.
Valkosuklaa-marjajuustokakku
Pohja:
n. 200 g keksejä
50 g voita
Marjatäyte (sisempi kerros):
150 g mustikoita
100 g mansikoita
0,5 dl tomusokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
3 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
Valkosuklaatäyte (päällimmäinen/ulompi kerros):
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2,5 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
Vuoraa halkaisijaltaan n. 23-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vedä lusikalla irtopohjavuoan reunaa pitkin siten, että ihan vuoan reunalle ei jää juurikaan keksipohjaa. Irrota tämän jälkeen irtopohjavuoan reunus ja asettele keksipohjan päälle pienempi halkaisijaltaan n. 19-20 cm irtopohjavuoan reunus.
Laita marjatäytettä varten livatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä noin viideksi minuutiksi. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri, sekoita sauvasekoittimella.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi toisessa astiassa. Notkista mascarpone ja lisää se vaniljavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kaada liivateliuos marjasekokseen ja sekoita sauvasekoittimella.
Kaada marjaseos muutamassa pienessä erässä vaniljavaahtoon, samalla sekaisin vatkaten.
Kaada täytevaahto keksipohjan päälle pieneen irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi. Kun kakku on hyytynyt, irrota irtopohjavuoan reunus varovasti ja aseta nyt isompi irtopohjavuoan reunus vuoan ympärille.
Valmista valkosuklaatäyte. Laita valkosuklaatäytettä varten liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä noin viideksi minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita sulatettu valkosuklaa mascarponeen. Lisää valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita sekaisin.
Kaada täyte irtopohjavuokaan marjakerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Auta lusikan varrella täytettä menemään myös marjatäytteen ja irtopohjavuoan reunojen väliin. Voit lopuksi varovasti vetää lusikan varrella reunaa pitkin, jotta täytettä on varmasti joka paikassa. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla marjoilla ja valkosuklaalla.
Tässä on marjaosa valmis. Tähän laitettiin päälle se valkosuklaaosa.