tiistai 19. helmikuuta 2019

Pavuilla täytetyt bataatit


Kirjastosta mukaan lähti Hesarin Kasvisruokatorstai -kirja ja voi kuulkaas - tämä on pakko ostaa omiinkin kokoelmiin. Kirja on ihan täynnä ohjeita, joita voisi testata. Meillä kun tuo mies ei suostu pelkkää kasvisruokaa syömään, mutta tässä kirjassa oli todella paljon myös hyviä kasvislisukkeita. 

Pavuilla täytetyt bataatit pääsi ekana testiin. Nämä oli hyviä ja myös helppo tuunata omaan makuun sopivaksi. 

Pavuilla täytetyt uunibataatit


4 pienehköä bataattia
1 tlk säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1 tlk säilöttyjä kypsiä pieniä valkopapuja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
2½ tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1½ tl korianteria
1½ tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
3/4 tl chilihiutaleita

Päälle:
200 g mozzarellaraastetta
(+Aurajuustopalan jämät)

 Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Laita ne kokonaisina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

Valmista täyte bataattien paahtuessa. Kaada musta-ja valkopavut siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja jätä valumaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna muutama rkl öljyä paistinpannussa ja kuullota sipulisilppua vähintään 5 min. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä muutama minuutti. Lisää pannuun suola, paprikajauhe, korianteri, juustokumina, mustapippuri, timjami, oregano ja chilihiutaleet. Kääntele seosta 2 min. Lisää joukkoon valutetut musta-ja valkopavut. Kuumenna niin, että pavut lämpenevät kunnolla. Käännä sitten lämpö pois, mutta jätä seos liedelle, jotta se saa hautua hieman.

Halkaise hieman jäähtyneet bataatit pitkittäin puoliksi. Koverra pehmennyt sisus lusikalla kulhoon. Jätä bataattia hieman reunoille kuorien tueksi. Käännä koverretut bataatinpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin pellille. Pirskottele kuorille öljyä. Laita uuniin paahtumaan ja rapeutumaan noin 10 minuutiksi.

Muhenna sillä välin koverrettu bataatti ja sekoita se papuseokseen. Ota bataatinkuoret uunista ja käännä kuoripuoli alaspäin. Täytä puolikkaat kukkroilleen bataatti-papuseoksella. Kuorruta runsaalla mozzarellaraasteella. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja kuorruta bataatteja 8-10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hieman. Täytetyt bataatit voi syödä kuorineen.



Mulla oli vähän hankaluuksia saada koverrettua bataatinpuolikkaista vain osa sisuksesta pois. Väkisinkin kaikki tuntui lähtevän. Mutta se ei menoa haitannut, koska kuoret sai siitä huolimatta hyvin rapsakoitua uunissa. Ja toisaalta ne kuoret ei kyllä jäähtyneinä enää pysyneet niin kivan rapsakoina, joten kuoret jäi syömättä ja täyte vaan kaavittua kuoren sisältä. Hyviä niinkin! 



Tänään on ollut niin harmaa päivä. Sekä sää että mieli on ollut yhtä harmaana. Ystävien rakas koira, jota useasti tuli itsekin käytyä lenkittämässä, on siirtynyt vihreämmille niityille jatkamaan eloaan! Lepää rauhassa rakas Moona, ikävä on kova!!! 💔

Toivotaan että se aurinkokin taas kohta paistaisi.... 🌞❤




perjantai 15. helmikuuta 2019

Herkkupizzaa (VHH)


Pizzaa tai piirakkaa - en oikein osaa määritellä kumpaa tämä oli, mutta pirun hyvää. Tämä pääsi meillä kyllä ehdottomasti jatkoon. Veikkaanpa että tätä tulee tehtyä tästä lähtien taas joka viikonloppu. 😊
Ja täytteitähän voi muutella ja varioida ihan oman mielensä mukaan. Meillä toinen oli lihapizza ja toinen kala-katkarapu -versio. Hyviä molemmat, mutta tuosta kalaisasta taisi tulla suosikki. Ainakin päätellen siitä, että se tuli ekana syödyksi.
Ohje on karppaus.info -sivustolta, hieman muunneltuna. Pohjan ohjeella saa tehtyä 1 pellillisen pizzaa. Kannattaa heti suosiolla tuplata ainesmäärät ja tehdä kaksi pellillistä! 😉

Herkkupizzaa
(vähähiilihydraattinen)

Pohja:
250 g maitorahkaa
150 g emmental juustoraastetta
2 kananmunaa
7 rkl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

 Sekoita ainekset kulhossa ja lusikoi taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista pizzapohjaa uunissa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta pohja uunista, levitä päälle haluamasi täytteet ja paista vielä 10-15 minuuttia.



Täytevaihtoehto 1:
jauheliha
pekoni
tomaatti
sipuli
fetajuusto

Täytevaihtoehto 2:
tonnikala
katkarapu
fetajuusto
tomaatti
sipuli
valkosipuli

 Pahoittelen huonoja kuvia, mutta nälkäisenä ja pimeässä ei jaksanut odotella parempia kuvausaikoja! 😂


Kotipiha on vielä lunta piukassa, mutta kuinka sitä onkin jo niin kovin keväinen fiilis. 🌞
Etenkin kun auringonkin saattaa aina silloin tällöin hyvällä tuurilla nähdä. 


Ystävänpäivä oli ja meni, mutta näin jälkikäteen, hyvää ystävänpäivää 💖

“Olisi pitänyt arvata”, sanoi Ihaa.
loppujen lopuksi ei ole aihetta
valittaa. Minulla on ystäväni.
Vasta eilen joku puhui minulle.
Ja viimeviikolla – vai oliko se
edellisellä – Kani törmäsi minuun
ja sanoi: “Voi harmi!”
Se on sitä seuraelämää.
Aina sattuu ja tapahtuu.”

A.A.Milne

-Nalle Puhin mietekirja-