perjantai 23. heinäkuuta 2021

Loman aloitus vohvelit 🍹


 Hiphei hurraa - se olisi kolmen viikon loma edessä päin! Tämä kesä on onneksi ollut vähän chillimpi töiden puolesta kuin viime kesä ja kelitkin ovat suosineet, joten ollan ehditty iltaisin ja viikonloppuisin tehdä jo niin paljon kaikkea kivaa, että loman suhteen ei juuri suuria odotuksia ole. Vain jatkaa chillailua, nauttia hyvästä ruuasta (ehkä myös vähän hyvästä viinistä), olla paljon pihalla niin kuin muutenkin aina, vähän jotain uusia valokuvauskohteita, ehkä talviturkin heitto, yksi pohjoisen reissu..... Onhan siinä jo sitä! 😂


Meitä opastettiin töissä, että vika lomapäivä pitäisi aina päättää esim. piknikiin tai aloittaa brunssilla, jotta oma pääkoppa alkaisi jo työpäivän aikana siirtyä lomamoodiin. Minähän tietenkin otin tämän ihan tosissaan ja halusin että syödään (ja juodaan) aamulla jotain normaalista arkiaamusta poikkeavaa. Ja koska edellisenä päivänä juteltiin työkavereiden kanssa Teams-kahveilla vohveleista, oli pakko vielä samanpäivän iltana marssia Tokmannille vohvelirautaostoksille. Sain myös työkaverilta vinkin maittaviin aamupalavohveleihin ja pakastimessakin oli sopivasti lämminsavulohta, niin kaikkihan oli selvääkin selvempää - meillä syötiin vikalla aamupalalla ennen lomaa vohveleita savulohitahnalla, salaatilla, kananmunilla kippistäen vähän siiderillä ja kahvilla. 😍

Vohvelit (VHH)
4 kpl

3 munaa (M-kokoista)
150 g mozzarellajuustoraastetta

Sekoita juustoraaste ja munat kulhossa hyvin sekaisin.
Lusikoi taikinaa vohveliraudalle siten, että puolet raudasta peittyy. Taikina leviää kun suljet kannen.
Paista vohveleita raudasta riippuen 3-5 minuuttia, kunnes vohveli on kauniin ruskea ja rapea.


 

Savulohitäyte

100 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
170 g lämminsavulohta
n. 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Maista täytettä ja lisää mausteita tarpeen mukaan, esim. suolaa, sitruunapippuria, valkopippuria.


Tänään olisi ohjelmassa 1,5-vee kummitytön perheen luona vierailua ❤ ja loppuloman ohjelma on vielä suunnittelematta. Ja hyvä niin - mennään rennolla asenteella eteenpäin!


 

Mukavaa viikonloppua kaikille! 🌞


keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Retiisi-tzatziki (& kesäinen Naantali)


Retiisit jakavat aika paljon mielipiteitä makunsa puolesta, siitä joko tykkää tai ei. Itse en retiisejä mielellään ihan sellaisenaan syö, mutta se kyllä sopii erinoimaisen hyvin esim. salaatteihin. Ja samoin sopi tähän tzatzikiin. Olin alkuun vähän epäileväinen, mutta ihan turhaan. Oli kyllä erittäin maistuva, sellainen kesäinen kastike uusille perunoille.

Retiisi-tzatziki

nippu retiisejä
1 maustekurkku
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 pieni valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
silputtua ruohosipulia

Kuutioi retiisit ja kurkku. Sekoita mausteet ja hienonnettu valkosipulinkynsi jogurttiin, lisää retiisi- ja kurkkukuutiot. Silppua pinnalle ruohosipulia. Anna maustua hetki.


Tzatzikin kanssa oli (tietenkin) uutta perunaa, savulohta ja vihreää salaattia.


Olen nyt kovasti ihastunut Uusi-Seelantilaisiin viineihin. Tämäkin valkkari (Anna's Way Sauvignon Blanc 2020) oli yksi upea makunäyte siitä saarivaltiosta.  


Nämä Naantali -kuvat ovat jo kesäkuun lopulta. Oltiin "varakummityttöni" kanssa viettämässä kivaa yhteistä päivää, hänen 8vee synttäripäivänsä kunniaksi. ❤


Päivän ohjelmassa oli kävelyä Naantalin vanhassa kaupungissa, ihmettelyä, ihastelua, jutustelua, pehmistä, Hesepullaa.... 


Käytiin myös Naantalin kirkossa - upea paikka ❤ Naantalin kirkkohan on alunperin luostarin kirkko, mutta tuo kirkkorakennus on enää ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus. Kirkon sisällä on pienoismalli, josta näkee millainen luostari on aikoinaan ollut. Kirkkosalikin oli aikoinaan jaettuna kolmeen osaan; yksi osa nunnille, yksi munkeille ja yksi kaupunkilaisille. 


Tietääkö siitä tulleensa vanhaksi, kun tykkää kierrellä hautausmaalla. Katsella hautoja ja miettiä millaisia elämäntarinoita hautakivien taa piiloutuu. 


Kiitos Miona ihanasta päivästä! ❤ (tehdään tästä nyt perinne)

lauantai 17. heinäkuuta 2021

Nautiskelijan myöhäiset aamupalat


 Kesä ja (ulkona nautitut) myöhäiset aamupalat ❤ 

Jos lähdemme johonkin kahvilaan juomaan aamukahvit, valkkaan kahvin kanssa aina täytetyn croisantin. Lempparini on vuohenjuusto-mansikkacroisantti. Mutta kaikki muutkin kelpaavat. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan kotiin osta croisantteja, jotta voisin täyttää niitä mieleisilläni täytteillä. 


Joskus pitää kuitenkin rikkoa totuttuja kaavoja. Nämä croisantit on Lidlin paistopisteeltä. Täytin ne mozzarellajuustoviipaleilla, pestolla, miniluumutomaateilla ja vähän mausteena vielä rouhittua yrtti-pippurirouhetta. Croisanttien lisäksi aamupalaan kuului tuoreita mansikoita, kahvia ja Mimosaa. 


Tuo Mimosa oli positiivinen ylläri. Appelsiinimehun ostin myös Lidlistä. Mimosan tein suhteella 50% mehua ja 50% kuohuviiniä. Ja se nautittiin tietenkin synttärilahjaksi saaduista ihanista uusista laseista. 🍹 


Nauravat nakit, uunimunakas ja rucola-fetasalaatti on yksi lemppari aamiaisistani. Uunimunakkaaseen laitoin 6 kananmunaa, 1 dl kermaa, mausteita sekä päälle tomaattia ja fetajuustoa. Paisto 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


 Rucolasalaatissa on vain rucolaa, kirsikkatomaatteja sekä öljymarinoituja fetajuustoja, jotka antavat samalla kastikkeen salaatille.


Myös savulohimunakas oli kelpo aamupala. 🐟 Tähän tuli 7 kananmunaa, tuorejuustopakettien loppuja, loraus ruokakermaa, savulohen jämät, kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Ja tämä taisi olla myös 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 


Laitan vuoan pohjalle aina leivinpaperin, sillä muutaman kerran olen menettänyt hermoni, kun voitelusta huolimatta munakas ei ole irronnut vuoasta. 


Se olisi vielä viikko töitä ja sit olis lomailun aika. Loman ajattelin ehdottomasti aloittaa brunssilla. Joko itse tehdyllä tai ravintolan valmistamalla. 😍

Aurinkoista 🌞 ja chilliä viikonloppua kaikille! Meillä on taas lapsivieraita tämän viikonlopun, joten tiedossa uimista, frisbeegolfia, porealtaassa lillumista, Hesburgeria jne jne. ❤