tiistai 29. kesäkuuta 2021

Kukkafocaccia 🌸


 Juhannus lusittu ja kohta myös jo kesäkuukin. Kauheaa - mihin tämä aika oikein menee! Aina sama tarina, mutta yleensä blogia päivittäessä sen parhaiten tajuaa, että hetkinen, mikäs päivä nyt onkaan jo menossa. 😁

Juhannuksena sain lopultakin testattua "kukkafocacciaa". Eli siis kyseessä on ihan normaali focaccia, jonka pinta koristellaan kukkakuvioin. Piti ensin tehdä juhannussalko, mutta se oli mun vaatimattomille taiteilijan lahjoilleni hiukan liian haastava. Seiskan kuvisoppilaalle tämä kukkaleipä oli jo aikamoinen taidonnäyte! 😂 Focaccian tein perinteisellä ohjeella millä yleensäkin, mutta tuplasin nyt vaan annoksen. Kirjaan ohjeen kuitenkin tähän nyt vielä uudelleen, koska veikkaanpa että tätä tulee tehtyä nykyään aina kun meille tulee jotain päivällis/illallisvieraita. Ensinnäkin tällä ohjeella leivän teko on älyttömän helppoa ja todistettu on jo useasti, että se myös onnistuu takuuvarmasti. Kaiken lisäksi tämä leipä tuntuu kelpaavan ihan kaikille makunsa puolesta. 

Uunipellillinen focacciaa


7 dl vettä
60 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
4 dl durumjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
4 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä

Koristeeksi:
parsaa
paprikaa
kirsikkatomaatteja
oliiveja
basilikanlehtiä
retiisejä
fetajuustoa
rosmariinia
sormisuolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää durumajauhot, sekoita ja lisää suola.
Lisää loput jauhoista ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota puolisen tuntia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
Taputtele taikina runsaalla oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan tai käytä pohjalla leivinpaperia.
Sivele öljyä myös taikinan päälle. Kohota focacciaa vielä 15-30 minuuttia.
Laita focaccian päälle parsat kukanvarsiksi, basilikat lehdiksi ja muodosta kukkia paprikasta, tomaatista, retiisistä ja oliiveista. Koristeeksi voit vielä laittaa fetajuustoa ja rosmariinia.
Ripottele päälle vielä halutessasi sormisuolaa.
Paista focacciaa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.


Mun ei tullut juhannuksena käytettyä kameraa ollenkaan, ei järkkäriä eikä puhelimen kameraa. Sunnuntaina mentiin käymään mun vanhempien luona ja nämä kukkakuvat otin silloin. Välillä ihan tervettäkin viettää täysin kameraton juhannus. Tämä oli kuitenkin niin kiva ja ikimuistoinen juhannus, että muistot säilyvät mielessä varmasti ilman kuvallisia todisteitakin. Kiitos vielä kaikille meidän juhannuspirskeisiin osallistuneille! ❤

torstai 24. kesäkuuta 2021

Sitruunainen raparperipiirakka juhannuksen kahvipöytään 🌿


Mulla oli vakaa aikomus leipoa juhannukseksi mansikkakakku. Ja tavallaan siis leivoinkin, mutta pohja meni jostain syystä niin pahasti pieleen, että se lensi kaaressa roskiin. Käytiin kauppareissussa ja päätin, että tänä vuonna meillä pureskellaan kynsiä kahvin kaverina. Kunnes sit kuulin, että kahvipöytään on tulossa muitakin, jolloin ne kynnet on vähän huonoa tarjottavaa. 😉 Onneksi kotoa löytyi ainekset raparperipiirakkaan. Piti ensin tehdä ihan vaan perushelppo piirakka 👉 täältä löytyvällä ohjeella, mutta kuinka sattuikin "leikevihkosestani" löytymään sellainen rapsapiirakkaohje, jota en ollut vielä koskaan kokeillut. 

Olen nyt monena aamuna pistänyt merkille, että tuo meidän nelijalkainen lorottelija käy lannoittamassa raparperipuskaa antaumuksella. Sehän toi siis vielä ihan oman mausteensa tähän piirakkaan... 😅

 

Sitruunainen raparperipiirakka


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 sitruunan kuoret
1½ dl juoksevaa margariinia
1½ dl piimää

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
4-5 ohutta raparperin vartta
voita vuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Lisää margariini ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
Leikkaa raparperin varret viistosti n. 2-4 cm:n paloiksi ja lado palat piirakan päälle. Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia. Tarkkaile että reunat ei tummu liikaa paiston aikana. Jos alkaa tummumaan, laita esim. folion pala piirakan päälle paiston ajaksi.  


Tänään, eli juhannuksen aatonaattona tuli paisteltua muikkuja ja perunoita muurikan kanssa. Oi nam 😋 ihan järisyttävän hyviä. Muurikkaa pitäisi kyllä hyödyntää enemmän ruuanlaitossa. Etenkin näin kesällä. 


 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - oikein rauhaisaa, nautonnollista juhannusta kaikille! ❤ Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. 


tiistai 22. kesäkuuta 2021

Suklaa-vadelmakakku (gluteeniton)


Kälyni pyysi minulta poikansa valmistujaisjuhliin suklaa-vadelmakakkua. Ajatuksissa oli tehdä hieman toisenlainen kakku, mutta nämä helteet toivat oman ongelmansa sekä tekemiseen, kakun kuljettamiseen että kakun tarjoiluun. Joten päädyin ihan vaan tällaiseen helppoon suklaakakkupohjaan, jonka täytteeksi tuli raikas, vadelmainen rahka-kermaseos. Tuo pohja olisi pitänyt ehkä tehdä hieman pienempään vuokaan, jotta kakusta olisi saanut hieman korkeamman, mutta toisaalta kakku mahtui koristeineen hyvin kakkukuvun sisään. Eikä kärsinyt kuljetuksestakaan sen suuremmin. Myös gluteenittomat jauhot aiheuttivat kakun leikkaus- ja kokoamisvaiheessa vähän harmaita hiuksia, mutta selvittiin siitäkin. Gluteenittomilla jauhoilla saa paljon pehmoisamman lopputuloksen, mutta myös hyvin hyvin murenevaisen. Mutta selvittiin, ja kyllä kakku taisi maistua myös vieraille.  


Suklaa-vadelmakakku
26 cm

 

Pohja:
4½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
4½ dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
n. 3 dl vadelmasosetta
sokeria maun mukaan

Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24-26 cm) leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, margariini, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmasose ja rahka. Mausta sokerilla.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä 2/3 täytteestä kakun välikerroksiin ja loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta esim. suklaakastikkeella, vadelmilla ja marenkinapeilla.


 

Huh, mikä helle tuolla ulkona on! 🌞 Ei saisi valittaa, mutta hiukan kuitenkin tuntuu tuskaiselta kun näin kesäflunssaisena kehon lämpötila on muutenkin kohdillaan ja helle nostaa sitä vielä entisestään. Mutta enemmän kuin helteiden loppumista, toivon sitä että tämä vihuliainen flunssa helpottaisi ennen juhannusta! 🙏 

Jos en palaile blogin pariin enää ennen juhannusta, niin toivottelempa jo valmiiksi kaikille mitä parhainta keskikesän juhlaa! Nauttikaa, rentoutukaa, saunokaa, syökää hyvin ja juokaa maltillisesti (paitsi holitonta toki runsain mitoin) ❤


torstai 17. kesäkuuta 2021

20 kysymystä kesästä 🍓


Blogissa Valokuvaajan silmin oli kiva kesähaaste, johon päätin tarttua. Nappaahan sinäkin haaste omaan blogiisi, mikäli siltä tuntuu. Olisi kiva lukea teidän vastauksia! 

Mekko vai housupuku?
En mikään suuren suuri mekkoihminen ole ollut, mutta mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän on tullut myös mekkoja käytettyä. Etenkin kesäisin on kiva laittaa mekko päälle juhliin. Housupukua en omista, enkä ole koskaan kokeillutkaan. 

Shortsit vai hame?
Valkkasin shortsit, koska ne useammin ovat jalassa. Jopa talviaikaan käytän monesti kotona shortseja (aina silloin kun on tullut laitettua vähän liikaa pökköä leivinuuniin). 

Lippis vai lierihattu?
En ole yhtään lippisihmisiä. Joka harmittaa mua kovin, koska vesillä tuo lippis olisi ihan mahtava varuste kun samalla hieman blokkaisi veden peilausta. 


 

Pehmis vai jäätelöpallo?
Ehdottomasti jätskipallo. Niitä on niin montaa eri makuakin, että pääsee maistelemaan uusia makuja (joka on ihan parasta).

Herneet vai mansikat?
Mansikka tietysti! Vaikka on herneetkin ihan maistuvia. En vaan tykkää niistä matosista hernepalkojen sisällä... 🐛

Palju vai poreallas vai järvivesi?
Poreallas tietysti. Meiltä löytyy ulkoporeallas tuosta saunan terassilta ja siellä tulee kyllä lilluttua läpi vuoden.


 

Grilliherkut vai kesäkeitto?
Valkkaan grilliherkut sen takia, koska en ole kesäkeittoa syönyt moneen vuoteen. Sen muistan että lapsena kyllä tykkäsin kesäkeitosta, ehkä se näin aikuisenakin toimisi. 

Mökki vai teltta?
Oi  mökki ❤ se on suuri haave itselläni. Ehkä joskus on kesämökki meilläkin....

Varjo vai auringonpaiste?
Ehdottomasti varjo. Millään ei jaksaisi lotrata aurinkorasvan kanssa hullun tavalla, niin mieluiten valkkaan sekä varjon että auringolta suojaavan vaatetuksen. 

 


 

Kesäsade vai kesätuuli?
Kesäsade - se on niiiiin ihanan virkistävää!

Lavatanssit vai festarit?
Onko pakko valita?! Sanoisin että kumpikaan ei ole mun juttuni, mutta jos pakko on valkata niin otetaan tuo lavatanssit. Festareita on tullut ihan tarpeeksi myllättyä nuorempana, joten se puoli on jo nähty. Tanssia en osaa, koska mulla on kaksi vasenta jalkaa eikä yhtään rytmitajua. Mutta onhan niissä lavatansseissa silti ihan kiva tunnelma. 

Roadtrip vai riippumatto?
Ehdottomasti roadtrip. Suomessa olisi niiiiiin paljon nähtävää. Voi kun olisi hivenen enemmän lomaa ja hivenen paksumpi lompakko! 



Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut?
Olen aamun kukkuja eli ehdottomasti aikaiset aamut. Päivä on melkeinpä pilalla mikäli viruu sängynpohjalla kahdeksaan saakka aamulla. Etenkin kesäaamut on ihania.

Ravintola vai piknik?
Saako valita molemmat? Piknikkiä tulee harrastettua enemmän (ainakin vene-ja retkipiknikkejä) mutta kyllä on niin ihana välillä mennä valmiiseen pöytään ravintolaankin.

Päivä rannalla vai huvipuistossa?
Hmm..tämä on hankala. En tykkää huvipuistolaitteista, en myöskään tykkää makoilla rannalla. Mutta jos saisin valita vaan huvipuistossa hengailun, ihmisiä tuijotellen ja päivän rannalla esim. kalastaen (ja niin että ei ole paahtavan kuuma).




Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?
Suomi 💙

Trampoliini vai löhötuoli?
Meiltä ei löydy tramppaa vaikka sitä monesti meille on tarjottukin. En halua ottaa vastuulleni vieraiden lasten loukkaantumisia trampalla, joten parempi näin. Mutta itse kyllä taitaisin tykätä siellä pomppia.

Sandaalit vai tennarit?
Muuten ehdottomasti tennarit, mutta kesällä sandaalit




Hehkuva kesämeikki vai ilman meikkiä?
Olen niiiiiin huono meikkaamaan. Lähinnä näytän sirkuspelleltä meikattuna (ainakin omaan silmääni). Parempi siis mennä ilman meikkiä vaan.

Kukkien istutus vai kasvimaan lannoitus?
Minulta puuttuu viherpeukalo kokonaan. Harmi kyllä - tykkäisin kukista ja kasvimaasta. Onnistun tappamaan lähes kaikki kasvit, paitsi orvokit on selvinnyt mun käsittelyssä.




sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Salaatteja grilliruuan kaveriksi


Eilisen dramaattisen jalisottelun Tanska-Suomi -jälkeen on aika tyhjä olo kirjoitella tätä blogia. Veikkaan että maailmassa oli eilen illalla aika monta ihmistä jotka olivat yhtä kovin shokissa kuin itsekin, jaliskentän tapahtumia seuratessa. En edes pysty kuvittelemaan mitkä fiilikset oli Christian Eriksenin omaisilla ja joukkuetovereille seuratessa vierestä kun hän taisteli hengestään. Kaikki ajatukset on kyllä Christianin voinnissa, tsempit sinne toipumiseen! ❤🙏 Ja onnea Huuhkajat upeasta voitosta! Ihan mahtavaa käytöstä oli sekä Suomen pelaajilla että faneilla, itketti jo seurata sitäkin. Olen aiemmin pitänyt jalkapalloa vähän "huliganismi lajina", mutta tämä peli osoitti kyllä jotain ihan muuta. Jalkapallo on kuitenkin aika pientä sen rinnalla kun aletaan puhumaan ihmishengistä. Veikkaan että moni "pikkuhuuhkaja" saattoi myös järkyttyä peliä katsoessaan, koska tämä kosketti meitä aikuisiakin, mutta toisaalta peli myös näytti sen miten puhalletaan kaikki yhteen hiileen, oli päällä sit punavalkoinen tai sinivalkoinen paita. ❤ 


Mutta se jalkapallosta tällä erää ja palataan viime viikon grillailuihin. En juhlinut viime viikolla olleita synttäreitäni sen erikoisemmin, mutta kutsuimme kuitenkin mun vanhemmat meille grillaamaan. Koko viikon oli muuten lämmintä keliä, mutta yllättäen keskiviikolle osui se viikon ainoa vähän kylmempi päivä. Tarjettiin kuitenkin olla pihalla, mikä on parasta, koska Suomen kesä on kuitenkin niin tavattoman lyhyt. Sitä ehtii vuoden aikana syödä sisällä monen monituista kertaa. 

Illan menu oli hyvin simppeli:
✔ Uusia perunoita
✔ Purkkisilakkaa
✔ Grillissä kanaa, kassleria ja makkaraa
✔ Marinoitu vuohenjuustosalaatti
✔ Kesäkurpitsasalaatti
✔ Focaccia

✔ Jälkkärinä raparperi-kinuskikakkua & kahvia


Marinoidun vuohenjuustosalaatin ohje oli K-ruoka -sivustolta. Vaihtelun vuoksi kiva käyttää salaatissa välillä vuohenjuustoa, eikä aina vaan fetajuustoa. Tosin marinoinnin vuoksi juustosta ei ollut niin helppo edes erottaa, että kummasta juustosta on kyse, joten uskoisin että tällä tavalla tarjoiltuna vuohenjuusto maistuisi myös niille, jotka eivät siitä normaalisti juurikaan pidä.


 Marinoitu vuohenjuustosalaatti

1 pkt Pirkka parhaat vuohenjuustoa
1 pss Toscanan salaattisekoitusta
1-2 porkkanaa
1 keltainen paprika
250 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku

Marinadi:
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl Provencale yrttiseosta
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

Kuutioi vuohenjuusto kannelliseen rasiaan. Kuori ja hienonna valkosipuli veitsellä. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada vuohenjuustokuutioiden päälle. Sekoita ja anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa, mielellään yön yli.
Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä lastuja. Paloittele paprika ja kurkku, halkaise kirsikkatomaatit.
Levitä salaattisekoitus pediksi laakealle vadille. Lisää salaattipedille muut kasvikset. Kaada lopuksi pinnalle vuohenjuustokuutiot marinadeineen.


 

Kesäkurpitsasalaatin ohje on Tinskun keittiöstä. Voit käydä lukemassa ohjeen 👉 täältä, löytyy nimellä herkkusalaatti kesäkurpitsasta. Se oli mukavan raikas lisä grillatulle lihalle.  


 

Focacciaresepti oli tuttu ja turvallinen, resepti löytyy 👉 täältä


 

Ja jälkkärikakkukin tuli jo esitellyksi edellisessä postauksessa, eli sen reseptin löydät 👉 täältä

Kiitos vielä äiti & iskä kivasta illasta! ❤

torstai 10. kesäkuuta 2021

Helppo kinuski-raparperikakku


 Nyt olisi tarjolla reseptiä vielä toiseen synttärikakkuun. Päätin jo aiemmin, että kakusta on löydyttävä raparperia, muodossa tai toisessa. Tämä on nyt eka kesä kun omat raparperipuskat ovat tuottaneet satoa, joten sitä haluaa nyt innoissaan myös hyödyntää. Isoimmat varret olen jo pilkkonut ja pakastanut ja niiden valmistamiseenkin on kyllä jo reseptit valmiina! 😁

Inspiraatio tähän kakkuun löytyi Jennin blogista Keittiö Koivikon Katveessa. Siellä oli tehty omenakakkua tällä samaisella ohjeella, mutta minä vaihdoin omput raparperiin. Tämän kakun paras puoli oli sen helppotekoisuus. Tykkään ohjeista joissa kaikki vaan sekoitetaan yhteen ja vatkainta ei tarvita. Tosin tuossa kuorrutteessa vatkain on avuksi, mutta ei välttämätön. Raparperit sopivat ihan älyttömän hyvin tähän kakkuun. Toivat kivaa kirpeyttä ja vastakohtaa makealle kinuskipäälliselle. Käytin mahdollisimman pieniä raparperinvarsia, kun ajattelin että ne olisivat olleet vähän kirpsakamman makuisia kuin isommat varret. 

Kiitos Jennille reseptistä, tämä jäi ihan kakkupohjanakin meille vakkari käyttöön! 😍

 

Helppo kinuski-raparperikakku
(20 cm irtopohjavuokaan)


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1½ dl sokeria
1½ dl juoksevaa margariinia
n. 4 ohutta raparperin vartta
2 kananmunaa

Kuorrute:
50 g voisulaa
3 dl tomusokeria
200 g kinuski tuorejuustoa

Pinnalle:
pensasmustikoita
mansikoita

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen loput aineet hyvin sekoittaen, myös pieniksi paloitellut raparperin varret.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Itse käytän aina irtopohjanvuoan pohjalla leivinpaperia, jolloin kakkupohjan liikuttelu alustalta toiselle on helppoa.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Käytä halutessasi apuna sähkövatkainta. Levitä kuorrute jäähtyneen raparperikakun päälle.
Maku vain paranee saatuaan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. 


Ja siitä päätellen, että kakkua jäi ainoastaan tämä pieni pala ja kaikki ottivat sitä lisääkin, oli se tavattoman herkullista! 😋 Aina paras palkinto kokille / leipurille on se, että tarjoiluvadit / kakkulautaset ovat lähes tyhjillään vieraiden lähdettyä (vaikka itse kyllä pyrin tekemään aina ruokaa niin paljon, että saadaan syödä sitä myös seuraavana päivänä, koska rääppiäiset on parasta).


Nyt eletään niin tavattoman kaunista aikaa. On ollut jopa intoa katsella maailmaa taas kameran linssinkin läpi. Jotenkin nyt on niin värikylläistä joka puolella, että pelkästään jo se inspiroi kuvaamaan. 


Ja kaiken kauneuden lisäksi meillä asuu nykyään vanhan tennissukan hajuinen koira, kun Viskihän ei pysy tuolta vedestä lainkaan pois. Sellainen jatkuvasti märkä ja hikoileva koira on melkoisen hyvän tuoksuinen... 😝 Mutta kai ne kaikenlaiset uudet tuoksutkin kuuluvat kesään. 😉


maanantai 7. kesäkuuta 2021

Suklainen britakakku

 


Alkaa taas olla käsillä se hetki, kun tämän blogin kirjoittaja vanhenee entisestään. Pyöreitä ei juhlita tänäkään vuonna, ei edes "puolipyöreitä". Mutta ollaan työkaveriporukan (eli tsörppiringin) kanssa sovittu, että pidetään kiinni perinteestä ja juhlitaan ihan jokaista syntymäpäivää ainakin lahjojen merkeissä, mutta kivointa tietenkin että vähän myös kippistettäisiin sekä synttäreiden että yhteisen tapaamisen kunniaksi. Etenkin nyt kun yli vuoden jatkuneen pelkän etätyön vuoksi normaalit kahvittelut työpaikalla ovat jääneet kokonaan väliin (etätyön ainoa miinuspuoli).

Eli oli hyvä syy leipoa kakku! ❤ Britakakku on klasikko ja yksi omista suosikkikakuistani ja siksipä päädyinkin juuri Britaan, mutta tällä kertaa vähän uudella twistillä maustettuna. Eli teinkin suklaisen version, mansikka-täytteellä. Ohje on Kotivinkki -lehdestä. 


Suklaabrita


Pohja:
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 kananmunankeltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
voiteluun voisulaa

Marenki:
2 kananmunanvalkuaista
1½ dl sokeria
2 rkl hasselpähkinärouhetta

Täyte:
150 g maitosuklaata
250 g mascarpone-tuorejuustoa
½-1 dl sokeria (laita maun mukaan)
2 dl vispikermaa

Lisäksi:
1 l mansikoita
orvokeita & marenkia koristeluun

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokerivaahtoon vuoroin maidon kanssa. Levitä taikina ohuelti uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää. Levitä se varovasti taikinalevylle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa 12–15 min. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa. Sekoita suklaan joukkoon mascarpone ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto suklaamascarponeseokseen.
Leikkaa suklaabritalevy puoliksi niin, että syntyy kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista levyä. Siirrä toinen levy varovasti paistinlastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte ja viipaloidut mansikat päälle ja laita toinen levy kanneksi. Koristele mansikoilla, marengilla ja orvokeilla.