Huh huh, joulusta selvitty! Tai sanotaanko, että joten kuten selvitty. Annoin itselleni luvan syödä aattona ja joulupäivänä muutaman palan tavallista saaristolaisleipää ja se olikin samalla hetkeksi hyvästit hyvälle ololle, *huoh*. Olen tässä tuskaillut, että koskakohan tämä järjetön turvotus menee ohi. Pakko oli jo hakea Detox-kuuri kaupasta, josko se vähän helpottaisi tätä oloa. En enää KOSKAAN sano, että ei se pieni sortuminen mua mihinkään ojaan kaada. Eipä. Mutta tätä kamalaa oloa en enää tahdo itselleni takaisin.... :/
Mutta muuten joulu meni siis oikein hyvin. Aatto vietettiin isännän sukulaisissa ja Joulupäivä ja Tapaninpäivä sitten mun vanhempien luona. Äiti oli taas pistänyt parastaan joulupöytään! ♥ Harmi kun vatsa ei kykene syömään ihan yhtä paljoa kuin silmät. Mä onnistuin tämän joulun oleen aika lailla kokonaan ottamatta ruokakuvia. Välillä siis tuli kuvattua ihmisiäkin! :D Muutaman ruokakuvan otin kotoa, mutta siinä se. Mutta aika lailla samoilla linjoilla se jouluruoka aina menee.
Meidän kinkku ei tänä vuonna oikein onnistunut. Tai oppikirjojen mukaan se olis ollut täydellistä, mutta itse tykkään vähän ylikypsästä kinkusta. Viime jouluna lämmitettiin leivinuuni vähän liian kuumaksi ja kinkun sisälämpö pääsi vahingossa 92 asteeseen. Ja oli kyllä paras kinkku ikinä. Nyt unohdettiin ihan täysin aloittaa leivinuunin lämmitys tarpeeksi ajoissa ja niinpä uuni ei jaksanut pitää haluttua lämpötilaa tarpeeksi kauaa. Mutta herkullisen syötävää se kinkku oli silti! Etenkin kun pisti kylkeen kunnon tujauksen äidin tekemää sinappia, nam!
Sain tehtäväksi tehdä sekä aatoksi, että joulupäiväksi kakut kahvipöytiin. Mietin ensin jotain suklaakakkua, mutta kuka jaksaa jouluna syödä raskasta suklaakakkua...?! Eräs ystäväni puhui, että tekee jouluksi jonkun kevyen juustokakun ja siitähän minäkin sitten sain idean, että teen jonkun sitruunaisen juustokakun. Sopiva ohje löytyi Maku.fi -sivustolta. Arvostelut luettuani uskaltauduin kakun tekemään ja ei kyllä tämä resepti pettänyt. Tuli erittäin raikas ja hyvänmakuinen kakku. Teen varmasti toistekin.
Ja se kamera ei muuten vieraillut kahvipöydässäkään, joten pahoittelut huonoista jälkeenpäin otetuista kakkukuvista...
Aurinkoinen juustokakku
200 g kaurakeksejä (käytin gluteenittomia Digestive-keksejä)
100 g voita
1 tl jauhettua inkivääriä
Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
Pinnalle:
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 dl persikkaa (säilyke) soseena
Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ja saatiinhan sitä sentään vähän pakkasta ja luntakin, vaikkei ihan jouluksi niin sentään edes heti joulun jälkeen.
Isäntä läks joulun jälkeen kalaan ja minä sain ihanan miehenalun, Lemmyn, seurakseni. Ja näihin kuviin, näihin tunnelmiin - lepää rauhassa pikku-Lemmyn esikuva, Lemmy Kilmister ♥
Oli ikävä herätys tänään tähän suru-uutiseen, mutta toisaalta, Lemmy lähti hyvin Lemmymäiseen tyyliin saappaat jalassa!! Respect!!