maanantai 14. joulukuuta 2015

Uusi lempiruokani - kesäkurpitsalasagne ♥


No jopas tuli tehtyä herkkuruokaa, vaikka itse sanonkin!! Ehkä pääsi heti kättelyssä mun herkkuruokalistan kärkeen. Kesäkurpitsalasagnesta löytyi Internetin ihmeellisestä maailmasta miljoona eri versiota, mutta tämä Karppi-sivustolta löytynyt ohje houkutti kaikista eniten. Ja eikä suotta. Olisin voinut syödä jo tuota jauhelihakastiketta ihan mielin määrin! :) Kuvat ei ihan anna oikeutta taas tälle(kään) herkulle.

Kesäkurpitsalasagne


2 keskikokoista kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
valkosipulia oman maun mukaan
2 sipulia
½ pkt Koskenlaskija sulatejuustoa
2 prk tomaattipyrettä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa
2 dl juustoraastetta

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä siivuiksi ja pilko valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon valkosipuli. Sulata joukkoon Koskenlaskija ja lisää myös tomaattipyre, kerma ja mausteet. Anna hautua hetki. Laita uunivuuan pohjalle ensin kerros kastiketta ja sitten vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta. Päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja lopuksi vielä juustoraaste.
Laitan uuniin 200 astetta 30-45min.


P.S. Meillä on joulukuusi jo koristeltu, mitenkäs teillä...? ♥

 

4 kommenttia:

  1. Uuuu, nam! Varmaan aika hyvää! ...meijän kuusi on metsässä..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hyvää!! Paaaaljon parempaa kuin tavallinen lasagne.
      Heh... ☺ Meillä on onneksi kuusi jo sisällä, koska sen alle on mystisesti alkanut ilmestymään paketteja!! ;)

      Poista
  2. on kyllä herkullisen oloista,kesäkurpitsalle uutta käyttöä,tykkään siitä mutten keksi mitään,muuta kuin pannulla viipaleina ta kasvishöystönä,tomaattitornit kesäkurpitsalla kokeiltu jne.

    VastaaPoista
  3. ai niin komia kuusi(meillä pikkujoulusta lähtien samanvärinen);) ja Ihana Viski ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)