maanantai 29. lokakuuta 2018

Kurpitsa-linssikeitto


Sain ystävältä muutamia viikkoja sitten ihan älyttömän ison kurpitsan. Taisin sen punnitakin. Oiskohan vaaka näyttänyt jotain neljän kilon tienoilla... 😀 Tän piti ilmeisesti olla myskikurpitsa, mutta ei tämä kyllä ollut myskikurpitsaa nähnytkään. Netistä löysin ulkomaisilta sivuilta, että tämä olis ehkä saattanut olla green hokkaido. Tiedä sitten mikä sen virallinen nimi on suomeksi. Mutta oli mikä oli, käytin tätä ihan myskikurpitsan tavoin.
Tämä mun kasvissoppa on hyvä esimerkki siitä, kuinka kauniin värisistä aineksista saa tehtyä ankean värisen sopan. 😂 Se johtui siis ihan täysin siitä, että mulla ei ollutkaan kotona punaisia linssejä, ja jouduin käyttämään pelkkiä vihreitä. Tämä muistutti hyvin epäilyttävästi hernekeittoa. Maku vaan oli chilin ja inkiväärin takia hyvin kaukana hernarista. 

Mutta kasvissopat on vaan niiiiin ♥

Kurpitsa-linssikeitto


1200 g kurpitsaa 
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 dl kuivia vihreitä linssejä
n. 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
chiliä
1 kasvisliemikuutio
n. 7 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuori kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Jos käytät myskikurpitsaa, koverra pehmeä "rihmasto" pois lusikan avulla.  Kuori ja paloittele myös sipulit.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuullota siinä kurpitsaa ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan loput keiton ainekset ruokakermaa, suolaa ja sitruunamehua lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sitruunamehu ja tarpeen mukaan suolaa. Tarjoa esim. maustamattoman jogurtin kanssa.



Kuka sattui käymään Silakkamarkkinoilla, joko Helsingissä tai Turussa? Löytyikö mitään ostettavaa / maisteltavaa? 
Meidän piti ottaa lauantaina suunnaksi Turun Silakkamarkkinat. Mutta kalastus veti (yllätäen) pidemmän korren ja otimmekin lauantaina suunnaksi Kustavin. Vähän jännättiin, että kuinka selvitään perille kesärenkaitten kanssa, kun asfaltit oli paikka paikoin vähän jäässä. Mutta hyvin päästiin perille ja venekin saatiin lasketuksi, vaikka laskuramppikin oli vähän jäässä.



Tällä kertaa en saanut yhtään vapaa poikki 😂 mutta sen sijaan kela päätti lopettaa palveluksensa. 
Onneksi tuolla "thö kalamiähellä" on aina kunnon arsenaali vehkeitä mukana, ja sain jatkaa heittelyä. Nyt pääsin jo vähän jyvälle meritaimenen kalastuksesta, vaikken tanea vielä saanutkaan siiman päähän. Tuo mies sentään sai muutamia kalakontakteja, ja yksi fisu tuli näyttäytymään ihan veneen viereenkin uistimen perässä. Tästä on hyvä jatkaa! 😊💪

Ruokabloggaajan kalastuseväät 😂😂😂

P.S. Kalastuspäivän kruunasi taas ravintola Spaunan pizzat! 😋 Spaunan pizzat on mun makuuni just eikä melkein täydellisiä!!! Lisäksi hyvä palvelu ja viihtyisät tilat 👍




keskiviikko 24. lokakuuta 2018

25 faktaa minusta


Nonnula- blogin Jonna teki jo aikaa sitten tämän haasteen, ja minäkin sen heti nappasin itselleni, mutta näin kauan on kestänyt kerätä faktoja itsestä! 😁
Olen täyttänyt tätä aina sitä mukaa kun joku ihmeellinen fakta tulee mieleen, ja tässä se nyt on. Jos joku ei ole vielä tätä tehnyt, niin napatkaa ihmeessä omaan blogiinne! Näitä on aina kiva lukea. 


1. Olen sellainen "suurten linjojen ystävä". En ole missään asiassa kovin pikkutarkka (paitsi työasioissa), toisin kuin tuo rakas mieheni. Mua ei esimerkiksi haittaa että onko meillä ylipäätään tauluja seinällä ja jos on niin ihan sama vaikka ne olis vähän tai vähän enempikin vinossa, ei mua haittaa. Mutta tuo mies on ihan pikkutarkka tuollaisissa asioissa. Kun mä siivoan, niin siivoan vähän sieltä täältä ja sinnepäin. Jos mies siivoaa, se raahaa ensin kaikki huonekalut pihalle ja alkaa sit vasta siivoamaan. 

2. Voisin elää pelkällä makkaralla. Makkara on ehdottomasti mun lemppariruokaa - uunimakkara, grillimakkara.... Aiemmassa työpaikassa tuli aika paljon syötyä lounaaksi makkaraa. Nam nam! Helposti meni vaikka joka päivä eväänä, eikä tehnyt tiukkaakaan.

3. rrrRakastan myrskykelejä! Kunnon ukkonen ja kaamea sade - sillon olen ihan fiiliksissäni!! 


4. Multa puuttuu kokonaan "viherpeukalo". Haluaisin ensinnäkin että joku "viherkärpänen" purasis mua ja innostuisin puutarhanlaitosta. Mutta ei - ei ole motivaatiota eikä taitoa. Jommasta kummasta pitäs alottaa!😀



 5. En tykkää laittaa hiuksiani enkä meikata. Ja sen kyllä huomaa 🙈 Välillä huomaan töihin mennessä, että enpäs ole tänään huomannut ollenkaan harjata hiuksiani....

6. Tulen TODELLA kiukkuiseksi, jos en saa liikkua. Kun liike on veressä, niin liikkumaan on päästävä. Jos menee esim. hermo kotosalla, niin ennen kuin tulee sanottua mitään peruuttamatonta, on parempi tehdä kunnon rankka juoksulenkki ja miettiä sen jälkeen asioita uudestaan. Yleensä kaikki on lenkin jälkeen paljon valosampaa....

7. Vihaan eläinrääkkäystä. Vihaan eläinrääkkääjiä.
Ylipäätään mun mielestä ihmisessä joka vihaa eläimiä, on jotain vialla ja pahasti. Ymmärrän että ei tykkää eläimistä tai on allerginen tms, mutta vihata on aika voimakas ilmaisu. Miten voi vihata eläimiä, ei käsitä...
Sen käsitän kyllä hyvin että ihmisiä voi vihata!🙈
"Mitä enemmän ihmisiä tapaan, sitä enemmän pidän koirastani."

8. Mussa ei asusta pätkääkään taiteellisuutta. En osaa piirtää, en laulaa, mulla ei ole sisustussilmää. Mun kakunkoristelut on aina vähän sitä sun tätä. En osaa askarrella. Kaikki tuollainen luova juttu on ihan jotain muuta kuin mua varten. Kyllä mä olen aina kiltisti osallistunut ystävien hääaskarteluihin yms. mutta ei se kyllä ole yhtään mun juttu... 😂



9. Tykkään lukea.
Tai oli ehkä vähän liian laimea ilmaisu. Rakastan lukemista. Mulla on yleensä meneillään yhtaikaa aika monta kirjaa. Ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että ei aina jaksa alakerrasta raahata yläkertaan kirjaa ja päinvastoin. Siksipä onkin tosi kätevää, kun makkarissa on oma kirja, olkkarissa on oma kirja, keittiössä on oma kirja. Tykkään myöskin käydä kirjastossa. Se on aina sellaista mun omaa laatuaikaa, kun pääsen sinne ihan rauhassa tutkailemaan kirjoja.

10. Haluaisin asua meren äärellä. Tää on ehkä sellainen ikuisuushaave. Koska raha. Jos haluat tontin merenrannalta niin se maksaa. Ja paljon. Mutta ehkä sit joskus. Sit eläkkeellä. Pääsenköhän ikinä ylipäätään eläkkeelle...?!?

11. Uskon kummituksiin. Tai ylipäätään johonkin yliluonnolliseen. Uskokoon ken tahtoo, mutta mun elämässä on tapahtunut niin paljon kaikkea mystistä, jota ei järjen kanssa pysty selittämään...

12. Mun lemppariruokaa koulussa oli (just se superlöysä) lasagne sekä sitruunaiset kalaleikkeet. Välillä haaveilen, että pääsisin niitä taas maistamaan. Tuo mieheni kyllä väittää, että ei ne enää maistuis edes samalta...



13. Omasta mielestäni mun tekemä ruoka on 99 % aina mautonta. Mun vakkarilause kun aletaan syömään, että tuossa on sitten suolapurkki jos se ei maistu milleen. Ja siis mehän ei säästellä mausteissa... 😂 Onkohan mun makuaisti jotenkin vaurioitunu?!? Samalla tavalla en kuitenkaan ikinä arvostele muiden tekemää ruokaa.

14. Pienenä yks mun haaveammateista oli merikapteeni. Kunnes mun isoveli sanoi, ettei naisesta voi tulla merikapteenia. Maikkarin aamu-TV:ssä oli kerran vieraana nainen, joka kehotti miettimään lapsuuden haaveita ja että pitäisikö niitä alkaa toteuttamaan. Rehellisesti sanottuna musta ei kyllä taitais olla merikapteeniksi.

15. Tykkään ihan hirveesti ysäridisco musasta. Vaikka pääosin tuo rock / hardrock on mun juttuni, niin silti tuo ysärimusa vaan kolahtaa ja kovaa!

16. Hamstraan ihan hullun tavalla kaikkia ruoka-ja leivontaohjeita. Mulla on niitä kotona oikeasti satoja ja satoja. Ja voin kertoa, että millään ehdi elämäni aikana kaikkia edes tekemään. Mutta niiden pläräily on niiiin kivaa!



17. Mulla on aika paljon Muumiastioita, siihen nähden, että olen tainnut yhden ainoan muumiastian ostaa itse. Löytyy mukeja, lautasia, kulhoja, kannuja, säilytyspurkkeja, lusikoita jne.
Mun miehen mielestä niitä on jo vähän liikaakin. Itse olen sitä mieltä, että jos jotain hienoja uusia mukeja esim. tulee, niin pakkohan ne on hyllyyn saada.

18. Mulla on korkeanpaikankammo. En tiedä onko tämä kammo sellainen josta olis mahdollista päästä yli, kun jollain tavalla harjottais itseänsä. Mutta mulla meinaa ihan oikeasti lähteä taju, jos katson alas jostain korkealta paikalta. Ja vatsan pohjaan sattuu.

19. En ole kovin hyvä uimaan ja pelkään sukeltamista. Tämä on sinänsä vähän tyhmää, koska tykkään kuitenkin veden päällä olla paljon. Olen sanonut, että SIT KUN JOSKUS ostetaan oma vene ja aletaan enempi pyöriä merellä, niin menen uimakouluun opettelemaan perustaidot. Toivottavasti tämä SITKUN ei tule tapahtumaan liian myöhään....

20. En ole koskaan halunnut omia lapsia. Ja fiilis on edelleen sama. En tiedä onko mussa joku vika, mutta olen miettinyt että ehkä ei, koska pystyn kuitenkin rakastamaan älyttömän paljon muiden lapsia. Ehkei kaikkia maailman naisia vaan ole luotu äideiksi. 



21. En tykkää matkustaa lentokoneella. Suurin syy on ehkä se, että en saa koiraa matkaan mukaan. Tai varmaan saisin, mutta en halua laittaa sitäkään matkustamaan lentokoneella. Joskus lentokoneeseen on pakko astua, jotta pääsee matkustamaan johonkin tiettyyn paikkaan, mutta onneksi viime kerrastakin on jo useampi vuosi aikaa.

22. En ole koskaan polttanut tupakkaa. Enkä edes maistanut. Enkä kyllä ole ajatellutkaan maistaa. Piste.

23. Mun yksi suurimmista paheista on irtokarkit. Mutta olen ajatellut, että koska en juurikaan juo alkoholia, en polta tupakkaa enkä käy vieraissa, voin ihan hyvin silloin tällöin nautiskella ison pussillisen irtokarkkeja. Ja vieläpä oikein hyvällä omallatunnolla. 😂

24. Olen aamunvirkku. Ollut kai pienestä pitäen. Työelämän myötä tämä on kyllä ehkä hieman tasoittunut. Mutta edelleenkin tuntuu, että päivä on pilalla ellei ole viimeistään kasin aikoihin pompannut sängystä ylös.

25. Jos ei ole vielä tullut selväksi, niin syksy on mun lempparivuodenaika! 🍂 Tykkään kyllä joulustakin ihan älyttömän paljon, mutta harmillisesti ei ole sellaista vuodenaikaa kuin joulu.... 😁


maanantai 22. lokakuuta 2018

Herrrrrkullinen lasagne


Mies pyysi jo kauan sitten lasagnea ruuaksi ja innostuinkin kokeilemaan miltä tämä superhyvä bolognesekastike maistuisi lasagnen välissä. Ja nam - kyllähän se maistui! 😋
Juurikin tämä bolognese on yksi meidän suosikkiruuista. Tosi monet ovat tästä tykänneet yhtä paljon kuin mekin, mutta muutama kaveri on myös sanonut, että oli "liian tumman makuista" heidän makuunsa. Jos siis tykkää enemmän syödä jauhelihaa tomaattimurskalla, niin ei ehkä kannata kokeilla. Mutta jos tykkää, että kastikkeessa on makua ja syömisen lomassa lorauttaa lasiinkin kunnon tanniinista punaviiniä, niin uskon että tämäkin maistuu. 😉

Valkokastikkeen ohjeen otin Soppa365 -sivustolta. Tein sen ihan ohjeen mukaan, mutta olisi kyllä riittänyt kun olisi käyttänyt vain litran maitoa. Kastiketta jäi hiukan yli ja tais tuo vuoka tulla muutenkin ihan viittä vaille täyteen.

Herkullinen lasagne


Bolognesekastike:
 ohje TÄÄLTÄ

Valkokastike:
1,2 litraa maitoa
2 dl huoneenlämpöistä voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
4 dl juustoraastetta (mietoa juustoa)
2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä paljon

Lisäksi:
lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta
 tuoretta basilikaa

Valmista bolognesekastike ohjeen mukaan. 
 Anna bolognesekastikkeen hautua sen aikaa kun teet valkokastiketta.
Kaada eri kattilaan maito ja kuumenna hieman.
Tee valkokastikkeen suuruste pikkukipossa. Sekoita pehmeä voi ja jauhot täysin sekaisin. Laita seos maitoon ja sekoita suurus vispilällä kiehahtaneen maidon sekaan.
Lisää juustoraaste ja muut valkokastikkeen mausteet. Hämmennä kokoajan sekoittaen, ettei valkokastike tai juusto pala pohjaan. Lado vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta ja laita lasagne levyt kerroksen päälle niin että koko vuoka peittyy. Lado taas jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä jne. Kunnes viimeisenä kerroksena jää lasagne-levykerros jonka päälle tulee valkokastiketta. Ripottele pinnalle basilikaa ja juustoraastetta.
Paista lasagnea 180 asteessa n. 45 minuuttia. 



Olimme muutama viikko takaperin pitkän viikonlopun Taivassalossa mökkeilemässä. Mulla oli järkkärikamera siellä mukana, ja tarkoitus oli vähän kuvailla ja tehä ihan oma postauksensa reissusta. Toisin kuitenkin kävi. Kamera oli kyllä veneessä koko ajan mukana, mutta yhtään kuvaa en sillä ottanut. Ja syynä oli se, että virveli oli vaan niin paljon mukavampi napata käteen kuin kamera! 😁 
Tässä kuitenkin muutamia kännykkäkamera räpsäsyjä reissusta. 

Merikotka ❤

Saalis jäi tällä kertaa vähän ohuenlaiseksi. 
Onneks meiän talouden ruokahuolto ei ole mun kalasaaliiden varassa!! 😂😂😂


 Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille 🍂


torstai 11. lokakuuta 2018

Da Capo -juustokakku


Pikkupatukka Da Capo on yks mun suosikeista, Pätkiksen ja Jimin lisäksi. Da Capoa vaan ei ole tullut vielä koskaan käytettyä leivontaan.
Mutta nyt taidan kyllä käyttää uudemmankin kerran. Tämä oli ihan älyttömän, "moussemaisen" pehmeä kakku. Da Capo ei mitenkään hallitsevan kovin tässä maistunut. Jos haluaa lisämakua, niin suosittelen vaihtamaan tuosta maitosuklaasta vielä osan Da Capoihin.
Ohjeen löysin Makeaa elämää pilvilinnassa - blogista. Kiitos tuhannesti Anna!!!

Da Capo -juustokakku


Pohja:
175 g täytekeksejä (Domino)
60 g voita

Täyte:
3 liivatetta
130 g maitosuklaata
100 g Da Capoja
2,5 dl Flora Vanillaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ rkl vettä

Hienonna pohjan keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuru irtopohjavuuan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele suklaat mikron kestävään astiaan ja lorauta joukkoon tilkka Flora Vanillaa. Sulata suklaat mikrossa. Vatkaa loppu Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja lisää joukkoon sula suklaa. Lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet täytteen joukkoon. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Koristele Da Capoilla ja sulatetulla suklaalla.



Muistatte ehkä kun viime vuonna juuri ennen joulua kirjoitin kirjeen joulupukille. Jos ette muista, niin voitte käydä lukaisemassa kirjeen TÄSTÄ.


No siis pukkihan ei tuonut mun miehelle uutta työpaikkaa, uudet työtehtävät toisessa yksikössä kuitenkin. Mutta omaksikin yllätykseksi, se olen minä joka vaihdan työpaikkaa. Tänään oli vika päivä nykyisessä, jossa viihdyin muutamaa kuukautta vaille 10 vuotta. Maanantaina alkaa uudet työt ja uudet haasteet, jippii!! 😍 Ja tästä syystä siis tämän kakunkin leivoin. Se meni työkavereille "viimeiseksi leipomukseksi". 😁



Ja kuulkaas, niin vaan kuultiin mun toive siitä joulun ihmeestäkin! Ystäväpariskunnalla on nyt ihana, pieni ja pippurinen TYTTÖ! Hän taitaa itse asiassa juurikin tänään täyttää kokonaiset 7 vkoa! ♥
Olen kyllä ihan superonnellinen ystävieni puolesta!!!! 💗


Tuo terveysjuttu ei sitten olekaan mennyt ihan niin putkeen. Viskin nivelongelmat ja hyvän ystävän vakava sairastuminen....Viskin jutut nyt on joten kuten hallinassa, mutta ystävän sairastuminen on kyllä vetänyt olon aika avuttomaksi....


Mutta nautitaanhan elämästä ja tehdään just niitä juttuja mitä oikeasti halutaan tehdä!! ♥
Siksipä me lähdemmekin koko perhe (paitsi kissat) merelle viikonlopuksi! 🐟

maanantai 8. lokakuuta 2018

Ekoilua: DIY pyykinpesujauhe


Haja-asutusalueille tuli uusi jätevesilaki, joka loi velvotteita pohjavesi-ja ranta-alueilla asuville. Jätevesijärjestelmien tulee olla lain asettamien vaatimusten mukaisessa kunnossa 31.10.2019 mennessä. Tässä on hirveästi paikkakuntakohtaisia eroja, mitä jätevesijärjestelmältä vaaditaan. Täällä meidän asuinpaikkakunnalla riittää, että ns. lokavedet menevät umpisäiliöön ja ns. pesuvedet menevät maasuodattamoon. Hyvin monella paikkakunnalla vaaditaan, että myös pesuvedet menevät suoraan umpisäiliöön. Meillä on pihalla tämä kyseinen maasuodattamo. Jonkin verran on nyt tullut opiskeltua asioita liittyen maasuodattamon toimintaan. Ja monessa lähteessä muistetaan mainita, että tärkein asia tässäkin olisi se, että kaikki taloudessa käytetyt pesuaineet olisivat mahdollisimman luontoystävällisiä.


Ja siksipä tässä onkin asialle ryhdytty tekemään jotain. Eniten tulee lutrattua tiski-ja pesuaineiden kanssa. Käsitiskiaine on jo kauan sitten vaihdettu Ecoverin tiskiaineeseen. Ja konetiskissä mulla on LV:n fosfaatiton konetiskitabletti. Pyykinpesussa olen käyttänyt myös Ecoverin nestemäistä pesuainetta. Mutta se on melkoisen kallista tavaraa, joten onneksi löysin internetin ihmeellisestä maailmasta mielenkiintoisen pyykinpesujauhe ohjeen. Olen nyt pessyt tällä kolme koneellista pyykkiä ja kyllä on tullut puhdasta. Mun vaaleanharmaiden verskojen puntit muistuttivat enemmänkin ruskeita puntteja, mutta nyt ne ovat taas hohtavan puhtaat.
Meillä toki pyykki ei koskaan ole mitään superlikaista, joten en tiedä miten se sellaista pesee, mutta peruspyykissä ainakin toimii paremmin kuin hyvin.


Se mihin kiinnitin huomiota tämän pesuaineen käytössä oli se, että nyt ei keittiöpyyhkeetkään olleet enää kivikovia pesun jälkeen. Eikä pesukoneen tiivisteisiin kertynyt mitään ylimääräistä sakkaa eikä "limaa". Lisäksi mm. lakanat olivat paljon sileämpiä kuin mitä yleensä ovat olleet pyykistä tultuaan.



Tarvittavat tuotteet tilasin Limepopin verkkokaupasta. Ostin kerralla vähän isommat satsit tarvittavia aineita, jotta ei tarvitse koko ajan olla tilailemassa. Silti ei tilaukselle ihan kauhean paljon tullut hintaa. Ainesosa luettelokin on hyvin lyhyt.
(Pyykinpesujauheen ohje myös Limepopin blogista.)

 

Pyykinpesujauhe 
n.0,8 kg

350 ml ruokasooda
350 ml pesusoodaa
100 ml Epsom-suolaa
2 rkl suolaa
muutamia tippoja eteeristä öljyä

Sekoita aineet keskenään. Lisää lopuksi eteerinen öljy ja sekoita uudelleen. Purkita sopivaan purkkiin.
Käytä 1-2 rkl koneelliseen.



Tässä vähän hintoja:
Ruokasooda (1 kg) 4,10 €
Pesusooda (1 kg) 5,65 €
Epsom-suola (500 g) 4,80 €

Lisäksi ostin pari eteeristä öljyä. Verigreippi (10 ml) 2,95 € sekä laventeli (10 ml) 3,25 €.
Eteerisistä öljyistä tulen varmaan jatkossa kertomaan vähän lisääkin. Odottelen, että saisin ystävän kautta tilatuksi niitä lisää ja diffuuserin kera. 😊



En tietenkään voi taata, että kaikki saisivat tällä DIY pesujauheella yhtä hyviä pesutuloksia kuin minä. Mutta mielestäni ei silti ole kovin kallis kokeilu, vaikket tykkäisikään! Ja luonto kiittää! 💚




perjantai 5. lokakuuta 2018

Kurpitsa-pekonipiirakka


Löytyi sen verran erikoisen kuuloinen piirakkaohje Yhteishyvän sivuilta, että tätä oli suorastaan pakko kokeilla. Myskikurpitsa oli mulle tuttu edellissyksynä tekemästäni sosekeitosta, mutta suolaiseen piirakkaan en sitä kyllä ole koskaan laittanut. Enkä oikein edes muistanut tarkalleen miltä kyseinen kurpitsa maistuu. No sehän maistuu, ainakin tässä piirakassa (karkeasti sanottuna) juuri sille minkä makuiseksi sen maustaa. 
Aika jännitys momentein lähdin tätä piirakkaa maistelemaan. Mutta oi ja voi ♥ tämähän oli hyvää! Ja mukavan erilainen koostumus tuossa piirakkatäytteessä. 

Ja tätä voi hyvällä omalla tunnolla syödä monta palaa, niin saa hyvin päivän kasvismäärän täytettyä! 😉😉 Pohjassa porkkanaa ja täytteessä myskikurpitsaa. 👍

Kurpitsa-pekonipiirakka
25 x 35 cm vuokaan

 Pohja:
150 g voita
1 dl hienoa porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
200 g pekonia
300 g myskikurpitsaa
1 rkl öljyä
1 chili
0,25 tl suolaa
150 g juustoraastetta
2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla.
Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.
Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.



Eilen vietettiin valtakunnallista Eläinten päivää.
Oli hyvä muistutus taas siitä, kuinka onnellinen olen näistä kolmesta karvaturrista ❤



Eilen oli myös mulla kolmas kerta kamerakurssia. Tällä kertaa harjoiteltiin esinekuvausta. Olipa kiva kun sai vinkkejä erilaisiin taustoihin, valaistuksiin, peileihin jne jne. Tässä muutamia mun eilisiä tuotoksia.
On kyllä tosi kiva kurssi 👍


Toivotaan paljon aurinkoa ja valoa viikonlopulle (ihan vaan valokuvausta silmällä pitäen) 😇