keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Kaali-porkkanapihvit


Diagnoosi: Laiskotus maximus - vaivannut onneksi vain tämän blogin päivittämisen suhteen! 😁 Ruokaa on kyllä tullut laitettua. Jotain uusiakin reseptejä testattua ja tässä niistä yksi. 
Ihan äärimmäisen hyvät ja helpot kasvispihvit uunissa. Ohjeen löysin Kotilieden -sivuilta. Muuten noudatin ohjetta, mutta vaihdoin ohrasuurimot kaurasuurimoihin. 
Jos innostutte kokeilemaan, niin huomatkaa, että juustokumina on aika vahva mauste. Jos sen mausta ei tykkää, niin ette takuulla tykkää myöskään näistä pihveistä. Eli vaihtakaa se vaikka johonkin yrtti-suolasekoitukseen tms. jos jeera ei maistu. 

Kaali-porkkanapihvit

200 g porkkanaa
200 g kaalia
1 sipuli
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaurasuurimoita
2 kananmunaa
½ dl maustamatonta jogurttia
1 tl juustokuminaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
(2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa) unohdin laittaa
 öljyä

 Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli.
Nosta kaurasuurimot kiehuvaan kasvisliemeen ja nosta päälle kaikki kasvikset. Vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna kaurasuurimoiden kypsyä hiljalleen kasvisten kanssa noin 10 minuuttia.
Nosta kattila jäähtymään. 

Sekoita kulhossa munat, jogurtti ja mausteet. Sekoita joukkoon jäähtynyt kasvis-kauraseos (ja hienonnettu lehtipersilja). Sekoita ainekset hyvin. Voit halutessasi soseuttaa aineksia muutaman kerran sauvasekoittimella, jos haluat sileämpiä kasvispihvejä.
Lusikoi seosta leivinpaperille kasoiksi. Sipaise jokaisen kasvispihvin alle aina hieman öljyä, jotta ne eivät tartu paistaessa paperiin. Paahda kasvispihvejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 


Pihvit sopi hyvin lohimedaljongien ja lime-jogurttikastikkeen kanssa 😋


Tämä pahapari on tainnut jostain kuulla, että "tirkistelijätontut" on taas liikenteessä. 
Ollaan mukamas niin hyvää pataa.... 😂 


"Erittäin hyvä tyyny - tuollainen musta, lihava kissa" toteaa Viski. "Lämmittää mukavasti, mutta vähän huonosti pysyy paikallaan." 😂