maanantai 31. maaliskuuta 2014

..ja eläimellinen meno vaan jatkuu!

Kyllä riitti taas aurinkoa viikonloppuna. Siitä otettiin kaikki ilo irti, ja yritettiin olla pihalla mahdollisimman paljon. Jimillä on selkeästi sellainen vaihe menossa, että kaipaa kauheasti kaveria. Kissat joutuu sitten toimimaan Jimin leikkikavereina. Tyynellä onneksi huumorintaju riittää Jimin leikkeihin, mutta Lyytin kanssa on vähän niin ja näin.

Toivottavasti tää hieno animaatio toimii teilläkin :)


Ja eihän ne Jimin ja Tyynen leikit tähän jääneet! :)


Myös Lyytillä ja Tyynellä riitti vauhtia. Pellolla mentiin niin kovaa vauhtia, että oli kuvaajalla vaikeuksia pysyä perässä! :)


Sunnuntaina mentiin hakemaan mun autoa mamman tyköä (n. 20 kilometrin päästä). Se päätti lauantaina lopettaa yhteistyön mun kanssa ihan yhtäkkiä ja eihän sitä sunnuntainakaan sieltä sitten muuten kotiin saatu kuin hinaamalla. Jimin mielestä autonhakureissu oli mitä parhain, sillä samalla sai hetken aikaa leikkiä rotutoverin kanssa. Ei anneta Jimin enää juurikaan muiden koirien kanssa leikkiä, koska vanhat nivelrikkoiset polvet eivät enää oikein rajuja leikkejä tahdo kestää. Mutta onneksi Pepin kanssa leikit pysyivät suht fiksuina. 


Pepi on siis narttuschäferi ja 7 vuotta Jimiä nuorempi. Mutta yhteinensävel näillä koiruuksilla löytyi heti ensitapaamisella. Pepistä on ennenkin ollut muutama kuva täällä blogissa, KLIK ja KLIK.

Sunnuntai-iltana virtaa ei ruoanlaittoon enää juurikaan riittänyt, joten iltapalaksi söimme taas pikaruokaa, eli rieskapizzaa KLIK. Tällä kertaa täytteenä oli vaan jauhelihan sijaan tonnikalaa. Niin ja persikat korvattiin ananaksella. Hyvää oli tämäkin versio!


Oikein mukavaa (ja toivottavasti aurinkoista) alkanutta viikkoa kaikille!!
Toivotaan että sitä luvattua lunta ei nyt tule, koska mun auto tosiaan on toimintakyvyttömänä ja pyörällä pitäisi töihin päästä..... :/


lauantai 29. maaliskuuta 2014

Leipäisää lauantaita

Mikä onkaan parempi tapa aloittaa lauantaiaamu, kuin tehden tuoretta leipää aamupalalle! :) Ja samalla kun uunin kerran lämmittää, niin kyllähän siinä voi vähän muutakin paistella kun vain yhden leivän. Tämän aamun saldona siis yksi durumleipä & kaksi focacciaa! Nam nam.
Durumleivän ohjeen olen bongannut jo kauan sitten Kokkeillaan -blogista. Ja focaccioihin taas inspis syttyi Kanelia & Kardemummaa -blogista. Viime kesänä tein kerran focacciaa tomaateilla ja tuoreella basilikalla maustettuna, KLIK. Sekin oli hyvää, mutta nyt laitoin vielä enemmän täytteitä ja muistin jopa lisätä sitä sormisuolaa.

Kreikkalainen focaccia (2 kpl)



 25 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl siirappia tai hunajaa
1/2 rkl hyvälaatuista suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl hiivaleipäjauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja

Päälle:
oliiviöljyä
sormisuolaa
JA
kirsikkatomaatteja, fetaa, punasipulirenkaita, oliiveja
Murenna hiiva kulhoon ja lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi sekä siirappi ja suola. Sekoita kunnes hiiva liettyy. Lisää joukkoon oliiviöljy. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikina hyvin. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Vaivaa palat ja taputtele ne noin 1 1/2 cm paksuisiksi levyiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
Painele sormillasi leipien pintaa kuoppia ja valuta niiden päälle oliviiöljyä ja ripottele päälle sormisuolaa. Lisää päälle haluamasi täytteet.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.


Durumleipä (1 kpl)


1/2 tl tuoretta hiivaa
3 dl kylmää vettä
1 1/2 dl durumvehnäjauhoja
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1–1 1/2 tl suolaa
lisäksi 5 jääpalaa

Sekoita hiiva veteen. Lisää jauhot ja suola. Sekoita, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 8–10 tunniksi.
Levitä leivinliina työpöydälle, ripottele liinalle jauhoja ja kaada taikina päälle. Painele taikina tasaiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Käännä taikinalevyn ylä- ja alareuna keskustaan niin, että niiden saumat kohtaavat. Käännä taikina saumapuoli alaspäin. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja taittele liina löyhästi taikinan ympärille. Anna taikinan kohota liinaan käärittynä noin 40 minuuttia. 

Laita yksi tyhjä pelti uunin keskitasolle ja toinen pelti alatasolle (jos käytät jääkuutioita). Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta taikina liinakääreestään leivinpaperilla päällystetyn tarjottimen tai pellin päälle. Liu’uta leipä ja paperi uuniin keskitasolla olevalle pellille. Nosta jääpalat alemmalle pellille. Jääpaloista syntyvä höyry tekee kuoresta rapean.

Avaa uunin luukku hetkiseksi 15 minuutin kuluttua, jotta uuni tuulettuu. Tuuleta uunia luukkua avaten 5 minuutin välein, kunnes leipä on paistunut 30–35 minuuttia. Laske uunin lämpö 200–225 asteeseen, jos leipä ruskistuu liikaa. Jäähdytä kypsä leipä ritilän päällä.
Leipä onnistuu myös ilman jääkuutioita ja tuulettamista. Silloin kuoresta tulee pehmeämpi.


Ja pakko tietenkin myös kertoa, kuinka Someron Pyölissä tapahtuu näin lauantaiaamuisin! :) Lähdettiin Marttilan Tilan Jonnan kanssa kirppiskierrokselle heti aamusta ja ihmeteltiin että onpa paljon poliiseja näillä nurkilla. Se siis on harvinaista, että täällä meilläpäin ylipäätään missään näkee poliisin. No, isäntä sitten soitti kesken meidän kaupunkikierroksen, että poliisit olivat ottaneet meidän vastarannalta jonkun miehen kiinni. Siellä oli ollut poliisikoiraa ja muutama maija. Ja isäntä tietenkin kärppänä kameran kanssa ottamassa tilannekuvia ja meidän vahtikoira haukkumassa vastarannalla näkynyttä poliisikoiraa.


Jee, ÄKSÖNIÄ!! :)
Jos siis joku vielä väittää, että maalla on tylsä asua kun täällä ei koskaan tapahdu mitään, niin ihan väärässä on!! :D Mitä lie sitten pidätetty mies tehnytkään. Onneksi saivat kiinni.

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pikapizzaa


Eiliset ruokasuunnitelmat meni vähän uusiksi ensinnäkin hienon ilman johdosta (ei vaan jaksa viettää aikaa keittiössä) ja toiseksi koska näin eilen MinttuMaarian leipomukset -blogissa niiiiin herkullisen näköistä pikapizzaa. Pakkohan sitä oli tehdä, kun kaikki aineksetkin löytyivät jääkaapista. Rieskoja jouduin kaupasta ostamaan, enkä löytänyt niitä neliön muotoisia, mutta sai rullarieskoistakin hyvin taiteiltua pellille sopivat palaset.


Rieskojen päälle tuli ketsuppia, jauhelihaa, punasipulia, turkinpippureita (siis niitä vihreitä ja tulisia, ei karkkia), tomaattia, persikkaa, aurajuustoa ja juustoraastetta.
Sit vaan pikapizza hetkeksi leivinuuniin ja kyllä taas kelpasi herkutella. Vähän kreikkalaista salaattia vielä kylkeen.
Voi olla että tehdään tätä heti tänään vähän lisää! ;)


Vielä olis vähän jäätä meiän rannassa. Mutta jos koko viikonlopunkin vaan jaksaisi aurinko paistaa, niin eiköhän jäät olisi maanantaihin mennessä jo sulaneet. Veneilykautta kuumeisesti odotellessa! :)



Eläimellistä menoa

Eilen oli jo niin lämmin, että töistä päästyä oli pakko alkaa raahata pihakalusteita pois navetan syövereistä. Ja yllätys yllätys...kun ihan mihin tahansa ilmestyy jotain uutta, niin siellä on tietenkin utelias kissa ihmettelemässä, että mitäs nyt on tapahtunut! :) Kissat on kyllä niin mainioita uteliaisuutensa kanssa.

Jimi on ollut tyytyväinen kun saa taas viettää päivät pihalla. En ole sitä kovin kylmillä ilmoilla pitänyt päiviä pihalla. Turkki kyllä kestää kovatkin pakkaset, mutta kylmällä alustalla makaaminen ei tee kauhean hyvää nivelrikkoisille polville. 
Tässä nautitaan päiväruokaa, possun selkärankaa! :)


Eilen illalla nähtiin aikas harvinainen näky. Joen toisella puolella olevalla pellolla oli 13 peuran lauma. Tai voi olla, että niitä oli enemmänkin, mutta 13 päästiin laskuissamme.


Kyllä vaan on kiva asustella maalla! :)
Eilen tuli korkattua pyöräilykausikin, ensimmäinen 10 kilometriä plakkarissa. Käytiin siis iltasella ennen Jimin iltalenkkiä pienellä pyörälenkillä. Hyvinhän se pyörä kulki ja yllättävän kivuttomalta tuntui itse polkeminenkin. Siitä se taas lähtee. Työmatkat (20 km/päivä) yritän kulkea mahdollisimman paljon polkupyörällä, säästö se on pienikin säästö! :)

torstai 27. maaliskuuta 2014

Keväinen aprikoosikakku

Pääsiäisleivonnaisten testaus jatkuu! :) 
Koska tämä sitruuna-aprikoosipiirakka KLIK osoittautui oikein kelpo piirakaksi, niin piti testata samaa yhdistelmää kakkumuotoon.
Ihanan rrraikasta!! :) Tosin vähän vähempikin määrä liivatelehtiä olisi riittänyt. Mutta pysyipähän ainakin koossa ja olihan sitä ihanan helppo leikata.

Aprikoosikakku


Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
½ dl aprikoosien lientä
200 g sitruunalla maustettua tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
1 prk säilykeaprikooseja
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. 
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 
Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.


keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Herkkulaatikko

Iskin silmäni tähän herkkulaatikon reseptiin ensin Metsätuvassa -blogissa, KLIK. Sitten huomasin, että Kääpiölinnan köökissäkin KLIK oli tehty samanmoista laatikkoa, eli pakkohan minunkin oli testata! :) Tämä oli helppoa ja hyvää arkiruokaa. Nyt on jostain syystä energiatasot ihan nollissa, ettei mihinkään erikoisempaan ruokaan olisi edes kyennyt. Niin kauan olen pirteä kun aurinko paistaa, mutta kun aurinko laskee ja tulee pimeää, niin tulee niin kauhea väsymys ettei mitään järkeä. Isäntä yritti vihjata, että ehkä joskus pitäis ottaa edes yksi päivä vähän rauhallisemmin. Kuulemma ylitsepääsemätön väsymys voi johtua siitä, ettei lepää tarpeeksi... Yritin sille sanoa, ettenhän eilenkään käynyt kuin kaksi kertaa Jimin kanssa lenkillä, puntilla, kävin kaupassa & kirjastossa, hain Jimille ruokaa pakasteautolta, tein ruokaa, leivoin yhden kakun, siivosin...niin ja tein yhden normaalin kahdeksan tunnin työpäivän siinä ohessa. No, josko viimeistään sunnuntaina ottais vähän rennommin! :)

Herkkulaatikko



400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
½ tl pizzamaustetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
n. 400 g tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl pitkäjyväistäriisiä
4,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
n. 175 g sulatejuustoa

Pinnalle:
juustoraastetta

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Kypsennä jauhelihaa pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurska sekä hienonnettu valkosipuli.
Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
Kaada riisi ja vesi kattilaan. Hauduta vesi riisiin pienellä lämmöllä.
Sulata sulatejuusto kerma-maitoseokseen kattilassa.
Yhdistä riisit, sipuli ja juusto-kerma-maito. Kaada seos uunivuokaan.
Levitä seuraavaksi vuokaan jauhelihaseos ja ripota pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteen lämmössä n. 45-50 min.


tiistai 25. maaliskuuta 2014

Porkkana-kaurasämpylät

Ai vitsi että eilen oli ihana ilma!!! Kevät, I <3 you!!! Vaikka syksy onkin ehdoton lempparivuodenaikani, niin kyllä tämä kevätkin niin ihanaa aikaa on. (Etenkin kun kuulun niihin onnellisiin jotka eivät kärsi mistään siitepöly tms. allergioista!) Töiden jälkeen äkkiä sisälle vaihtamaan vaatteet ja pikapikaa eläinlauman kanssa pihalle nauttimaan kauniista maanantai-iltapäivästä. Sisälle minut ajoi ainoastaan tarve leipoa sämpylöitä. Jos luonne antaisi periksi, voisi ne leivät ostaa joskus valmiina kaupastakin, mutta eihän mikään voita itse tehtyä leipää!! :)
Näiden sämpylöiden ohje on Kanelia ja kardemummaa -blogista. Tiesin, että tämäkään ohje ei voi pettää, koska olen yhden lempparisämpyläohjeeni ottanut samaisesta blogista, omenaiset ruisrouhesämpylät KLIK
Eikä pettänytkään! Täytyy sanoa että en ole vielä koskaan syönyt näin pehmoisia sämpylöitä kuin nämä olivat!!

Porkkana-kaurasämpylät


5 dl kuumaa vettä
2 dl kaurahiutaleita (laitoin 4-viljan hiutaleita)
2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1 iso porkkana raastettuna (noin 2 dl raastetta)
1 pss kuivahiivaa
noin 8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä

Laita kaurahiutaleet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon suola, siirappi ja porkkanaraaste. Kun seos on jäähtynyt noin +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään jauhoja. Sekoita huolellisesti. Alusta taikina vehnä/hiivaleipäjauhoilla, lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ranteenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 1/2 h. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia.


Kaikki sämpyöiden leipomiselta ylijäänyt aika käytettiin siis pihalla samoillen. No, tulihan siinä samalla "muutama" kuvakin napattua.
Kisut viihtyivät taas naapurin puissa, niissä kun on niin kovin kiva kiipeillä. Meidän pihalla ei ole kuin tylsiä koivuja ja niissä on oksat paljon korkeammalla. 
Ja Jimppaa harmitti kun hän ei päässyt puuhun! :)


Piha näyttää vielä vähän "karulta", mutta eiköhän se siitä kun ruoho alkaa vähän vihertämään ja pensaisiinkin tulee jotain elämää! :)


Laituri on lähtenyt vähän lipettiin. Laiturin alla on siis isot puupalkit, jotka pitävät laiturin paikoillaan. Mutta nyt talven aikana palkit ovat lähteneet omille teilleen ja laiturin pää on melkein veden alla. Jäiden lähdettyä tarvii miettiä, että mitä sen kanssa oikein tehdään.
Suuren suurta käyttöä laiturilla ei ole (paitsi mun mattojen pesu), mutta olisihan se silti kiva että siinä sellainen on. Joskus vielä haluan siihen sellaisen laiturin, jossa on penkit ja kaikki. Mutta sekin tapahtuu SITTEN JOSKUS, niinkuin kaikki muukin kiva mitä yritän toteuttaa pihalla..... ;)

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pitaleivät kasslerilla

Meillä oli lauantai-sunnuntai välisen yön 1,5 kilon kassleri uunissa ja päätin tehdä sen seuraksi pitaleipiä. Niitä ei ollutkaan koskaan ennen tullut tehtyä, ja yllättävän hyvin onnistuivat noin ensikertalaisen tekemiksi! :) Toisella pellillisellä ei tainnut olla tarpeeksi jauhoja, koska eivät kohonneet ihan niin hyvin kuin toisella pellillä olleet. Mutta hyviä ne olivat joka tapauksessa.
Possu tehtiin samalla tapaa kuin aina ennenkin, KLIK.

Pitaleivät (8 kpl)


3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, joilloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.


Kastikkeiksi tein nämä hyväksi havaitut kebabkastikkeet, KLIK


Eilen illalla ihmeteltiin keittiön ikkunasta, että mitä ihmettä meidän pihalla oikein tapahtuu kun molemmat kissat on häntä paksuna ja ihan liikkumatta, tuijottavat talon kivijalkaan päin. Mentiin pihalle katsomaan ja pienen pieni lumikkohan siellä oli kivijalan vieressä. Piti ihan järjettömän kovaa meteliä! Tää taisi olla vielä ihan pikkuinen poikanen koska oli niin älyttömän pieni kokoinen. Meiän pihassahan on aiemminkin talvella vieraillut lumikko, mutta se on ollut paljon suurempi. 


Kisut jäätyivät totaalisesti kun tulimme häiritsemään heidän metsästyshetkeään, joten lumikko pääsi karkuun. Tällä kertaa. Voi olla että kisuilla on huumori vähän vähissä, jos vielä kohtaavat...

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lihamakaronilaatikko Bolognan tapaan

Jos en oo vielä maininnut, niin en ole mikään makaronilaatikon ystävä. No okei, äitin tekemä makaronilaatikko tekee poikkeuksen, siitä mä tykkään. Mutta en juur muuten. Mutta tämä versio yllätti kyllä positiivisesti. Ohje on bongattu Kanapeet -blogista. Meiltä ei vaan löytynyt kotoa spagettia tarpeeksi, joten käytin laatikkoon n. 300 g täysjyväkierrepastaa. Ja laatikko olisi ollut ihan täydellistä, jos olisin muistanut keittää pastan oikein kunnolla maustetussa vedessä. Laitoin kyllä suolaa hieman keitinveden joukkoon, mutta aika miedoksi maku jäi silti. Ensi kerralla siis kunnon maustearsenaalit käyttöön! :)

Lihamakaronilaatikko Bolognan tapaan


400 g katkottua spagettia (tai muuta kotoa löytyvää pastaa)
tilkka oliiviöljyä

Muhennos:
1 pkt pekonia suikaloituna
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 dl tuoretta persilja silppua (käytin kuivattua)
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 muna

Päälle:
kirsikkatomaatteja halkaistuna
1½ dl parmesaania raastettuna
1½ dl tavallista juustoraastetta

Laita pekonit kylmälle pannulle ilman rasvaa. Kuumenna sitä kunnes rasva on irronnut. Lisää sitten jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Kun sipuli on kuullottunut ja jauheliha ruskistunut, ripottele päälle jauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää maito ja sekoita muhennos tasaiseksi. Lisää persiljasilppu ja anna muhennoksen saostua hiljalleen kiehuen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. 
Ota muhennos liedeltä ja ja jäähdytä sitä hieman ja sekoita joukkoon muna. Keitä katkottu spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, muista laittaa tarpeeksi suolaa keitinveteen. Valuta spagetti ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Levitä spagetti voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada jauhelihamuhennos päälle. Lado halkaistut kirsikkatomaatit leikkuupinta ylöspäin kauniisti vuoan reunoille, paina vähän sormella, että uppoavat samalle tasolle kuin muhennos. Sekoita juustoraasteet keskenään ja ripottele laatikon pinnalle. Gratinoi uunin yläosasa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.


Lauantaipäivä oli kyllä ihan mielettömän kaunis. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja vaikka vähän tuulesikin, niin se ei paljoa menoa haitannut. Kyllä oli keväinen fiilis! <3
Kuivatin muuten vuoden ensimmäiset pyykitkin ulkona! :) Hyvin kuivui.


Illalla oli ihan pakko grillata. Kävin perjantaina hakemassa paikalliselta lihasavustamolta reilun kahden kilon palasen kassleria ja samalla mukaan tarttui puolikiloa nakkeja. Pakkohan niitä nakkeja varten oli nuotio rantaan tehdä. Nakkien kanssa grilliin päätyi kasvisnyyttejä, jotka tällä kertaa sisälsivät keitettyjä pottuja, paprikaa, sipulia, parsakaalia, ruohosipulia, suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja sulatejuustoa. Nam!