perjantai 28. kesäkuuta 2019

Kinkku-savujuustopastasalaatti


Tässä vielä yksi ohje parin viikon takaisista kesän illanistujaisista. 
Niin sanottuun buffet -tyyliseen noutopöytään sopii tosi hyvin erilaiset pastasalaatit. Ne on sekä täyttäviä, että hyvin maistuvia. Ja lisäksi myös suhteellisen edullisia tehdä. Riippuen toki mitä laittaa täytteeksi. 
Tässä sinänsä yksinkertaisessa salaatissa jujuna oli tuo savujuusto, joka toi tosi kivan maun salaattiin. Kannattaa testata myös erilaisilla juustoilla, jos savunmaku ei iske.
Ohje on hieman mukaillen Hellapoliisin Salaatit-kirjasta. Tein noin 1,5 kertaisen annoksen ja sitä kyllä syötiin sitten muutama päivä vielä vieraiden lähdettyäkin! 😁

Kinkku-savujuustopastasalaatti


1 l vettä
ripaus suolaa
4 dl pastaa
350 g ylikypsää saunapalvikinkkua
2 päärynää
2 maustekurkkua
1 pss pakasteherneitä
1 ruukku persiljaa
200 g savujuustoa
mustapippuria
250 g kurkkumajoneesia

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Ota pakasteherneet hieman sulamaan. Paloittele kinkku kuutioiksi. Kuori ja paloittele päärynät. Paloittele myös maustekurkut. 
Hienonna persilja.
Kuutioi savujuusto. Yhdistä ainekset ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. 
Sekoita joukkoon kurkkumajoneesi ja tarkista maku.  



Illanistujaisten menu oli kokonaisuudessaan ja kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:

🝔 Uudensadon keitetyt perunat
🝔 Vihreä salaatti + fetajuusto + oliivit
🝔 Kinkku-savujuustopastasalaatti
🝔 Yrtti-ja valkosipulipatongit + tuorejuustolevitteet



Söimme vielä uudemman kattauksen kahvin jälkeen ja silloin oli tarjolla näiden ruokien lisäksi vielä savustettua kuhaa ja ahventa. 🐟


Kiitos kaikille vieraille, niin kaksi- kuin nelijalkaisille (nelijalkaisia oli paikalla jopa 4 kappaletta)!! 💕


keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Rocky Road -kakku


Palataan taas ajassa muutama viikko taaksepäin ja kakkujuttuihin. 
Toisena kakkuna kahvipyödässä oli kesäinen Britakakku ja toiseksi kakuksi halusin jotain suklaista. Etsin Pinterestistä kakkuideoita ja silmiini osuikin tämä Fazerin Rocky road -kakku. Kakku vaikutti kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkulliselta, että sitä oli pakko kokeilla. 

Ja tämäkin kakku meni ihan viimeistä murua myöden. Itse sain pienen palan maistaa ja hyväähän se oli. Etenkin suolatut pähkinät sopivat pohjaan ihan älyttömän hyvin. 

Kakku kannattaa tehdä hieman pienempään vuokaan, niin saa näyttävämmän näköisen, hieman korkeamman kakun. Itsellä käytössä oli 26 cm irtopohjavuoka.

Rocky road -kakku


Pohja:
175 g keksimurua (esim. Digestive)
50 g suolattuja ja paahdettuja manteleita
75 g voita

Täyte:
200 g Fazer taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Päälle:
karkkia, esim. Pätkis Mini Bites & Avec


    Pingota leivinpaperi kapeaan irtopohjavuokaan (Ø 18–20 cm).
    Sulata voi ja rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi veitsellä. Sekoita keksimuru, pähkinärouhe ja voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
    Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
    Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita siivilöity tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja suklaasula.
    Kaada suklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 4–6 tuntia.
    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Koristele kakku lempikarkeillasi. 



Tämä kakku keräsi kiitosta myös sen takia, että tässä ei ollut käytetty ollenkaan liivatetta. Kyllä sen vaan huomaa siinä kakun pehmeässä koostumuksessa, että liivatteet puuttuvat kokonaan. 



Kuvissa näkyy myös herkullinen Britakakku, ohje löytyy 👉 täältä.  





maanantai 24. kesäkuuta 2019

Keskikesän juhlaa ❤


Juhannus meni (liian nopeasti) rennosti, nauttien kauniista säästä, kalastaen, veneillen, syöden jne. En voi sanoa, että oltais syöty hyvin 🙈 ellei kylmän makkaran syömistä veneessä lasketa gurmee ateriaksi. Herkkuja tuli kyllä syötyä senkin edestä.

Tässä vähän makupaloja meidän juhannuksesta 2019.


Kesäkuun viimeistä viikkoa viedään. Siispä ylös, ulos ja lenkille nauttimaan!! 🌞

perjantai 21. kesäkuuta 2019

Saunoen juhannukseen



Aika lailla tasan kolme vuotta sitten esittelin blogissa meidän uudistuneen saunakammarin. 
👉 Täältä voit käydä lukemassa tuon postauksen. 

Sen jälkeen onkin tapahtunut yhtä sun toista. Saunan keittiössä tapahtui vesivahinko. Vesiputken tiiviste oli sanonut sopimuksensa irti ja vettä ehti lainehtia lattioille aika tavalla. Vakuutustarkastaja kävi toteamassa vahingot ja aloitimme remontin. Ja kas vain, mikäänhän ei mene ikinä niinkuin on suunniteltu. Kun purku aloitettiin, huomattiin, että mökkiä rakentaessa on tehty törkeitä rakennusvirheitä ja tuollaisissa märkätiloissa / saunassa ne voivat olla aika kohtalokkaita. Remontista tulikin siis aiottua suurempi. Kattotiilet ja ulkolaudoitus pysyivät entisellään, muuten aika lailla vaihdettiin mökistä kaikki.


Siinä lenteli yksi sun toinen ärräpää. Etenkin kun emme saaneet enää mökin rakentajaa vastuuseen teoistansa. Piti vaan niellä kiukku ja mennä kohti uusia pettymyksiä. Aika monta kertaa kävi mielessä dynamiittipötkön asennus mökin alle ja uusi mökki tilalle. Mutta se uusi olisi kuitenkin tullut maksamaan moninkertaisesti mitä tuo remontti maksoi. Ja vakuutusyhtiö tuli kuitenkin vastaan niissä vesivahingon aiheuttamissa remonttitarpeissa.



Eipä siis muuta kuin tuumasta toimeen ja koko mökki uusiksi. Juhannusaatonaattona 2017 saunoimme täällä ensimmäiset löylyt. Ja kyllä vaan oli hyvä että tehtiin remontti, koska on tämä sauna nykyään vaan niin paljon kivempi. Eikä pelkästään sauna, vaan koko saunamökki.




Tosin saunakammarin on vallannut kalastustarvikkeet 🙈 mutta eipä sille juuri muuta käyttöä olekaan ollut. Talvella joskus tulee siinä istuskeltua "jäähyllä", mutta kesäisin melkeinpä vallan istutaan pihalla. Ja nythän meillä on myös tuo ulkoporeallas, niin melkeinpä jäähdyttelyt tapahtuvat siellä. Tosin voiko sitä kutsua jäähdyttelyksi jos lillut 37 asteisessa vedessä... 



Veikkaanpa että tänäkin juhannuksena sauna tulee lämpiämään aika monet kerrat!! 



Hyvää juhannusta ja nautinnollisia löylyjä kaikille!