Tortillalasagnea on tosi moni kehunut, mutta jostain syystä en vaan ole itse uskonut näitä kehuja. Jotenkin olen luullut, että se on vähän kuivaa (?) ruokaa. No onneksi nyt viimeinkin uskaltauduin testaamaan, koska tämä oli kaukana kuivasta, mauttomasta ruoasta. Mieheni nimesi tämän hevimegaXL-lasagneksi. Ja kuulemma saa ja PITÄÄ tehdä uudelleenkin!
Reseptiapuna käytin tätä Valion ohjetta.
Jotenkin aluksi kuvittelin, että nuo isot tortillalevyt mahtuu mun pyöreään uunivuokaan, mutta eihän ne tietenkään siihen mahtuneet. Joten puolitin levyt ja laitoin suorakulmaiseen vuokaan. Nätimpi ruoka olisi tullut kun olisi saanut tehdä lasagnesta pyöreän, mutta ei se ulkonäkö vaan se maku.... 😜
Tortillalasagne
Kastike:
500 g jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippurirouhetta
1 tlk chilitomaattimurskaa
1 prk (2,5dl) kolmen juuston ruokakermaa
1 pss (150 g) mozzarellaraastetta
½ prk Koskenlaskija ruoka&dippi Chili
Aloita lasagnen valmistaminen paistamalla jauheliha ja sipulit rasvassa pannulla. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehahtaa. Nosta levyltä.
Laita reilun kokoiseen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja (leikkaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tortillat puoliksi), chilinmakuista Koskenlaskijaa ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä tortillalasagnea 225 asteessa uunin ala- /keskiosassa 10 - 15 min tai kunnes kuumaa ja pinta on saanut väriä.
Laita reilun kokoiseen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja (leikkaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tortillat puoliksi), chilinmakuista Koskenlaskijaa ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä tortillalasagnea 225 asteessa uunin ala- /keskiosassa 10 - 15 min tai kunnes kuumaa ja pinta on saanut väriä.
Käytiin taas lauantaina veneajelulla, tällä kertaa ihan kotinurkissa. Ja nyt ei kelikään ollut niin kuuma, niin Viskikin jaksoi hyvin veneillä. Oikeastaan kelistä tuli ihan juhannusfiilis. Sellainen ei mikään kylmä, mutta ei niin lämminkään, sateenuhka koko ajan päällä, ihmiset mökeillänsä. Kesäkuu on muutenkin ehdottomasti mun suosikki kesäkuukausista. Ja se juhannusfiilis ❤ sitä ei voita mikään.
Tortillalasagne on niin hyvää! Ei uskoisi, että levyistä tulee niin meheviä. :P
VastaaPoistaVoi mitä pikkuruisia höyhenpalleroita. <3 Meidän pihasta löytyy vain räkättirastaan poikasia ja ihan hirmuisen kovaäänisiä kottaraisen poikasia. xD
Sun innoittamana vähän uskaltauduinkin tätä kokeilemaan! ;)
PoistaNyt on meidän kissatkin huomanneet nuo höyhenpallerot. Molemmat päivystävät laiturilla, mutta onneksi eivät sentään ole (vielä) uimaan ryhtyneet... ;)
Samoin olen ajatellut, että tortillalasagne on kuivaa enkä ole vaivautunut tekemään. Nyt täytyy yllättää porukka joku päivä sellaisella. Täällä on seurattu punarinnan pesimistä. Eilen jopa satuin ikkunaan, kun poikaset lähtivät pesästä. Niin liikuttavaa. t. Ella
VastaaPoistaEhdottomasti testaamaan. Uskon että ette pety!!
PoistaVoi ei... <3 On nuo eläinten poikaset kyllä niin hellyttävää katseltavaa!!
Vähän samaan tyyliin on tämä tortillavuoka : http://titantupa.blogspot.com/2019/03/tortillavuoka.html
VastaaPoistaNiin hyvää!
Voi pienet palleroiset sorsat (kaiketi?) niin söpöjä :)
Hei kiitos vinkistä, taidan tehdä ensi kerralla samalla tavalla, ja leikellä tortillalevyt sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Eipä käynyt edes mielessä tuo kun tätä tein! :)
Poista