Näkkärikokeilut senkun jatkuu. Tavallista leipää ei ole tullut syötyä, en edes muista koska viimeksi. Näkkärit on vienyt mut täysin mukanaan! 😁
Tämä ohje löytyi Lina Wallentinsonin kirjasta Papua leipään ja leivonnaisiin. Taikinan valmistaminen vaatii kunnon tehosekoitinta. Itse yritin väsätä tätä hyvin pieniteräisellä sekoittimella ja se just ja just sai taikinan jauhettua hienoksi.
Lisäksi valmiit näkkärit vaativat kunnon kuivatuksen, jotta niistä tulee rapsakoita. Suosittelen myös säilytystä paperipussissa.
Kikhernenäkkärit
1 pellillinen
1 pkt keitettyjä kikherneitä (380 g, valutettuina n. 230 g)
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl pellavansiemeniä
1 rkl psylliumia
2 maustemittaa suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl kiehuvaa vettä
n. ½ dl seesaminsiemeniä
sormisuolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Pane kikherneet, kaurahiutaleet, pellavansiemenet, psyllium ja suola monitoimikoneeseen. Jauha murusiksi. Lisää öljy ja kiehuva vesi ja käytä taas konetta kunnes taikina on sileää.
Pane taikina kahden leivinpaperin väliin. Kauli reunoihin asti. Vedä ylempi paperi pois. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. Pane ylempi paperi takaisin ja kauli kevyesti jotta siemenet ja suola painuvat hiukan taikinaan. Poista taas ylempi paperi.
Leikkaa näkkärit paloiksi taikinapyörällä tai veitsellä.
Siirrä pellille ja paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia.
Mitä luulette onko meidän kissat viihtyneet ulkona näillä keleillä... 😂
Nyt on leivinuunikin ollut koko ajan niin lämpösenä, että kissat ei viihdy sen päällä nukkumassa, niin kuin yleensä. Mutta onneksi vaihtoehtoisia paikkojakin löytyy! 😀