lauantai 5. tammikuuta 2019

Lohijuustokakku


Saatatte ehkä muistaa, että noin vuosi sitten miehelläni kävi vähän huono tuuri ja meni leukaluu poikki. Lupasin sillon hänelle, että kun leuka on taas kunnossa, leivon voileipäkakun. Ja tajusin juuri muutama päivä sitten, että se lupaamani kakku on edelleen tekemättä. Joten ennen kuin onnettomuudesta tulee kuluneeksi vuosi, niin tässä se nyt on!
Rakkaudella leivottu lohijuustokakku. 
Ohje on hieman mukaillen Hyvää joulua (2018) lehdestä. 

Lohijuustokakku


Pohja:
100 g saaristolaisleipää
50 g voita
½ dl maitoa

Täyte:
3 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g kermaviiliä
½ sitruunan mehu
250 g lämminsavulohta
ruukku tuoretta tilliä
1 punasipuli
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa & mustapippurirouhetta maun mukaan
2 dl kuohukermaa

Koristelu:
muutama siivu kylmäsavulohta
sitruunaa
tuoretta tilliä
kokonaisia rosepippureita

Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan pohja tai aseta irtopohjavuoan reunus suoraan tarjoiluvadille.
Jauha saaristolaisleipä hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi sekä maito. Painele seos vuoan pohjalle mahdollisimman tiiviisti.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto ja kermaviili kulhossa. Hienonna lohi, tilli ja sipuli ja kääntele ne tuorejuustoon. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu. Kuumenna mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lohi-tuorejuustotäytteeseen. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele lohitäytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota rengas hyytyneen kakun ympäriltä ja koristele kakku kylmäsavulohella, sitruunaviipaleilla ja tillillä. Ripottele päälle vielä pippureita. 

 
Tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan. Tuli juuri sopivan pieni kakku meidän tarpeisiin. Jos syöjiä on enemmän, niin suosittelen tuplaamaan ohjeen määrät ja käyttämään 26 cm vuokaa.



Ja viikonlopun herkut eivät ole jääneet pelkästään tähän, vaan tänään ollaan herkuteltu myös peltipiirakalla. Täytteenä tällä kertaa katkarapuja, tomaattia, paprikaa, sipulia, Aurajuustoa ja paljon valkosipulia.


Ja näitä kahta on saanut taas nauraa! 😁 Kuinka se onkaan niin, että vaikka petejä on sisällä useampikin, niin silti pitää aina kiistellä siitä samasta paikasta.


Mutta onneksi läheisyys lämmittää ❤

10 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kaunis kakku ja aivan varmasti herkullinen 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Kyllä - ihan superherkullinen! Pitäisi panostaa useammin juuri tällaisiin aamupaloihin ;)

      Poista
  2. Mehevältä ja ihanilta näyttävät niin kakku kuin piirakkakin! 😋 Kakun makukin on varmasti täydellinen, kun se on rakkaudella tehty ❤️

    VastaaPoista
  3. Voileipäkakut ovat niiin omia suosikkejani. Sinun rakkaudella miehellesi tehty kakku on täydellinen sekä ulkonäöltään että aineksia katsoessani myös maultaan. Eikös olekin ihana ilahduttaa "omaa ukkokultaa" itsetehdyllä herkulla. :)) Voi tuota Viskiä! Hän jos kuka, osaa ottaa paikkansa! Ihan hyvällä tavalla tietenkin!! Tsemppiä kiekkoilevalle miehellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä just näin! Paras tapa ilahduttaa läheisiä on hyvä ruoka!! ❤
      Kerrotaan terveiset!! :) Ja Viski on Viski - niin hyvässä kuin pahassa! ;)

      Poista
  4. Voi nam mitä herkkuja! Onpas niin suloinen kuva karvalapsista <3
    Kivoja hetkiä teidän poppoolle <3

    VastaaPoista
  5. Oi mitä herkkuja :)Ihanat kaverukset vierekkäin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - näin nälkäisenä kun katsoo, niin tekis mieli tehdä heti uusi kakku!!! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)