lauantai 25. huhtikuuta 2020

Persikka-juustokakkua



Tässä yksi niin takuuvarma ohje - jos haluaa hyvää ja raikasta kakkua, niin tämä on juurikin sellainen! Tämä samainen ohje löytyy jo useaankin kertaan täältä blogistani, koska aika useasti mieheni sanoo, että saisiko taas sitä hyvää persikkakakkua. 

Resepti löytyy 👉 täältä.


Kun vaihtaa vähän koristelua, niin tästä saa hyvän ja herkullisen vappukakun. 🎈
 Tai miksei nuo pääsiäismunat sovi olla kakun päällä vielä vappunakin. 
Marengin ovat sen verran värikkäitä, että sopivat vappuun(kin) kuin nenä päähän.


Tänä vuonna vappubrunssit jää nautittavaksi ainoastaan pienellä porukalla, mutta mikäänhän ei estä pakkaamasta eväskoria ja menemästä vaikka omalle terassille / parvekkeelle picknickille oman perheen kesken.


Meillä olisi eilen ollut lähtö perinteiselle kevään Ruotsin reissulle, mutta se reissuhan jouduttiin virusperäisistä syistä perumaan. Olin jo suunnitellut meille kivan vappubrunssin merenrantaan, mutta se jää nyt toteuttamatta. Uskon että vietämme vappua siltikin meren rannassa, mutta veikkaan että vappubrunssittelut siirtyvät ensi vappuun.


Mutta loma mulla alkoi juurikin nyt! 🍹
Alkuperäinen kahden viikon loma vaihtui vaan viikon lomaan, mutta väitän että tulee ihan tarpeeseen juuri tässä kohtaa. Toinen loma viikko siirtyi syksyyn. Toivotaan että virustilanteet ovat silloin jo paremmalla tolalla.


Loman alkamista piti tietenkin vähän juhlistaa kippistämällä kuoharin kanssa ja
syömällä näitä hyviä  👉 kylmäsavulohi-tortillarullia.


Onneksi ei koskaan tarvitse nauttia ruoasta yksin! 😂


Ja hän sitä paitsi juhlisti eilen Koiranpäivää, joten muutama herkku oli ansaittukin. 💙


Toivotan kaikille hyvää viikonloppua sekä aurinkoista ja lämmintä vappuviikkoa ja vappua! 💛
Saattaapi olla että lomalainen palailee jo ensi viikolla blogin kimppuun, mutta saattaapi olla että vasta loman jälkeen! 😁

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Uunifetaparsaa & kananmuna-tonnikalasalaattia


Lidlissä oli viime viikolla parsat tarjouksessa. Iso nippu, ohuita herkullisen näköisiä parsoja vain pari euroa. Nappasin yhden parsanipun mukaani sekä paketillisen pekonia. Itse en välitä pekoniin käärityistä parsoista, vaikka parsoista ihan sellaisenaan tykkäänkin. Siispä olinkin niin iloinen kun törmäsin Liemessä -blogissa uunifetaparsan ohjeeseen. 👌 Tein itselleni näitä ja mies sai pekoni päällysteisiä parsoja.

Avink avink! Tämä uunifetaparsa sopisi ihan mielettömän hyvin kalan kaveriksi sitruunaisen makunsa vuoksi. 

Uunifetaparsa


nippu parsaa
sormisuolaa
fetajuustopala
sitruuna
muutama loraus oliiviöljyä
loraus hunajaa
mustapippuria

Esikäsittele parsat: leikkaa paksut puuvartiset varret pois ja tarvittaessa kuori paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Laita fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele mustapippurilla.

Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Jos haluat paahteisemman pinnan, laita uuni viimeisiksi minuuteiksi grillivastukselle. 




Tämä Sweet Food O'mine -blogin muna-tonnikalasalaatti on jo pitkään ollut to-do -listalla. Ja koska nyt sattui kaikkia aineksia kerrankin löytymään kaapista, sai tämä kelvata parsojen kaveriksi. Ja tämähän sai niin hyvää palautetta, että tehdään varmasti toistekin. 
P.S. Kannattaa valuttaa herne-maissi-paprika sulatuksen jälkeen hyvin, ennen salaattiin lisäämistä, koska muuten salaatti vetistyy turhan nopeasti.

Muna-tonnikalasalaatti


Salaatti:
pieni pala jäävuorisalaattia
½ kurkku
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
3 kananmunaa
1 punasipuli 
1 pss herne-maissi-paprika pakastevihannes

Kastike:
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sweet chili kastiketta
½ tl mustapippuria

Keitä munat ja pakastevihannekset (keitä pakastevihanneksia pari minuuttia). Huuhtele vihannekset kylmässä vedessä.
Pilko kurkku, sipuli ja salaatti kulhoon. Lisää herne-maissi-paprika seos.
Valuta tonnikalasta öljy pois ja lisää tonnikala salaattiin.
Sekoita kastikeainekset ja sekoita salaatin joukkoon.
Koristele kananmunan puolikkailla.


Olen tehnyt useasti lisäkkeeksi tällaista helppoa perunavuokaa, johon olen laittanut vaihtelevasti kaikkea mitä on sattunut pakasteesta löytymään. Tällä kertaa laitoin 500 g peruna-sipulisekoitusta, 250 g kasvissuikaileita, 1 pss kruunusekoitus vihanneksia sekä 1 pss Pirkan pakastevihannessekoitusta. Lisäksi laitoin vuokaan 5 dl kaurakermaa ja ½ pkt Aurajuustoa. Tästä on tullut ihan mun lemppariruokaa! 😁


perjantai 17. huhtikuuta 2020

Kylmäsavulohi-tortillarullat


Törmäsin Mamma rimpuilee blogissa herkullisen näköisiin rieskarulliin, joita oli ehdottoman pakko testata. Kaupasta ei löytynyt isoja rieskoja, joten ajatellin että tortillalevyt ajavat ihan saman asian. Maku saattaa olla vähän erilainen, mutta mielestäni tortillarullat kestävät paremmin kostumista ja pysyvät siis paremmin kasassa kuin rieskarullat.

Nämä olivat niin helppoja tehdä ja niin pirun herkullisia, että veikkaanpa että näitä tulee pyöriteltyä toistekin. Nämä toimisivat myös hyvin vaikkapa veneilyeväinä, koska ovat näppäriä ja helppoja syödä.

Kylmäsavulohi-tortillarullat

 

1 pkt isoja tortillalevyjä 
1 prk tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai valkosipuli)
½ ptk Kipparin savujuustoa
lehtisalaattia
purjoa siivutettuna
150 g kylmäsavulohta ohuina siivuina

 Voitele tortillalevyt kokonaan tuorejuustolla.
Täytä levy vain puoleen väliin asti ja rullaa kiinni aloittaen täytepäädystä. Puolikas, voideltu rulla kiinnittää rullan itseensä.
Leikkaa noin 1,5cm siivuja, siten että rumat päädyt leikataan säästellen ensin pois. 


 Yksi lempipaikoistani tässä lähistöllä on Koski Tl:n Myllyranta. Myllyrannassa ei voi tehdä mitään kilometrien mittaista lenkkiä, mutta siellä on kiva käydä katselemassa kosken kuohuja. 


 Tällä hetkellä vesi on hyvinkin ruskeaa, koska pelloilta on valunut jokeen paljon savivettä. Mutta kesällä täällä saa monesti ihailla lähes kristallin kirkasta, kosken puhdistamaa vettä. Ja täällä pääsee hetkellisesti Lapin jokimaiseman tunnelmiin katsellessa haipakkaasti virtaavaa jokea.


Viskiä kiehtoo vesi aina kovin ja saakin olla tarkkana ettei se kurkottele liian pitkälle jyrkissä kohdissa. Myös kalliot ovat sateen jäljiltä aina todella liukkaita. Ja kaikki kiellettyhän kiehtoo ja kovin! 😁 Luulenpa että lasten kanssa on sama peli.



Myllyrannasta löytyy myös grillauspaikka, mutta puut pitää kaiketi tuoda itse mukanaan tai ainakaan en ole puuvarastoa missään nähnyt. Mutta voihan grillipaikalla istuskella omia eväitä syöden vaikkei grillaisikaan. Meidänkin on jo pitkään pitänyt tulla tänne iltakahville, mutta vielä ei olla saatu sitä aikaiseksi.



keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Broileri-pastasalaattia (siikaongintaeväänä)



Tämä pastasalaattiohje pitää äkkiä kirjata ylös, koska tämä oli niin äärettömän hyvä salaatti. Myöskin erittäin näppärä retkieväs, koska ei sisällä mitään majoneeseja tms. Tosin kylmäsäilytyksen vaatii silti broilerin takia, mutta tuntuu että nuo majosalaatit pilaantuvat vielä nopeammin.
 Ohje on K-ruoka -sivustolta.

Broileri-pastasalaatti


200 g pastaa (käytin pientä simpukkapastaa)
1 tlk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1 punasipuli
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kurkku
1 nippu retiisejä
250 g kirsikkatomaatteja
600 g broilerin fileepihvejä
1 ruukku rucolaa

Kastike:
3/4 dl salaattijuuston öljymarinadia
½ dl sitruunanmehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.
Valmista kastike. Valuta öljy salaattipurkista kulhoon. Lisää sitruunanmehu. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Leikkaa kuorittu, halkaistu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita pastan joukkoon sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna pastan maustua ja jäähtyä.
Revi rucola, viipaloi kurkku ja tomaatit. Puhdista ja halkaise retiisit.
Paista broilerit pannussa kypsiksi ja kuutioi sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset pastan joukkoon.


Palataanpa hieman ajassa taaksepäin, pitkäperjantaihin. Päätettiin se päivä pyhittää siikaonginnalle. Päivä oli erittäin aurinkoinen, mutta ihan mielettömän tuulinen. Ihan niinkuin kaikki keväiset aurinkopäivät ovat muutenkin olleet.



Testasimme pariakin eri siikapaikkaa. Toisessa siimanpäähän kertyi pelkkää shaibaa ja toisessa paikassa tulos oli muuten vaan pyöreä nolla. Onneksi tuo touhu on leppoisan mukavaa ja eipä sitä pelkän saaliin takia harrasteta.


Eväät oli tietysti tämän(kin) retken kruunu. Mukana oli broileri-pastasalaattia, 👉 jauhelihapiirakkaa sekä jälkkäriksi 👉 persikka-rahkapullia ja suklaamunia.



Myös Viski sai oman pullansa. Tietenkin. 😁


Käytiin tällä reissulla katsastamassa yksi uusi siikapaikka ja vitsit mitä maisemia se tarjosi. Tänne mennään kyllä uudestaankin. Ihan pelkästään lenkkipaikkanakin upea.



Meidän karvaisin kalastaja vähän väsähti, mutta sitähän se raitisilmamyrkytys tuppaa tekemään.



Reissun ainoa kala tarttui silakkalitkaan. Ja niitäkin vain yksi vaivainen sintti. Silakka-aika taitaa vielä hetken odotella, ennen kuin on kuumimmillaan.


Pitkäperjantain kruunasi äidin tekemä huippuhyvä Kinderkakku 😋