perjantai 17. huhtikuuta 2020

Kylmäsavulohi-tortillarullat


Törmäsin Mamma rimpuilee blogissa herkullisen näköisiin rieskarulliin, joita oli ehdottoman pakko testata. Kaupasta ei löytynyt isoja rieskoja, joten ajatellin että tortillalevyt ajavat ihan saman asian. Maku saattaa olla vähän erilainen, mutta mielestäni tortillarullat kestävät paremmin kostumista ja pysyvät siis paremmin kasassa kuin rieskarullat.

Nämä olivat niin helppoja tehdä ja niin pirun herkullisia, että veikkaanpa että näitä tulee pyöriteltyä toistekin. Nämä toimisivat myös hyvin vaikkapa veneilyeväinä, koska ovat näppäriä ja helppoja syödä.

Kylmäsavulohi-tortillarullat

 

1 pkt isoja tortillalevyjä 
1 prk tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai valkosipuli)
½ ptk Kipparin savujuustoa
lehtisalaattia
purjoa siivutettuna
150 g kylmäsavulohta ohuina siivuina

 Voitele tortillalevyt kokonaan tuorejuustolla.
Täytä levy vain puoleen väliin asti ja rullaa kiinni aloittaen täytepäädystä. Puolikas, voideltu rulla kiinnittää rullan itseensä.
Leikkaa noin 1,5cm siivuja, siten että rumat päädyt leikataan säästellen ensin pois. 


 Yksi lempipaikoistani tässä lähistöllä on Koski Tl:n Myllyranta. Myllyrannassa ei voi tehdä mitään kilometrien mittaista lenkkiä, mutta siellä on kiva käydä katselemassa kosken kuohuja. 


 Tällä hetkellä vesi on hyvinkin ruskeaa, koska pelloilta on valunut jokeen paljon savivettä. Mutta kesällä täällä saa monesti ihailla lähes kristallin kirkasta, kosken puhdistamaa vettä. Ja täällä pääsee hetkellisesti Lapin jokimaiseman tunnelmiin katsellessa haipakkaasti virtaavaa jokea.


Viskiä kiehtoo vesi aina kovin ja saakin olla tarkkana ettei se kurkottele liian pitkälle jyrkissä kohdissa. Myös kalliot ovat sateen jäljiltä aina todella liukkaita. Ja kaikki kiellettyhän kiehtoo ja kovin! 😁 Luulenpa että lasten kanssa on sama peli.Myllyrannasta löytyy myös grillauspaikka, mutta puut pitää kaiketi tuoda itse mukanaan tai ainakaan en ole puuvarastoa missään nähnyt. Mutta voihan grillipaikalla istuskella omia eväitä syöden vaikkei grillaisikaan. Meidänkin on jo pitkään pitänyt tulla tänne iltakahville, mutta vielä ei olla saatu sitä aikaiseksi.6 kommenttia:

 1. En oo kyl koskaan tehnyt, varmaan taas niin hyvää, kuin kala on mun herkkujani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vaikka vapuksi tekemään vähän brunssiherkkuja! Nämä sopisivat vappubrunssille ihan erinomaisen hyvin! ;)

   Poista
 2. Näyttävät herkulta nuo rullat! Onkin hieno paikka tuo Myllyranta. Kyllä siellä kelpaa retkeillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Myllyranta on kyllä kiva paikka. Ehkä ensi kerralla saan aikaiseksi pakata eväätkin mukaan, kun sinne mennään. :)

   Poista
 3. Mun on pitänyt miljoona kertaa tehdä näitä, mutta aina se on jäänyt... nämä sun näyttää ihan älyttömän hyviltä! Luulen että kokeilen näitä pian! 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ehdottomasti testaamaan, nämä olivat ihan superhyviä. Olivat vielä parempia seuraavana päivänä, mutta harmillisesti niitä ei ollut enää montaa siinä vaiheessa jäljellä... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)