tiistai 7. tammikuuta 2014

Kanaruukku

Joskus vaan näemmä kestää jonkun herkkuohjeen tekeminen aika kauan...olen nimittäin tämän ohjeen kopsannut äitini jostakin ruokakirjasta jo kymmenen vuotta sitten. Ja jopa jo nyt sitä testasin, wuhuu!! :) Ja mietinpä vain, että miksihän en ole aiemmin testannut, oli aikas herkkua!
Alkuperäisessä ohjeessa annokset oli koottu pieniin ruukkuihin, minä tein koko annoksen yhteen isoon uunivuokaan. Ja ohjeesta poiketen lisäsin mukaan myös vähän pekonia.

Kanaruukku




300 g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
1 pkt pekonia
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
100 g Aurajuustoa
1½ dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 prk ranskankermaa
1 tölkki ananasta (tai persikkaa)
1/4 tl paprikajauhetta
 3 dl riisiä
vettä, suolaa
juustoraastetta

Ruskista broiskun fileesuikaleet. Paloittele ja ruskista myös pekoni.
Paloittele sipuli ja kuutioi paprika. Ruskista palat kevyesti öljyssä. Sulata joukkoon murennettu Aurajuusto huolellisesti sekoittaen. Lisää vesi ja kanaliemikuutio.
Lisää ranskankerma ja ananas kuutioina. Lisää kypsät kananpalat ja pekoni ja mausta paprikajauheella ja tarvittaessa suolalla. Anna hautua n. 15 minuuuttia.
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Annostele uuninkestävään vuokaan kerroksittain riisiä ja kanakastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


Tänään olikin iloinen, mutta jollakin tapaa myös haikea päivä...vanhempi kummityttöni täytti jo 15 vuotta! Mihin ihmeeseen on hävinnyt se pienen pieni tyttönen....?! Ja kuinka vanha minä oikein olen jos kummityttönikin on jo näin "vanha", kysyn vaan. 
Kylävierailun jälkeen on hyvä olla, vatsa täynnä herkkuja!! ;)
Onnea vielä kerran Sandra!!! <3


13 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Tätä voisin kyllä kokeilla vaikka ens viikolla, joskin hunajamarinoidut broilerit täytyy vaihtaa johonkin muuhun. Mä kyllä tykkäisin, mutta mies ei voi sietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin yleensä pyrin ostamaan marinoimattomia lihoja, mutta aina se vaan ei ole mahdollista. Joko ne on loppu tai sit niitä ei ole ollenkaan tarjolla.
      Kyllähän ne valmiiksi marinoidutkin ihan hyviä ovat, etenkin tuollaiseen "pikaruokaan". Kesällä grillatessa on kyllä sitten kiva kaikki marinoida itse.

      Poista
    2. Vihdoin sain tätä testattua ja oli kyllä hyvää! Kiitos ohjeesta :)

      Poista
    3. Hyvä homma että kelpas myös teidän sakille!! Täytyy itsekin taas tehdä tätä. Olen miettinyt että jos sais jotenkin ohitettua tuon riisin keittämisen. Jos lisäisikin riisin raakana tuohon ruukkuun ja lisäisi vaan nesteen määrää....?!? :)

      Poista
  2. Et sä mikään vanha ole!!! Huomasin tän tekstin vasta nyt ku ei oo pitkään aikaan tullu käytyy kattoo sun blogias :) <3

    VastaaPoista
  3. Hei Nanne!
    Kiva, että olet alkanut seurata blogiani. Kävin tutustumassa sun blogiisi, olen ihan myyty, sulla on juuri sellaisia reseptejä, jotka kiinnostaa mua. Tämä kananruukku on ensimmäisten joukossa, mä olen blogannut härkäruukun ja hakenut pitkään hyvää kanaruukun ohjetta, täältä se löytyi! (lisään blogisi ilman muuta seurattavien joukkoon)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiva kuulla että olet löytänyt täältä kokeiltavia reseptejä, tervetuloa lukijaksi!! :) Tälläiset kommentit saavat aina niin hyvälle tuulelle!
      Täytyykin vastavuoroisesti käydä sinulta hakemassa se härkäruukun resepti! :) Tälläiset ruukkuruoat ovat niiiiiin mahottoman herkullisia!!

      Poista
  4. Minä vien tämän ohjeen myös mukanani. iso kiitos....

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta. Viimeviikolla alkoi tekemään mieli kanaruukkua. Korona vei voimat, ja tänään saadaan maistaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti voimat ovat jo palautuneet! 🌸 Kiva kun resepti tuli käyttöön.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)