perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pirun hyvät haukipullat


Hauki on hammaskalustoineen sen verran pirullinen olento, että kai näitä haukipulliakin voi kutsua pirullisiksi pulliksi. 😆 
Meillä on tämän viikon ollut isännän kummipoika kyläilemässä. Järjettömän innokas kalamiehenalku. Elämänsä ensimmäisen hauen sai jo tiistaina, mutta se oli sen verran pieni että pääsi vielä takaisin järveen kasvamaan. Mutta eilen tulikin jo sen verran iso hauki, että se päätyi ruokapöytään. Voitte kuvitella, että oli poika aika pollean näköinen kiikuttaessaan 4 kiloista haukea rantaan! ❤ Siitä se lähtee.


Ja pakkohan siitä oli jotakin ruokaa sitten vääntää. Ollaan kerran ennen tehty haukipullia, mutta ei oltu niihin ihan niin tyytyväisiä, että oltaisiin niitä uudelleen lähdetty tekemään. 
Nyt päätettiin heti, että jauhetaan haukifileet pariin kertaan myllyn läpi, jolloin ruodotkin muussaantuvat ihan pieniksi. Ja nyt oli kyllä makukin kohdallaan ja ruotoja ei ollut nimeksikään! 👌 Näitä tehdään uudestaankin. Resepti pulliin löytyi Kotikokista.

...kunhan taas saamme näitä kalastajanalkuja tänne tuomaan meille ruokakalat... 😉

Haukipullat


1 kg haukifilettä
1 sipuli
150 g ranskankermaa
½ dl korppujauhoja
2 kananmunaa
½ puntti tuoretta tilliä
loraus sitruunamehua
1 rkl sokeria
2 tl grillimaustetta
½ tl chilijauhetta
½ tl paprikajauhetta
suolaa & pippuria

Jauha haukifileet hienoksi mössöksi esim. lihamyllyllä. Suosittelen jauhamaan massan parikin kertaa lihamyllyn läpi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, korppujauhot, kananmuna, tilli, sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Mausteiden määrät ohjeessa ovat melko viitteelliset, joten oman maun ja fiiliksen mukaan kannattaa maustaa. 
Anna taikinan turvota jääkaapissa ½-1 tunti. Pyörittele massasta sopivan kokoisia kalapullia ja paista pannulla öljyssä tai voissa TAI laita pullat leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min. 


Ranskankerma toi haukimassaan vähän rasvaa. Jos haluaa vielä rasvaisempia pullia, niin ehkä kannattaa paistaa voissa tai lisätä jollain konstilla ehtaa rasvaa myös tuohon taikinaan.


Haukipullat oli erinomaisen hyviä keitettyjen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja tuoresalaatin kera! 😋

👌❤
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)