keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pellillinen gluteenitonta kinkkupiirakkaa


Taisi olla työkavereilla mua aika kova ikävä, kun heti töihin päästyäni mulle iskettiin pussillinen aineksia käteen, josta piti kuulemma loihtia kinkkupiirakkaa. Ja mikään vuoallinen ei riittänyt, vaan oikein koko pellillinen piti tehdä! Ja mikäs tämän parempaa - joku muu maksaa ainekset ja minä vaan leivon. Todellinen WIN-WIN tilanne! ☺
Ja koska työporukassamme on tällä hetkellä yksi keliaakikko (onpa hassu sana, oli pakko pari kertaa tarkastaa, että kirjoitetaanko se noin...), niin tein pohjasta gluteenittoman, jottei yhden tarvitse jäädä ilman piirakkaa. Ja eihän siinä taas kuudella ihmisellä kauaa mennyt kun piirakka oli tuhottu!
Vinkit tähän piirakkaan otin Tarun Taikakakuilta, joskin noita pohjan jauhoja vähän muuttelin. 

Gluteeniton kinkkupiirakka 
(uunipellillinen)


Pohja:
250 g voita
4½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Täyte:
2 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 dl juustoraastetta
mustapippurirouhetta
250 g saunapalvikinkkua
1 kevätsipuli/purjosipulia
1 suippopaprika
(Aurajuustoa)

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja apuna. Kaulitse ja painele taikina pellille tasaiseksi pohjaksi.
Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto, ranskankerma, 3 dl juustoraastetta ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet pilkotusta kinkusta ja kaada pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän päälle ripottele toinen puoli pilkotusta kinkusta, pilkottu paprika ja kevätsipuli/purjo. Ripottele lopuksi päälle 2 dl juustoraastetta (ja Aurajuusto).
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia.

Kuinka paljon piirakkaa oikein on riittävästi, kysyn vaan.... ☺

Ja jos kiinnostaa mitä meidän Lyyti-kisulle kuuluu nyt kun se jäi muutamia viikkoja sitten ilman kissakaveria. 


Hyväähän Lyytille kuuluu ♥
Tyyne oli aika dominoiva kissa ja siksi Lyyti jäikin aina vähän jalkoihin. Nyt se on alkanut paljon enemmän seurustelemaan meidän kanssa, on ruvennut syömään paremmin jne jne.
Lyyti oli meidän reissun aikanakin ollut tosi reipas täällä hoitajiensa kanssa. 
Mietinnässä on ollut, että ottaakko Lyytille kaveria vai ei. Nyt päätettiin, että katsellaan ja kuulostellaan miten Lyytin elämä alkaa pyörimään ilman Tyyneä..... Ei tehdä mitään hätiköityjä ratkaisuja.


15 kommenttia:

  1. Meillä oli ennen kaksi rotikkaa. Kun nuorempi hössömpi kuoli, nuoreni vanhempi kerrasta ja alkoi seurustella taas kanssamme kuin nuorena. Se elikin vielä viis vuotta ja kuoli 12,5-vuotiaana. Pitkä ikä rotikalle. Tuli ihan huono omatunto, että se jäi vuosikaudet sen toisen, nuoremman varjoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taisi käydä vähän samalla tavalla, että tuo junnu jäi aina vanhemman kissan varjoon. Nyt se on vasta saanut kasvaa omaksi persoonakseen ♥

      Poista
  2. Varmasti hyvä. En syö kinkkua, mutta muuten ihan hieno piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkunystäville kyllä maistui!
      Olin yllättynyt tuosta gluteenittomasta pohjasta kuinka hyvää se oli. Kukaan ei maistamalla erottanut, että pohjassa oli jotain erikoista.

      Poista
  3. Tulee kyllä niin nälkä kun näitä kuvia katselee.

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtavaa kuulla että pohja onnistuu gluteenittomana! Pitää laittaa siihen ohjeeseen vinkkiä muillekin jos joku haluaa gluteenitonta tehdä! Kiitos sulle :) Tää on muuten aivan ihanaa piirakkaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin äsken, että siskoni on joskus tehnyt tätä rahkavoitaikinaa gluteenittomana ja oli mulla blogissa siitä mainintakin... Olin vaan unohtanut koko asian ...sama pää kesät talvet ;D

      Poista
    2. Tää oli ihan superhyvä piirakka! Ja tuo pohja oli tosi hyvä, tykkäsin gluteenittomana ja aion kyllä kokeilla sitä sunkin versiota.
      Ja sun ohjeet on muutenkin ihan superhyviä!! ☺

      Poista
  5. Mukava kuulla, että Lyyti voi hyvin ! Tuo piirakka näyttää hyvältä, pitää kyllä ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..paitsi että nyt sille iski keuhkomato, yök yök ja yök. Tai kaikista eniten säälittää yskivä katti. Onneksi matolääkkeet lähti tepsimään aika nopeasti!!!

      Poista
  6. Minkä kokoinen pelti sinulla oli? Riittääkö ohje 43x35cm kokoiselle pellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anonyymi ja anteeksi että vastaus on kestänyt! Tein piirakan hieman pienemmälle pellille, 39x32 cm. Mutta uskoisin että saattaisi riittää jopa hieman isommalle pellille.

      Poista
  7. Tämä oli paras kinkkupiirakka ikinä! Teen tätä aina ja ikuisesti😍😍😍 NAM!! Käytin tähän vuohelan pizzajauheseosta jota voi käyttää piirakankin tekoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, ihana kuulla! <3
      Ja kiitos myös jauhovinkistä, pitää itsekin pitää tuo pizzajauhoseos mielessä, kun seuraavaksi värkkäilee gluteenitonta piirakkaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)