tiistai 12. toukokuuta 2015

Keväinen loma Gotlannissa


VAROITUS!!! Tämä postaus saattaa aiheuttaa kuvaähkyä sekä Gotlannin kuumetta! 


 Tässä lupaamani postaus meidän tämän keväisestä Gotlannin matkasta. Viime kevään matkasta voi käydä lukemassa täältä ja täältä. Reissu oli pääpiirteittäin samanlainen kuin viime kevään reissukin. Eli Viking Gracella Tukholmaan, siitä siirtyminen autolla Nynäshamniin, josta lähti lautta (Destination Gotland) Visbyyn. Sieltä taas lyhyt siirtyminen autolla mökille Ljugarniin. Ja sama takaisin tullessa, sillä poikkeuksella, että tultiin Tukholmasta Helsinkiin Viking Mariellalla. 

Koska se iskä oikein tulee syömästä...?!

Viskille tämä oli ensimmäinen ulkomaanreissu (jos ei lasketa nopeita pyrähdyksiä Haaparannassa ja Övertorneåssa) ja samalla Viski koki myös ekat laivamatkansa. Samoin reissukaveri Moonalle (10-vee labbisrouva) nämä olivat ekat laivamatkat. Ja kyllä sai vaan olla ylpeä meidän koirakaksikosta!! ♥ Hienosti käyttäytyivät. Etenkin Gotlannin lautta vaatii koiralta aikamoista hermoa, kun pieneen tilaan ängetään reiluksi kolmeksi tunniksi suuri määrä koiria. Koko ajan joku koira haukkui ja vinkui, mutta tämä kaksikko oli tosi nätisti koko reissun ajan, mennen tullen.


Mökki oli sama kuin viime vuonnakin. Tai ei ihan sama mökki, mutta samasta "mökkikylästä" kuitenkin. Mökiltä oli muutaman kilometrin kävelymatka rantaan, jossa on hieno vanha kalastajakylä, sekä Folhammarin raukkialue. Myös itse Ljugarnin keskusta on tutustumisen arvoinen. Ihania pikkumökkejä hienoine yksityiskohtineen. Kun on koira mukana reissussa, niin tulee herkemmin käytyä kävellen tutustumassa ympäristöön.


Tänä vuonna jonkin verran koluttiin samoja paikkoja kuin viimeksikin, mutta uusina tulivat mm. Asunden Sliten läheisyydessä ja Fårön saari Gotlannin pohjoisosassa.
Asundenissa meidän piti vierailla jo viime reissulla, mutta silloin vesisade pilasi suunnitelmamme. Tällä kertaakin se uhkaavasti näytti siltä, että alkaisi sataa, mutta selvittiin onneksi vain pelkällä sankalla sumulla. Ja toisaalta oli aika siistiä nähdä tämä "saari" kovassa sumussa. 


Fårön reissulle taas sattui mitä hienoin auringonpaiste. Odotukset vaan tästä saaresta ja sen nähtävyyksistä olivat paljon suuremmat, kuin mitä se sitten todellisuudessa oli. Olihan siellä hienoja raukkeja ja komeita rantoja, mutta... Niitä oli nähty jo muutenkin, joten en näe enää syytä matkustaa pelkkien raukkien takia Fåröön. Kaiken lisäksi siellä oli aika paljon rannoilla muita ihmisiä, johon ei oikein muualla päin Gotlantia ollut tottunut. Ja koirien kanssa reissatessa on aina paljon mukavampaa kun saa päästää ne vaan keskenään vapaana kulkemaan, välittämättä muista ihmisistä.


Visbyssä tuli käytyä muutamana päivänä. Tänä vuonna jäi suuremmat shoppailut väliin, kiitos tuon meidän pikkujunnun joka lähti mukaan matkaan! ☺ En uskaltanut jättää sitä yksin mökkille, koska en halunnut että puoli mökkiä on tuhottuna reissusta palattuani. Viski siis kulki mukana myös Visbyn reissujen ajan ja hyvinhän pikkutyyppi sielläkin meni. Rehvakkaana nosteli jalkaa joka kulmaan! ☺


Muutaman kerran käytiin reissun aikana ulkona syömässä. Muuten syötiin omia eväitä tai laitettiin mökillä ruokaa. Ja hyvät ruoat olikin koko reissun ajan! Ihan uutena tuttavuutena tuli bulgur, jota söin kaksi kertaa reissun aikana. Se oli ihan hyvää ja sitä vois jopa harkita tekevänsä kotonakin. Takas tullessa käytiin vielä laivalla À la Cartessa syömässä. Sielläkin oli tosi hyvät ruoat, ihan niinkuin viime vuonnakin.
Ai niin, ja tulihan sitä muutamassa kahvilassakin käytyä.... ;)


Uutena tämän vuoden reissussa oli ihan yberhieno keksintö - telttasauna! Maistui löylyt aika makoisalle aina päivän luonnossa tarpomisen jälkeen. Ja täytyy myöntää, etten missään ikinä ole saanut niin hyviä löylyjä kuin tässä telttasaunassa. Uskomaton keksintö!! ☺ Ja tiedoksi ihmettelijöille, että Ruotsissa ei tosiaan mökeistä löydy saunoja, joten kyllä suomalainen aina keinot keksii, jotta saunaan pääsee.... 


Takas tullessa käytiin vielä poikkeamassa olusilla Tukholman vanhassa kaupungissa. Ihan vaan sen takia, että saatiin todisteaineistoa, että meidän koiruudet on käynyt Tukholmassa! ☺ No, olihan se olutkin ihan makoisaa siellä kaupungin hulinassa, auringon paisteessa....


Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut reissu, hyvällä porukalla!!! Uutta reissua odotellessa... Onneksi tässä on tiedossa vielä kesälle pari pohjoisen reissua ja syksyllekin jo yksi patikkareissu! Ehkä niiden voimalla jaksaa odottaa taas ensi kevääseen.

P.S. Tulihan siellä reissussa kalaakin... ☺


22 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia hienoista maisemista! Mää matkailen vaan näitten sun kuvien kautta.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! ♥ Niin mäki matkailen aina muiden kuvien kautta kaukomailla, sinnepäin tuskinpa tulee koskaan lähdettyä ;)

   Poista
 2. Tuttuja paikkoja. On siellä niin kaunista! Tykkäsin kovasti. Joskus mäkin haluan sinne vielä palata. <3 Pöh, sinne ei kyllä oikein saa otettua nuita omia hevosia mukaan. Olis kyllä hienoa niiden kanssa tuolla hummailla. :P Kyllä on taas teillä niin hyvän näköiset sapuskatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kaunista seutua!!! Ja totta puhut siinäkin, että kahden koiran matkaan ottaminen saattaa olla ehkä hippasen helpompaa kuin hepojen. Siellä Gotlannin lautalla oli yksi auto hevoskärryn kanssa ja mietittiin siinä, että ottaakohan ne kans sen hepan sinne laivan eläinosastolle ☺

   Poista
 3. Ihan mahtava postaus! <3 upeita kuvia! Äh, nyt iski entistä kovempi Gotlanti-kuume! :D
  ps. uusin Jungstedt on just nyt lukemisen alla, ihan törkeän hyvä kirja taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna ♥
   Siis mitä mitä?!? Jungstedtilta uus kirja, pitääki heti käydä ostamassa se itelle!!!

   Poista
 4. Aivan mahtavia maisemakuvia, todella kaunis paikka! ♥ Ja nam mitä ruokaa! :D Hienoa, että koirat käyttäytyivät mallikkaasti, uskaltaa lähteä reissuun uudestaankin, kun se ei ole pelkkää stressaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!! ♥ Joo koirat käyttäytyivät kyllä oikein mallikelpoisesti, välillä jopa paljon paremmin kuin me ihmiset ☺
   Enemmän stressiä aiheutuu siitä, jos joutuu jättämään koiran loman ajaksi kotiin, kuin siitä että sen ottaa mukaan. Siksipä en enää edes lomaile ilman koiraa ♥

   Poista
 5. Wau, ihania kuvia ja varmasti mahtava reissu! Itse en ole koskaan Gotlannissa käynyt, enkä edes oikein sitä noteerannut, mutta tämä sai kyllä miettimään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maiju! ♥ Kannattaa harkita Gotlantia, siellä on kyllä lähes jokaiselle jotakin. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista tosin on auki vain kesä-heinä-elokuun, eli jos reissun päätarkoitus on niissä, niin kannattaa reissu ajoittaa kesäkauteen.

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Tällainen reissu olisi meidänkin mieleen, kun meitä ei oikein mitkään etelän turistirannat kiehdo.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!! ♥ Vähän sama juttu on meillä, ettei nuo etelän lomakohteet oikein kiinnosta. Lappi on se joka kiehtoo koviten, ja kyllähän tuo Gotlanti on kovana kakkosena.

   Poista
 7. Teillä on ollut ihana reissu ja yhtään ei tullut ähkyä! Olisi kyllä niin mukavaa päästä johonkin reissuun, itseasiassa kaikki erähenkisen ja luxuksen väliltä kelpaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gotlanti olisi teidänkin laumalle oikein oivallinen lomakohde. Ainoa harmillisuus on nuo matkat, jotka ottavat oman aikansa ja ison koiralauman kanssa voi olla laivoilla omat haasteensa. Mutta mikäänhän ei ole mahdotonta, kun siihen itse asennoituu oikein! ☺

   Poista
 8. Mahtava reissukertomus ja upeat kuvat! Matkakuumetta alkaa pukata tällaisista kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru!! ♥ Hyvä että sain tartutettua kuumetta eteenpäin..... ;)

   Poista
 9. Kauniita kuvia kaikki! Varmasti oli ihana reissu :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia roppa kaupalla. Koskaan en ole tuolla käynyt, vaan sujuvasti kuvista kyllä ihastelen maisemia. Telttasaunakin on kokematta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi ♥
   Jos vaan matkustelu "lähikulmilla" kiinnostaa, niin kannattaa käydä katsomassa ne maisemat ihan livenä. Voin sanoa että upea paikka!! Sinne pitää päästä taas ensi keväänä!!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)