Tästä piirakasta tuli kyllä heittämällä mun suosikki! Maku oli just eikä melkein kohdallaan.
Eli kannattaa suosiolla tehdä tämä pellillinen kerralla. Toki ainekset puolittamalla saa tehtyä myös tavalliseen piirakkavuokaan.
Kiitos taas Tarulle (Tarun Taikakakut) reseptivinkistä 😘
Savulohipiirakka
pellillinen
Pohja:
250 g maitorahkaa
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
Täyte:
2 prk (á 200g) raejuustoa
2 prk (á 120g) smetanaa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
300-400 g lämminsavulohta
1 dl tilliä (maun mukaan)
1 dl juustoraastetta
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä reilusti jauhoja kun kaulitset ja painelet taikinan pellille.
Sekoita raejuustosta, smetanasta, kananmunasta, sitruunan mehusta, suolasta ja pippurista massa. Levitä tämä seos tasaisesti pohjan päälle. Paloittele sitten tähän päälle savukala, silputtu tilli ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
Täyte:
2 prk (á 200g) raejuustoa
2 prk (á 120g) smetanaa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
300-400 g lämminsavulohta
1 dl tilliä (maun mukaan)
1 dl juustoraastetta
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä reilusti jauhoja kun kaulitset ja painelet taikinan pellille.
Sekoita raejuustosta, smetanasta, kananmunasta, sitruunan mehusta, suolasta ja pippurista massa. Levitä tämä seos tasaisesti pohjan päälle. Paloittele sitten tähän päälle savukala, silputtu tilli ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.
Tarjoa keitetyn kananmunan ja silputun punasipulin kanssa.
Kesäloma alkoi vauhdikkaasti viikonloppuna Espoo-Helsinki -akselilla.
Läheskään kaikista paikoista ei tullut otettua valokuvia, joissa tuli käytyä. Tässä kuitenkin muutamia paikkoja.
Vihdoinkin pääsin käymään Bodomjärven murhapaikalla. Vitsit että on ollut kaunis paikka järkyttävän kolmoismurhan näyttämönä. ❤
Oittaa oli muutenkin kiva paikka. Sinne on ehdottomasti mentävä uudestaan. Harmillisesti en ottanut yhtään muuta kuvaa sieltä. Käytiin myös syömässä Ravintola Oittaan buffetissa. Oli edullinen ja maittava lounas.
Lounaan päälle pitää tietenkin juoda kunnon kahvit. Käytiin ensin Espoossa Bembölen kahvituvassa juomassa kahvit Bebe-leivosten kera ja siitä sitten vielä juomaan "jälkikahvit" Helsingin Regattaan. Ihania paikkoja molemmat. Bembölestäkin mielestäni otin kuvia, mutta en tiedä mihin ne ovat hävinneet. Jonnekin puhelimen syövereihin.
Cafe Regatta oli ihana paikka täynnä pieniä kivoja yksityiskohtia.
+tietenkin hyvät korvapuustit ja tummapaahtoinen kahvi 🍮 eikä maisemissakaan valittamista.
Espoon satamia ja uimarantoja tuli käytyä katsomassa useampiakin. Tässä kuvia Haukilahdesta sekä Nokkalasta.
Kiitokset isäntäväelle, joka sinnikkäästi jaksoi meitä kierrättää kahviloissa ja merenrantapaikoissa!! 😘
P.S. Lauttasaaren Casa Maressa on ihan törkeen hyvät pizzat!
Tää on kyllä ihan täydellistä! ;D ♥
VastaaPoistaNo niin on ♥
PoistaLohi, smetana + punasipuli. Ei voi olla kuin hyvää. Nam 🐟 Tosi kivan näköinen paikka tuo Regatta, kiitti siis vierailukohdevinkistä!
VastaaPoistaTää on ihan törkeen hyvää - kannattaa maistaa jos savulohi kuuluu suosikkeihin!
PoistaJa ehdottomasti Regattaan käymään! Aika legendaarinen kahvila tuolla Helsingin sunnalla. Ihmeteltävää riitti.