sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Voileipäkakkurulla broilertäytteellä


Tämäkin kakku on ollut "to-do -listalla" jo pitkän aikaa. Jostain kumman syystä tulee noita makeita herkkuja tehtyä enemmän, vaikka suolaisten menekki yleensä on paljon parempi.
Tämän reseptin viehättävyys oli siinä, että pohja on suolainen pannukakku, jonka päälle tulee täyte ja rulla rullaillaan nippuun ihan niinkuin kääretorttu. Äärimmäisen simppeliä. Oi että tykkään helpoista ja yksinkertaisista leipomuksista! 😍
Täyte oli ihan älyttömän hyvää, vaikka unohdinkin kokonaan juustoraasteen. Pärjää siis ilman sitäkin, mutta varmasti sen kanssa on vielä parempaa.

Kiitos taas ohjeesta Anulle Kääpiölinnan Köökkiin!! 😘💗

Voileipäkakkurulla


Pohja:
6 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1 tl suolaa

Täyte:
200 g paistettuja broilerinfileitä
200 g paprika-chilituorejuustoa
100 g ranskankermaa
ruohosipulia
1 punainen paprika
(½-1 dl juustoraastetta)
persiljaa

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ranskankermaa

Koristeluun mm.
salaattia, tomaattia, persiljaa, fetajuustoa 

Vatkaa kananmunat maitoon, sekoita joukkoon jauhot, sulatettu voi ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeita pilkkuja. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

  Sekoita täytteen tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää joukkoon silputtu broileri, kuutioitu paprika, (juustoraaste) sekä hienonnetut ruohosipulit ja persilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kuorruttamista.
  Notkista päälle tuleva tuorejuusto yhdessä ranskankerman kera. Nosta pannukakkurulla tarjoilualustalle ja kuorruta tuorejuustoseoksella. Koristele haluamallasi tavalla.



Ja mitäpä muuta tässä on tullut tehtyä kuin leivottua.
Kävin mm. luovuttamassa verta ja sain kultaisen pinssin merkkinä 10.luovutuskerrasta. 👌 Aika vähänhän noita kertoja on kertynyt 35 ikävuoteen mennessä, mutta monet uudet tatuoinnit ja huonosti ennalleen palaava hemoglobiini on vähän toimineet rajoitteena.



Mitäpä olisi kesä ilman Popedaa Someron Esakalliolla. En edes muista monesko kerta tämä oli, mutta aika mones... 😉



Somerniemen kesätorillakin on jo tullut käytyä. Käsiin ei jäänyt kuin 2€:n collegepaita kirppispuolelta, mutta vähän jäi nämä vanhat taulut harmittamaan... Ne olis kyllä hyvin sopineet tuonne navettabaariin.


Ja tämä kello oli kans ihan mielettömän hieno. Se olis varmasti lähtenyt matkaan jos olis ollut tarpeeksi käteistä mukana.



Ja onhan sitä myös käyty äidin lihapatojen ääressä. Tai paremminkin grillin ja savupöntön... 😉❤


Vielä olis pari viikkoa töissä ja sitten koittaa se yksi ainokainen tämän kesän lomaviikko. En aio tehdä lomaviikolle yhtään mitään suunnitelmia.
Mennään, kuljetaan ja ihmetellään täysin ilman aikatauluja.

4 kommenttia:

  1. Onpas hauska voileipäkakkurulla! Tuota täytyy kokeilla sopivan tilaisuuden tullen 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Aina on kiva kokeilla uusia juttuja ja tämä oli mukavaa vaihtelua perinteiselle voileipäkakulle ja suolaisille piirakoille.

      Poista
  2. Olipa kiva ja monenlainen postaus :)! Toi kakkurulla oli ihan älyttömän herkullisen näköinen. Kivaa lukea sun blogia, palataan asiaan <3! Ja kiitos kun kävit vierailulla :). Mukavaa heinäkuun jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 tervetuloa toistekin lukumatkalle Koivurantaan.
      Broilerirulla hävis aika nopeasti jääkaapista, joten ei voinut huonoa olla... ;)
      Ja kiitos samoin, oikein mukavaa heinäkuun jatkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)