perjantai 26. heinäkuuta 2019

Kinkkuquiche


Kävimme maanantaina kolmen ystäväni kanssa piknikillä. Ensinnäkään en ollut näitä kyseisiä ystäviä nähnyt piiiiitkään aikaan. Nyt oli jo aikakin nähdä. ❤ Enkä kyllä muista koska olisin viimeksi käynyt piknikilläkään. Oli kyllä ihan superkiva päivä!! Sovimme että yksi tuo makeaa, yksi suolaista, yksi juomat ja yksi astiat ja salaatin. Ja saimme kyllä ihan loistokattauksen aikaiseksi. Harmi kun en huomannut yhtään kuvaa ottaa. 

Minun tehtäväksi jäi suolainen eväs. Päätin tehdä jonkun suhteellisen "neutraalin" piirakan, jotta varmasti kaikki söisivät sitä. Ohje tähän kinkkuquicheen löytyi Kotiliedestä.

Kinkkuquiche
piirakkavuoallinen


Pohja:
100 g voita
50 g parmesaanijuustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 pieni purjo
nokare rasvaa
200 g kinkkua
150 g juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
silputtua persiljaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane hetkeksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuullota purjosilppu rasvassa. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet. Sekoita muut täytteen aineet keskenään.
Tue piirakan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia. Poista foliopanta ja levitä sipulikinkkuseos vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja kypsennä kinkkuquichea, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä, n. 20 minuuttia.


Meillä alkais nyt viikon kesäloma 🍹

Ja mikä hienointa, meillä ei ole YHTÄÄN mitään suunnitelmia. Mennään sinne minne nokka näyttää ja tehdään just mikä tuntuu milläkin hetkellä hyvältä.
Go with the flow... 😁


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)