maanantai 11. toukokuuta 2015

Onni on olla kalastajan vaimo ♥


Gotlannin reissusta selvitty koko sakki yhtenä kappaleena. Väsyneinä, kaikkensa antaneina. Onnellisina ♥
Kyllä se Gotlanti on vienyt meidän sydämet, ihan samalla tavalla kuin Lappikin. Sinne on vaan aina pakko päästä uudelleen. Vieläkin jäi paljon nähtävää, joten aika selvää on, että ensi keväänä uusiks! ☺ Reissupostausta tulee heti kun saan kaikki kuvat käytyä läpi. Järkkärillä tuli otettua likemmäksi parituhatta kuvaa ja siihen päälle vielä kännykällä otetut kuvat. Siinä voi hetki mennä, mutta yritän sen pikaisesti tehdä kun vielä muistan paikkojen nimet yms.
Tänään oli jääkaapin antimet aika köyhät, ja siksi pitikin kokkailla niistä mitä kotoa löytyi. Eli taimenta ja lisukkeita. Kyllähän sitä aina jää kaipaamaan vihreää salaattia, mutta menee tälläinen yksinkertainenkin versio alas. Ja oli sentään ruoassa vähän kasviksia mukana.

Uunitaimen


n. 500 g meritaimenta (fileenä)
yrttisuolaa
1,5 dl kermaa
n. 2 dl juustoraastetta
pakastekasviksia (esim. broccoli mix)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. 
Laita kalan sisäpintaan yrttisuolaa oman maun mukaan. Laita kala uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Laita kala uuniin n. 10 minuutiksi, jotta nahka irtoaa.
Lämmitä kattilassa kerma ja juustoraaste. Sekoita niin kauan, että juusto on sulanut. 
Ota kala uunista. Poista nahka ja mausta myös "nahan alusta" yrttisuolalla.
Lisää vuoan reunoille kasviksia. Kaada kastike tasaisesti kalan ja kasvisten päälle. Laita uuniin ja paista kala kypsäksi (n. 20-30 minuuttia).
Lisukkeeksi käy hyvin vaikka keitetyt perunat.

6 kommenttia:

 1. Mukavaa kuulla, että selvisitte reissusta ehjin nahoin <3 Kuinka ison saaliin kanssa palasitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo isäntä taisi saada 15 taimenta, joista muutama kokattiin paikanpäällä, neljä lähti fileinä kotiin ja loput taimenet pääsivät takaisin mereen kasvamaan! ☺
   Mutta kyllä kalaa taas hetkeksi riittää. Heinäkuun alussa mennään taas Tornionjoelle narraamaan lohta ja taitaa se isäntä lähteä 1,5 viikon päästä taas Turun saaristoon narraamaan taimenta.

   Poista
 2. Komea taimen. Meilläkin on kalastusta kovin harrastettu, talviverkkoja, uistelua ja onkimista. Pari viimeistä vuotta vain on mennyt niin, ettei olla mitenkään ehditty, ja näyttää siltä, ettei edelleenkään päästä harrastuksen pariin pitkiin aikoihin. Harmi. Sen tuoreempaa kalaa ei voi mistään saada, kun itse pyydetty. Ja muutenkin harrastuksena mukava, kun samalla tulee ulkoiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että samat harrastukset!! ☺ Kyllähän sitä taas sit ehtii tämänkin harrastuksen pariin, kun aika on oikea. Meillä tämä on vähän niinkuin koko perheen harrastus, vaikka itse en kalastakaan, mutta silti tuppaan aina joka reissuun mukaan! ☺

   Poista
 3. Jippiaijee Siinä roikotetaan rasvaevällistä Äärimäisen uhanalaista kalaa kuin haukea konsanaan. Himan kntsis mietiiä mitä oikein puuhaatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi. Kiitos huolenpidostasi. Tiedostamme itsekin taimenen uhanalaisuuden ja siksi pääasiassa kalastuksemme onkin cathc and release -kalastusta. Meillä nämä asiat ovat hallussa, onhan sinullakin...? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)