Hiphei ja hurraa, se olis arki taas palannut Koivurantaankin! ☺Vaikka sitä kovin mielellään lomaileekin, niin kyllä arki vaan on arkea, mukavaa sellaista!! Viskin treenitkin ovat olleet tauolla, onneksi ensi viikolla nekin jatkuvat taas normaalisti. Tammi-helmikuu tietää aina paljon ylitöitä, mutta niitä tekee nyt ihan mielellään, kun ajatuksissa siintää jo toukokuun Gotlannin reissu!! ☺
Eilen syötiin pikaista "juhlaruokaa" kynttilöiden sytyttelyn lomassa. Possun ohje on Mimmin keittiöstä. Yllättäen tämä ruoka oli aika kovin tuon isännän mieleen.... ☺
Pekoniin kääritty possun sisäfile
1 possun maustamaton sisäfile
suolaa
mustapippuria myllystä
170 g pkt pekonisiivuja
Suolaa ja pippuroi lihan pinta kunnolla joka puolelta ja aika reilulla kädellä. Kääri pekoniviipaleet lihan ympäri asetellen liitoskohdat fileen alapuolelle. Pippuroi vielä pinta. Ruskista ensin pekonipinta 225-250 asteisessa uunissa n. 10 min ja laske sitten uunin lämpötila 150-175 ja kypsennä liha kypsäksi. Aikaa fileen kypsymiseen menee n.½ tuntia. Laita liha hetkeksi vetäytymään folion sisään ennen tarjoilua. Leikkaa liha haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
suolaa
mustapippuria myllystä
170 g pkt pekonisiivuja
Suolaa ja pippuroi lihan pinta kunnolla joka puolelta ja aika reilulla kädellä. Kääri pekoniviipaleet lihan ympäri asetellen liitoskohdat fileen alapuolelle. Pippuroi vielä pinta. Ruskista ensin pekonipinta 225-250 asteisessa uunissa n. 10 min ja laske sitten uunin lämpötila 150-175 ja kypsennä liha kypsäksi. Aikaa fileen kypsymiseen menee n.½ tuntia. Laita liha hetkeksi vetäytymään folion sisään ennen tarjoilua. Leikkaa liha haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
Possun lisäksi tarjolla oli veneperunoita, valkosipuliöljyssä pyöriteltyjä papuja, salaattia sekä voileipäkakun teosta ylijäänyttä paprika-kurkkukastiketta. Nam! ☺
Ja näin tehtiin taas isäntä TOOOOSI iloiseksi!! ♥
Eilen aamupäivällä nautittiin Viskin kanssa kirpakasta pakkassäästä peltolenkillä. Ei paljoa -20 asteen pakkanen puraissut....ainakaan Viskiä, itsellä alkoi loppulenkistä vähän varpaat kipristellä ja naama paleltua! ☺
Ja illalla tosiaankin sytyteltiin kynttilöitä, jo hieman vähemmissä pakkasasteissa.
Perinteen mukaan Vanhan Härkätien varteen sytytetään aina loppiaisena loppiaistulet. Vitsit että oli taas kauniin näköistä, kun vielä iltasella käytiin ajelemassa. Ihmiset olivat kyllä kovasti nähneet vaivaa yhden illan eteen. Oli erilaisia lumiveistoksia, heinäpaalista tehty valaistu aasi, paljon paljon lyhtyjä ja roihuja jne jne.
Nuo ylläolevat kuvat ovat kaikki meidän kodista.
Muiden tulissa eniten ihastuin ehkä tähän Pajulan kylästä löytyneeseen kynttilätraktoriin. Hauska idea!! ☺
Ja miksi loppiainen on itselle aina niin merkityksellinen päivä...No koska kummitytöllä on silloin synttärit! ☺ Onnea Sandra 16-vee!!! ♥
Hih, kaikki jossa on pekonia, maistuu hyvältä :D Meillä ei loppiaista juhlittu yhtään mitenkään, ei olla varmaan koskaan juhlittu. Mä oon aina niin rikki puhki poikki tuon joulun jälkeen, että menee hyvä tovi, ennen kuin jaksaa edes ajatella mitään juhlaruokia.
VastaaPoistaMä alan kans kallistuun tuohon mielipiteeseen! ☺
PoistaEi meilläkään loppiaista mitenkään sen ihmeemmin olla juhlittu, mutta nyt kun ollaan kolme vuotta asuttu tässä Vanhan Härkätien varrella, niin pakko aina loppiaisena sytytellä tulia tienviereen ja pihalle. Ja joka vuosi se tulien määrä vaan kasvaa! ☺
Nyt täytyy sanoa, että masu murahti ja kunnolla, kun katselin sinun possupekonia, nam :)))
VastaaPoistaKauniissa talvisäässä olettekin Viskin kanssa ulkoilleet ja kuinka hyviä kuvia olet saanut!
Ja ilatakuvat on ihan yhtä hienoja!
Mulla meni uusi vuosi sisällä lapsen likkana, ja nuoriso kävi illalla ulkona, mutta ei se minua haitannut. Ihana ilta oli :D
Kuulostaa hyvältä sinunkin uudenvuodenviettosi!! ☺ Rauhallisesti meilläkin otettiin.
PoistaJa possupekoni oli HYVÄÄÄÄÄ..... ;)
Hyvä idea tuo possu pekonilla....uppoaa takuuvarmasti meidän miehille ja mullekin :) Vitsi vie, kun tuo Viski alkaa olemaan jo iso mies <3
VastaaPoistaTie miehen sydämeen käy vatsan kautta ja sitä rataa.... ☺
PoistaViski alkaa oleen aika iso jo, mutta mittasuhteet on vaan vielä ihan päin honkia! ☺ Kroppa näyttää suurelta ja pää on vielä pienenpieni. Toivon niin, että sille tulee kunnon uroksen massiivinen pää. Muuten riittäisi jo tuo kokoluokka! ☺
Hetkinen.. Siis mistä pitäjästä olitkaan? Entisenä somerolaisena ja nykyisenä ypäjäläisenä liian tuttuja seutuja käsitellään :D
VastaaPoista-Pappadiippa
Entinen Vorssalainen on sujuvasti asettautunut Someron Pitkäjärvelle! ☺ Neljä vuotta Somerolaisena, joista kohta kolme vuotta täällä Pitkäjärvellä. Ja kovin olen tykännyt!! ♥
PoistaOho! Tuttua seutua, itse olen Pyölistä lähtöisin ja Pitkäjärvellä pienenä kouluni käynyt. Nyt täytyykin laittaa kylällä haku käyntiin mistä torpasta sitä kirjoitellaan ;)
Poista-Pappadiippa
Haa! Ihan helppo! Selvisi jo ominpäin. Teidän torpan ohihan ajelen harvasen päivä :D Mukava tutustua! Olen teillä joskus käynytkin, tosin aikaa moisesta varmasti liki 15 vuotta ;)
Poista-Pappadiippa
Hei kiva kuulla!! Muista töötätä ens kerralla kun menet ohi!! ☺ Ja poiketakin toki saa!! Olis kiva kuulla että onko torppamme yhtään muuttunut siitä 15 vuoden takaisesta ajasta! Mehän ollaan tässä nyt asuttu kohta jo kolme vuotta....
PoistaOnpas komea sakemanni!
VastaaPoistaHyvännäköinen rakenne :)
Kiitos Marika! ♥ Viski on vielä vähän "keskenkasvuinen" kakara, ja mittasuhteet varmaan vähän vielä muuttuu, mutta kyllähän tuo rakenne, toivottavasti, pysyy samana. Meiän edellinen saku oli hirveen raskasrakenteinen, Viski on kuin keijukainen Jimiin verrattuna! ☺
Poista