Me ollaan isännän kanssa jo kauan haaveiltu näistä kanawrapeista, mutta eipä olla saatu aikaiseksi. Nyt oli Lidlissä broisku tarjouksessa ja siitä se ajatus sitten lähti... ☺
Mulle vaan kävi vähän ohrasesti kun aloin syömään näitä ja yritin samalla katsoa Discoveryltä dokumenttia nimeltä Päivä Auschwitzissä. Oli aika järkyttävä dokkari... Yritä siinä sitten syödä ja samalla katsoa/kuunnella niistä kauheuksista, joista Auschwitzistä selvinnyt nainen kertoi. Kaiken lisäksi itsellä on nokan alla hirmu tarjotillinen kanawrappeja ja toinen sanoo telkassa, kuinka he joutuivat näkemään nälkää. Helppohan siinä sohvalla on mässyttää.... Aikamoista!! Mulla on muutenkin aika herkkä tuo ruokahalu. Ruokailu on mulle niin pyhä asia, että ei kestä hermo yhtään, kun joku alkaa ruokapöydässä puhumaan kaikkia älöttäviä tarinoita. Se on niinkun hermon menetys välittömästi ja ruokapöydästä pois lähteminen. Jollain ihmisillä on vaan ihmeellinen pakko aina aloittaa tietyt jutut ruokapöydässä.... :(
Mutta asiaan... ☺
Varmaan ensimmäistä kertaa paistoin broiskun nesteessä. Lopputulos oli uskomattoman mehevä! Tätä taktiikkaa tullaan käyttämään jatkossakin.
ELI: Ota kuumassa oliiviöljyssä broiskun fileisiin väri pintaan.
Mausta pinta esim. grillimausteella tai aromisuolalla tai ihan vaan suolalla, käännä ja mausta myös toinen puoli.
Lisää neste (vichy, siideri, vesi) ja kypsennä fileitä miedolla lämmöllä kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Ja huom! kun käytät nestettä fileiden kypsentämiseen niin fileistä tulee ihanan pulleita ja mehukkaita. Fileistä saa myös leikattua terävällä lihaveitsellä ohutta ohuempiakin siivuja.
Ohjeistus Terhin keittiöstä.
Mausta pinta esim. grillimausteella tai aromisuolalla tai ihan vaan suolalla, käännä ja mausta myös toinen puoli.
Lisää neste (vichy, siideri, vesi) ja kypsennä fileitä miedolla lämmöllä kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Ja huom! kun käytät nestettä fileiden kypsentämiseen niin fileistä tulee ihanan pulleita ja mehukkaita. Fileistä saa myös leikattua terävällä lihaveitsellä ohutta ohuempiakin siivuja.
Ohjeistus Terhin keittiöstä.
Tortillalättyjen väliin tuli salaattia, tomaattia, mietoja pepperoneja palasina, punasipulia, cheddar-sulatejuustoa, broiskua, fetaa ja chili-valkosipulimajoneesia. Kietaistiin rullalle ja hetkeksi jääkaappiin ottamaan makua.
Isäntä otti näitä tänään töihinkin evääksi, ja kyllä oli taas ollut kateellisia työkavereita... ☺☻☺
Isäntä otti näitä tänään töihinkin evääksi, ja kyllä oli taas ollut kateellisia työkavereita... ☺☻☺
Maistuis kyllä mullekkin. Mieluinen on täyte mullekkin. Minäkin ostin kauppareissulla valmiita tortillapohjia ajatuksena tehä jonkinlaisia tai sitten teen uuniin niistä jotain....
VastaaPoistaMäkin ostin extra-annoksen tortillalettuja. Lopuista ajattelin huomanna askarrella pizzoja. Mikään ei tietysti voita alusta loppuun itse tehtyä pizzaa, mutta kyllä ne tortillapizzat hyvänä kakkosena tulevat.
PoistaTässähän ihan nälkä tulee... Nams, pitäisköhän taas itsekkin tehdä..
VastaaPoistaNää on kyllä ihan superhyviä!!! ☺
Poista