sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mustapekkapataa peurasta


Tämä Ruokasurffausta -blogista löytynyt mustapekkapata on kyllä päässyt meidän perheen ruokasuosikkilistan kärkeen. Viimeksi tehtiin tätä naudanpaistista, tällä kertaa peuranpaistista. 


Ja voitte ehkä uskoa, että taas puhkuttiin ja puhistiin syömisen jälkeen!! ☺

Lohkoperunat leikkasin tällä kertaa vähän pienemmiksi ja kierittelin niitä öljyssä, grillimausteessa ja korppujauhoissa. Uuniin 200 astetta ja n. 40 minuuttia. Valmistuvat hienosti padan kanssa yhtaikaa. Perunat vaan eivät tarvitse ihan niin pitkää kypsymisaikaa kuin pata.


Meillä syötiin kotona usein herne-maissi-paprika-tonnikalasalaattia ja nyt minäkin muistin tehdä sitä. Laitoin tällä kertaa tillillä maustettua tonnikalaa. Sopi hienosti salaatin sekaan. Nopea ja ruokaisa salaatti.


Jos ei teillä ole vielä mustapekkapata porissut uunissa, niin suosittelen kokeilemaan. Lihaksi tosiaan käy vaikka nauta, peura, hirvi tai poro. Ja jos marinointiin käytettävää siideriä joutuu ostamaan vähän enemmän kuin vain kaksi tölkkiä, niin ne saa kokki maistella kokkauksen lomassa hyvällä omalla tunnolla! ☺
Ohje mustapekkapataan löytyy TÄÄLTÄ.

6 kommenttia:

  1. Vesi herahti taas kielelle näitä katsoessa!! :P
    Hei blogistani löytyy sulle haaste... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru ♥ ja kiitos myös haasteesta!! ☺ Pitääkin käydä nappaamassa haaste....

      Poista
  2. Oijoi, mitä herkkua! Menee kyllä kokeiluun hirvenlihalla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)