Ruokasurffausta-blogin ohjeet ei ole pettänyt vielä koskaan, eikä pettänyt nytkään. Ei olis maanantai-ilta enää ihanampi olla kun saatiin näitä herkutella. Tehdään kyllä toistekin, ehdottomasti!! Vain meksikolaishenkiset oluet puuttui, mutta ehkä sit seuraavalla kerralla. ☺
Jauheliha-enchilladat
400g naudan jauhelihaa
1 pussi Santa Maria Enchillada Spice Mix-mausteseosta
1 purkki Santa Maria Chunky Salsa-kastiketta
1 paketti (8kpl) Santa Maria Corn & Wheat Tortilla
3 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental sopii hyvin )
½ dl hienonnettua kevätsipulia
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
Paista jauheliha.
Lisää Enchillada Spice Mix-mausteseos ja paista n. 2-3 minuuttia. Lisää sen jälkeen puolet salsakastikkeesta ja puolet juustoraasteesta. Lisää kevätsipuli ja korianteri. Sekoita hyvin.
Annostele täyte tortillalle, kääri tiukasti rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Lisää kaikki enchilladat vuokaan vierekkäin.
Kaada päälle loput salsasta ja sen päälle loput juustoraasteesta.
Gratinoi 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
1 pussi Santa Maria Enchillada Spice Mix-mausteseosta
1 purkki Santa Maria Chunky Salsa-kastiketta
1 paketti (8kpl) Santa Maria Corn & Wheat Tortilla
3 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental sopii hyvin )
½ dl hienonnettua kevätsipulia
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
Paista jauheliha.
Lisää Enchillada Spice Mix-mausteseos ja paista n. 2-3 minuuttia. Lisää sen jälkeen puolet salsakastikkeesta ja puolet juustoraasteesta. Lisää kevätsipuli ja korianteri. Sekoita hyvin.
Annostele täyte tortillalle, kääri tiukasti rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Lisää kaikki enchilladat vuokaan vierekkäin.
Kaada päälle loput salsasta ja sen päälle loput juustoraasteesta.
Gratinoi 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Tomaattinen maissisalsa
2 tomaattia
4 dl maissia
1 punainen chili
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
loraus öljyä
3 rkl sitruunan/limen mehua
suolaa
pippuria
Leikkaa tomaatit pieneksi. Hienonnan kevätsipuli ja chili.
Yhdistä kaikki raaka-aineet ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
4 dl maissia
1 punainen chili
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
loraus öljyä
3 rkl sitruunan/limen mehua
suolaa
pippuria
Leikkaa tomaatit pieneksi. Hienonnan kevätsipuli ja chili.
Yhdistä kaikki raaka-aineet ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
Enchilladat saivat lisäksi kaverikseen ranskankermaa sekä guacamolea. Guacamolen ohjeen otin Valion sivuilta. Se vaikutti ensi maistamalta melko suolaiselta, mutta toimi kyllä erittäin hyvin enchilladojen kaverina.
Guacamole
1-2 kypsää avokadoa (450 g)
n. 1 rkl limetti-tai sitruunamehua
1 (80g) tomaatti
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
½ prk kermaviiliä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
Halkaise avokadot. Poista kivet. Koverra hedelmäliha lusikalla. Hienonna haarukalla tai sauvasekoittimella. Mausta limetti-tai sitruunamehulla. Leikkaa tomaatti ja sipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynsi. Yhdistä ainekset.
Kiitos taas Anna, ihan huippusapuskat saatiin sun ohjeistuksella ♥
Ääk, näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaTää OLI hyvää!!!! Vähän erilisia, toistensa kanssa hyvin yhteen sopivia makuja, nam ☺
PoistaNäyttää hyvältä! Kiva kun tykkäsit tästäkin <3
VastaaPoistaJa ei pelkästään näytä hyvältä ;)
PoistaKiitos taas, nää sun ohjeet on ihan huippuja ♥
Olen itsekin hurahtanut ihan näihin makuihin. Viikonloppuherkkua :)
VastaaPoistaNo voin sanoa että tämän jälkeen minäkin olen ☺
PoistaKääk! Ei olisi pitänyt tulla kurkkimaan. Tuli kauhea nälkä :p Mitä herkkuja!
VastaaPoistaTää oli ihan superherkkua, kannattaa testata! ☺
Poista