keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Jauheliha-enchilladat, tomaattinen maissisalsa ja guacamole


Ruokasurffausta-blogin ohjeet ei ole pettänyt vielä koskaan, eikä pettänyt nytkään. Ei olis maanantai-ilta enää ihanampi olla kun saatiin näitä herkutella. Tehdään kyllä toistekin, ehdottomasti!! Vain meksikolaishenkiset oluet puuttui, mutta ehkä sit seuraavalla kerralla. ☺

Jauheliha-enchilladat


 400g naudan jauhelihaa
1 pussi Santa Maria Enchillada Spice Mix-mausteseosta
1 purkki Santa Maria Chunky Salsa-kastiketta
1 paketti (8kpl) Santa Maria Corn & Wheat Tortilla
3 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental sopii hyvin )
½ dl hienonnettua kevätsipulia
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria

Paista jauheliha.
Lisää Enchillada Spice Mix-mausteseos ja paista n. 2-3 minuuttia. Lisää sen jälkeen puolet salsakastikkeesta ja puolet juustoraasteesta. Lisää kevätsipuli ja korianteri. Sekoita hyvin.
Annostele täyte tortillalle, kääri tiukasti rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Lisää kaikki enchilladat vuokaan vierekkäin.
Kaada päälle loput salsasta ja sen päälle loput juustoraasteesta.
Gratinoi 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Tomaattinen maissisalsa
 
 

2 tomaattia
4 dl maissia
1 punainen chili
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
loraus öljyä
3 rkl sitruunan/limen mehua
suolaa
pippuria

Leikkaa tomaatit pieneksi. Hienonnan kevätsipuli ja chili.
Yhdistä kaikki raaka-aineet ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.



Enchilladat saivat lisäksi kaverikseen ranskankermaa sekä guacamolea. Guacamolen ohjeen otin Valion sivuilta. Se vaikutti ensi maistamalta melko suolaiselta, mutta toimi kyllä erittäin hyvin enchilladojen kaverina.

Guacamole


1-2 kypsää avokadoa (450 g)
n. 1 rkl limetti-tai sitruunamehua
1 (80g) tomaatti
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
½ prk kermaviiliä
1 tl sokeria
½ tl suolaa

Halkaise avokadot. Poista kivet. Koverra hedelmäliha lusikalla. Hienonna haarukalla tai sauvasekoittimella. Mausta limetti-tai sitruunamehulla. Leikkaa tomaatti ja sipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynsi. Yhdistä ainekset.


Kiitos taas Anna, ihan huippusapuskat saatiin sun ohjeistuksella ♥

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää OLI hyvää!!!! Vähän erilisia, toistensa kanssa hyvin yhteen sopivia makuja, nam ☺

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Kiva kun tykkäsit tästäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ei pelkästään näytä hyvältä ;)
      Kiitos taas, nää sun ohjeet on ihan huippuja ♥

      Poista
  3. Olen itsekin hurahtanut ihan näihin makuihin. Viikonloppuherkkua :)

    VastaaPoista
  4. Kääk! Ei olisi pitänyt tulla kurkkimaan. Tuli kauhea nälkä :p Mitä herkkuja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)