tiistai 19. kesäkuuta 2018

Mansikka-kinuskijuustokakku (gluteeniton)


Leivoin sunnuntaiksi kakun, koska tiesin että kummityttöni perheineen on tulossa kyläilemään. Mutta kävipä tuuri ja samaan kakkupöytään saatiin myös kasa hyviä ystäviä. 💗 Meillä kun ei ikinä käy kukaan ja kerrankin oli hulinaa. 
Kakun ohje löytyi Kirsin keittiössä -blogista. En ole ikinä kokeillut mansikkaa ja kinuskia yhdessä. Yleensä tulee mansikka yhdistettyä suklaaseen ja kinuski taas vadelmaan tai punaherukkaan. Mutta kyllä toimi tämäkin makupari. 👌 
Nyt on jo suunnitelmissa uusikin kakku/piirakka samalla yhdistelmällä, ehkäpä jo juhannukseksi.

Mansikka-kinuskijuustokakku
gluteeniton


Pohja:
160 g Semper Digestive välipalakeksejä
70 g voita

Mansikkahyydyke:
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita mansikoita soseutettuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä

Kinuskihyydyke:
2 dl vispikermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
100 g vaniljarahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valmista keksipohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele n.24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita pohja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, mansikkasose ja sokerit keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan haarukalla sekoittaen. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen kinuskihyydykkeen valmistusta.

Valmista kinuskihyydyke. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kinuskikastike ja vaniljarahka keskenään erillisessä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Valuta liivateseos ohuena nauhana kinuskiseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte mansikkahyydykkeen päälle. Tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.

Poista vuoka varovasti kakun ympäriltä ja koristele haluamasi mukaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
 
 
Käytiin eilen heittämässä pieni venelenkki. Kylläpä oli kylmä tuuli ja kylläpä oli vesi edelleenkin alhaalla. Oikein niinkun huolestuttavan alhaalla. Onneksi säätiedotukset lupaavat vettä lähipäiville.
 
 
Ja onneksi oli taas veneessä tähystäjä paikallaan! 😁😁 


Tähystäjä huomasi myös nämä uteliaat tarkkailijat niin ajoissa, että ehdin yhden kuvan ottaa ennen kuin pakenivat paikalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)