torstai 9. huhtikuuta 2020

Halloumipannu ja kevään ekat veneilyt ♡


Paikallisessa kirjakaupassa oli (ennen tätä koronapandemiaa) kirjojen yö, jolloin lähes kaikki kirjat olivat -50 % alennuksessa. Sieltä mukaani tarttui Julia Tuvessonin kirja Vuokaruoka. Ihan huikea kirja ♡ mutta jostain syystä vasta tämän yhden ohjeen olen testannut. 
Ja tämä lupasi jo niin hyvää, että pakko kai on koko kirja kokkailla läpi. Kirja keskittyy helppoihin ja yksinkertaisiin kasvisruokaohjeisiin. Ja näistähän saa helposti kehiteltyä lihansyöjillekin omat versionsa.

Halloumipannu


800 g perunoita
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Yrttivoi:
50 g voita
3 rkl erilaisia yrttejä

Päälliset:
1 pkt hallumijuustoa paloiteltuna
revittyä persiljaa (tai korianteria)

Pilko perunat, porkkanat ja kukkakaali sopiviksi suupaloiksi ja lado leivinpaperin päälle uunivuokaan. Perunoita ja porkkanoita ei tarvitse kuoria, mutta pese ne huolellisesti.
Pirskottele päälle öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista.
 Sekoita voi ja ja yrtit. Levitä voi kasvisten päälle ja paahda vielä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniin ruskeita.

Paista halloumipaloja kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes palat ovat kullanruskeita. Ota vuoka uunista ja levitä päälle persilja ja halloumi.
Tarjoile esim. tzatziki kastikkeen kanssa. 



Veneilykausikin on korkattu, vihdoinkin! ❤ Jäätilanne oli koko talven huono ja monet ovat varmasti veneilleetkin läpi talven tai ainakin aloittaneet jo hyvissä ajoin ennen kevättä. Meillä tuo ranta on sen verran suojaisa ja matala että menee tiukkaan jäähän jo pikkupakkasella. Ja oikein ei ole ollut nyt aikaa ja halua venettä liikutella muihin vesistöihin.



Kevään eka veneily tuntuu aina yhtä mahtavalta. Ja vitsit miten erilaiselta kaikki maisemat taas näyttivätkään. Siihen on varmaan vaikuttanut sekä jäät että vedenkorkeus, koska kaikki kaislat ja heinät olivat rannoista poissa. Rannat näyttivät niin ihanan siisteiltä kaikki.


Vesi oli 4 asteista, eli hurrrrjan kylmää vielä. Siispä ei juuri kalojakaan näkynyt.


Tulviva vesi oli tuonut mukanaan uppotukkeja ja kaikenlaista roskaa vesistöön. Sai ajaessa olla koko ajan todella tarkkana.


Lähtö vesille tapahtui vähän pikaisella aikataululla, mutta ehdinpäs silti kipata nakit termariin ennen lähtöä. 😁
Koska edelleenkään ei retkeä ilman eväitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)