tiistai 7. huhtikuuta 2020

Mausteinen kasvisvokki (sekä pizzaa & retkeilyä)


Tässä helppo ja nopea kasvisvokki, johon voi halutessaan lisätä mukaan esim. kanaa, possua, nautaa, kasviproteiinia tms. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Itse tykkäsin tästä älyttömän paljon ihan tällaisenaan. 

Mausteinen kasvisvokki

3 porkkanaa
1 punasipuli
1 paprika
pieni kesäkurpitsa
150 g lehtikaalia
1 tl raastettua inkivääriä
200 g riisinuudeleita
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 dl tuoretta korianteria
öljyä paistamiseen

Pese ja kuori porkkanat ja punasipuli. Poista lehtikaalista lehtiruoti. Suikaloi kasvikset. Kuumenna vokkipannulla öljy ja raastettu inkivääri. Lisää kasvikset ja kuullota niitä noin 10 minuuttia. 
Keitä nuudelit kypsiksi. 
Yhdistä kasvikset ja nuudelit vokkipannussa, kuumenna ja mausta chilikastikkeella ja soijalla. Tarjoile tuoreen korianterin kanssa.


Meillä oli perjantaina PIZZAPERJANTAI 🍕
Pohjat tein 👉 tällä luotto-ohjeella. Molemmissa pellillissä oli eri täytteet.
Mun suosikki oli pizza nro 2.

Pizza 1:
Pekoni, fetajuusto, paprika, sipuli ja turkinpippuri 


Pizza 2:
Tonnikala, katkarapu, ananas, fetajuusto ja Aurajuusto 


 Lauantaina ohjelmassa oli vähän samoilua metsissä, kalastusta metsälammella ja evästystä laavulla.


Oltiin kyllä ihan omissa lempparimaisemissa, kun lähialueiden paikkoja tarkastellaan. Metsää, kallioo, jylhää maisemaa, metsälampia jne jne.


 Sai vaan olla tosi tarkkana kallioisessa maastossa liikkuessa, että joko oli käärmeet hereillä. Onneksi ei törmätty yhteenkään, vaan mahduttiin hyvin samoille lenkkipoluille.


Metsälampien vesi oli vielä niin kylmää, että kalat olivat jossain talviteloilla ja kalastus oli siinä mielessä vähän turhaa touhua. Mutta kunhan heiteltiin heittelyn ilosta, rakkaudesta lajiin ❤



Ja siis ikinähän ei reissuun lähdetä ilman eväitä.
Tällä kertaa mukana oli lauantaiaamuna tehtyjä lämpimiä voileipiä, joissa ruisleivän päällä oli ketsuppia, tonnikalaa, katkarapuja, tomaattia, turkinpippureita, Aurajuustoa sekä tavallista juustoraastetta.


Koskaan ei saa unohtaa makkaraa 🔥


Ja kahvin kanssa tietenkin 👉 aprikoosi-rahkapullia.


Unohtamatta tietenkään yhtä matkajuomaa 👌


Viski raukkaparka on aivan väsynyt jatkuvasta etätyöskentelystä ja edes viikonloppuisin ei saa levätä. Niinpä se väsy ei katso aikaa eikä paikkaa, ja laavulla olikin sopiva hetki vähän rentoutua.


Ei ole helppoa olla pieni saksanpaimen ❤


5 kommenttia:

  1. Vokit on parhaita arkiruokia; nopeita ja maukkaita. <3
    Meidän ruoan laitossa ei korianteria käytetä. 4-14% ihmisistä maistaa geenimuutoksen vuoksi korianterin saippualta ja mä tunnun kuuluvan tähän ryhmään. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miksi tulee tehtyä niin vähän vokkeja. Näihin on helppo hukata jääkaapista "sitä sun tätä" ja onhan nämä nopeita tehdäkin.
      Hei kiitos tietopläjäyksestä!! Olen ihmetellyt aina miten joku ei voi sietää korianteria ja kuullut just tuota samaa saippua vertausta. Mutta näemmä se on ihan tutkittu juttu! Mielenkiintoista. Itse en onneksi kuulu tuohon pienen prosentin joukkoon. Voisin syödä korianteria vaikka kuinka paljon!

      Poista
    2. Toi on kyllä jännä juttu, koska luulis sen vääristävän muidenkin raaka-aineiden makuja. Mä olen kuitenkin aika kaikki ruokainen enkä kyllä keksi mitään muuta mikä maistuisi oudolta. :,D Olis hauska maistaa miltä teistä korianteri maistuu. :,D

      Poista
  2. Tuollainen wokki maistuisi minullekin. Ihania metsä-ja muita luontokuvia ja ihan Viski. Minäkin laitoin meidän Daven yhden kuvan blogiini. Laitan kyllä jatkossa enemmänkin. Kyllä pyhien aikana laavulla mekin käydään ja eväät pitää tietty ottaa mukaan. Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi ja Viskille erityisrapsutukset korvan taa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Dave <3 valloittavan näköinen persoona ja hänen luonteensakin kuulosti kyllä niin ylhäisen mahtavalta!! :)

      Meilläkin on suunnitteilla jonkunlaista retkeilyä pääsiäiselle. Saas nähdä mitä keksitään.

      Mukavaa pääsiäisenaikaa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)