perjantai 10. huhtikuuta 2020

Persikka-rahkapullat 🐇


Aprikoosi-rahkapullat hävisivät sen verran nopealla tahdilla pakastimen syövereistä, että heti perään oli pakko tehdä pääsiäiseksi persikka-rahkapullia ja hieman erilaisella ohjeella tietenkin. 
Olen aina inhonnut pullanleipomista, mutta nyt joku on naksahtanut kohdilleen ja pullan leipomisesta on tullut kivaa puuhaa. Pullan syöminenhän on vallan mukavaa puuhaa sekin! 😉

Vielä ehtii pääsiäspullat leipasemaan, eli ei muuta kuin kädet taikinaan (tai yleiskone käyntiin)! 😁 

Kiitokset pullien ohjeesta Kakku-Katrille

Persikka-rahkapullat


Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g voita
n. 1 kg vehnäjauhoja

  Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
vaniljasokeria
sitruunankuoriraastetta
hieman sitruunamehua
säilykepersikoita

 Lisää yleiskoneen kulhoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Laita kone pyörimään ja lämmitä sillä aikaa maito kädenlämpöiseksi
Lisää maito kulhoon.
Lisää  suurin osa jauhoista ja anna koneen vaivata taikinaa kunnolla. Pehmennä voi ja lisää se taikinaan. Kun voi on kunnolla sekoittunut voit lisätä jauhoja jos tarpeen. 
  Jatka taikinan vaivaamista kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Valmis taikina on pehmeä, kimmoisa eikä tartu käteen. Anna valmiin taikinan levätä n.15 min. jonka jälkeen se on valmista leivottavaksi. 

Rahkapullia varten taikinasta pyöritellään pikkupullia. Pyörittele taikinasta 20-25 pikkupullaa. Laita pullat kohoamaan leivinpaperin päälle pellille.

 Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään. Lämmitä uuni 200 asteeseen.Paina pulliin keskelle syvennys esim.mukilla. Voitele pullan reunat kananmunalla ja täytä syvennys rahkatäytteellä ja lisää persikkasiivut täytteen päälle. Paista n.15 min 200 asteessa.



Mun piti kauheesti askarrella kotiin jotain pääsiäiskoristeita, hakea pajunkissoja ja narsisseja pihalle, mutta kaikki on tekemättä. No, onhan tässä pääsiäistä jäljellä, mutta itseni tuntien tiedän että kaikki jää tekemättä. Jotenkin sitä ajatteli ennen pääsiäistä että tässähän on hyvin aikaa tehdä kaikkea ja johonkin se aika taas hävisi. Mutta tulee se pääsiäinen ilman koristeita ja narsissejakin! Ja pajunkissoja voi ihailla pihalla ilman niiden keräämistäkin.


Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille 🌞 


Pitäkää ajatukset positiivisina ja pysykää terveinä! ❤




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)