Olen jo pitkään etsinyt hyvää jauheliharisoton ohjetta. Moniin ohjeisiin olen törmännyt, mutta jotenkin ne eivät vaan ole ikinä houkuttaneet edes kokeilemaan. Yleensä jos ollaan tehty risottoa, ollaan tehty se broilerista. TÄMÄ on meidän suosikkiohje.
Mutta nyt - nyt se löytyi! Täydellinen jauheliharisotto. Se löytyi vähän kuin vahingossa Pullantuoksuinen koti -blogista. Luulen kyllä että sen on sieltä joku muukin bongannut, koska pitkään on ollut siellä katsotuimpien reseptien joukossa. Nämä hyvät ja nopeat (ja edulliset) arkiruokareseptit ovat kyllä kultaakin kalliimpia ♥
Tein reseptiin sen verran muutoksia, että en laittanut babypinaatin lehtiä enkä minttua, koska niitä ei kotoa löytynyt. Valkoviinietikan korvasin osaksi tavallisella etikalla ja osaksi omenaviinietikalla. Lisäksi lisäsin herne-maissi-paprikapussillisen risoton joukkoon. Mutta oli kyllä hyvvvvää! Suosittelen kokeilemaan!
Jauheliharisotto
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
700 g jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä
6,5 dl keitettyä vettä
2,5 dl ruokakermaa 15%
1 Fond du Chef Rich Beef
1 kanaliemikuutio
1 rkl Mutti -tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
1,5 tl kurkumaa
1-3 tl etikkaa/omenaviinietikkaa
1 pss pakaste herne-maissi-paprika
Hienonna sipulit ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
700 g jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä
6,5 dl keitettyä vettä
2,5 dl ruokakermaa 15%
1 Fond du Chef Rich Beef
1 kanaliemikuutio
1 rkl Mutti -tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
1,5 tl kurkumaa
1-3 tl etikkaa/omenaviinietikkaa
1 pss pakaste herne-maissi-paprika
Hienonna sipulit ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.
Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Ruskista niin kauan, että pannulta on haihtunut kaikki neste pois. Lisää paistoin aikana hieman mustapippuria ja merisuolaa myllyistä. (Kiehauta vesi paistamisen aikana vedenkeittimessä).
Lisää riisit pannulle ja kuullota niitä hetken aikaa. Kaada ensimmäinen 2 dl vettä pannulle ja aloita hämmentäminen. Lisää Fond du Chef ja kanaliemikuutio sekä tomaattipyree ja oregano ja jatka hämmentämistä.
Kun riisi on imenyt nesteen lisää jälleen 2 dl vettä. Hämmennä koko ajan. Lisää kurkuma.
Lisää jälleen vettä 2 dl, herne-maissi-paprika sekoitus ja jatka hämmentämistä. Kun vesi on imeytynyt jatka ruokakerman lisäämisellä samaan tapaan, koko ajan hämmentäen, loraus loraukselta. Lisää loppuvaiheessa etikkaa maun mukaan. Tarkista maku ja lisää vielä viinietikkaa ja muita mausteita jos kaipaat enemmän twistiä. Voit myös hieman rouhia joukkoon mustapippuria ja suolaa, jos tuntuu niitä tarvitsevän. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla jo sopivan kypsää. Pieni purutuntuma tulee olla mutta riisi ei saa maistua raa'alta eikä tietty olla myöskään liian puuromaista. Jos kaipaat vielä nestettä, lisää vielä puoli desiä vettä.
Tarjoa risotto heti.
Tarjoa risotto heti.
Ja jotta ruoka olisi varmasti tarpeeksi täyttävää, syötiin risoton lisäksi vielä vähän broileripastasalaattia! 😀 En muistanutkaan, että tämä oli niin hyvää! Ihan fiksua välillä kaivella esiin noita reseptiarkiston vanhoja ohjeita...
Perjantaina oltiin tosiaan kummitytön kanssa Santa Cruzin keikalla Helsingin Nosturissa. Ei vitsit mikä keikka 💥 1,5 tuntia täyttä tykitystä! Enpä ole pitkään aikaan ollut tuollaisella keikalla, jossa koko yleisö on niin mukana ihan keikan alusta loppuun saakka.
Oli kyllä aika siistiä kun oli pitkä, vapaa viikonloppu. Olin jo perjantain vapaalla. Mitään erikoista en saanut aikaiseksi, mutta hyvähän se on välillä täysin laiskotellakin 😁
Lauantaina oli ihan pirun hieno keli. Pihalla tuli viihdyttyä aika tiiviisti. Ei kyllä vaikuta ihan marraskuun lopulta, mutta minkäs teet. Näillä mennään. Pääasia, että välillä näkee sitä aurinkoa ja kuivaa keliäkin.
Jouluista tunnelmaa ja tuoksua saa onneksi kotiin luotua näppärästi. Suolaiset joulutortut tein mukaillen TÄTÄ ohjetta. Vaihdoin vaan tuon tuorejuuston chili-paprikajuustoksi ja jätin aurinkokuivatut tomaatit kokonaan pois. Nam, nää on kyllä niin hyviä!! Yllättäen katoavat parempiin suihin aina paljon nopeammin kuin nuo luumuiset tortut, vaikka nekin hyviä ovat.
Valoa valoa valoa kiitos ♥ |