Nyt on kyllä päällänsä joku totaalinen lomaa edeltävä väsymys...Olin eilen illalla aivan kuitti, yritin koneen ääressä siirtää kuvia kamerasta ja vääntää jotakin tekstiä tänne blogiin. Tulos oli täysi nolla, en saanut sanaakaan kirjoitettua. Päätin suosiolla siirtää blogin päivittämisen tälle päivälle, koska pakkopullaahan tämä ei saa olla. Samaan aikaan isäntä kitisee korvan juuressa kun ei ole mitään syömistä jääkaapissa. Eikä olis kyllä millään oikein jaksanut ruveta mitään tekemäänkään (vuoden huonoin vaimo -palkinto...?!?). Kunnes....muistin että minähän ostin Lidlistä sellaisia säilykepaprikoita, joista piti kokeilla
Kanapeet-blogissa ollutta
paprikadippikastiketta. Ja hei, sille pohjallehan olis hyvä kokeilla taas jotain pastasalaattia. Ja siitä se ajatus sitten lähti! :)
Broileri-pastasalaatti
Paprikadippi
2 kpl grillattuja paprikoita (Lidlin Freshona Grilled Red Peppers lasipurkissa)
2 dl turkkilaista jugurttia (käytin 2 dl kermaviiliä)
1 valkosipulin kynsi puristettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka oliiviöljyä)
Valuta hieman paprikoita, laita ne kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kulhoon jugurtti, valkosipulin kynsi ja mausteet. Lorauta halutessasi sekaan tilkka oliiviöljyä. Sekoita.
Pastasalaatti
8 dl täysjyväperhospastaa
400 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
suolaa, curryä
1 pieni punasipuli
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista broiskun suikaleet kypsiksi ja mausta ne mieleisilläsi mausteilla. Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta fetajuusto.
Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja sekoita paprikadippi joukkoon. Anna salaatin maustua hetki kylmässä ennen syömistä.
Dippikastike oli ihan erinoimaisen hyvää jo sellaisenaan ja tässä pastasalaatissa oikein superhyvää!
Viime perjantaina mulla oli kiva kakkuprojekti. Työkaverin vaimon valmistujaisiin sain tehdä kolme kakkua. Harmillisesti voileipäkakusta unohdin ottaa kuvan ennen sen pakkaamista kelmuun, enkä enää sit jaksanut alkaa repimään kelmuja auki.
Mutta kakku on siis tehty Kääpiölinnan paremman kinkkukakun ohjeella,
KLIK. Suuren suuri kiitos Anu hyvästä ohjeesta, kovasti tuli kehuja!! :)
After Eight -juustokakku
KLIK toimii aina!! Koristeluun otin ideaa
Tarun taikakakut -blogista. Kiitos Taru! :)
Kolmanneksi kakuksi lähti peruskermakakku (6 munan pohjalla), vadelma-kinuskimoussetäytteellä. Koristeetkin olen itse päälle vääntänyt, ihka ensimmäinen ruusuni! :) Vielä on vähän treenattavaa, mutta ekaksi ruusuksi ihan ok.
Väliin tullut kinuskimousse oli kyllä ihan mielettömän hyvää, sopi kirpsakan vadelman kanssa tosi hyvin. Kiitos ohjeesta
Kakkumonsterille!! :)
Kinuskimousse
2dl kuohukermaa
1,5dl-2 dl fariinisokeria
(3 liivatelehteä)
Laita kerma ja sokeri kattilaan. Käytä nimenomaan kuohukermaa, vispikerma vatkautuu huonommin. Kiehauta, mutta älä keitä. Nosta jääkaappiin jäähtymään hyvin, mieluiten yön yli. Vaahdota vaahto sähkövatkaimella. Kakun täytteeksi tämä passaa hyvin tällaisenaan, mutta lisäisin silti nuo kolme liivatelehteä pieneen vesitilkkaan sekoitettuna joukkoon. Seos kannattaa tuolloin laittaa vielä pariksi minuutiksi jääkaappiin ennen täyttämistä, jotta seos hieman kiinteytyy.