torstai 26. heinäkuuta 2018

Kasvis-jauhelihapiiraset



Tässäpä oivallista veneilyevästä! 🚤 Näillä keleillä on lähes kaiket illat tultu oltua järvellä uistelemassa, joten kaikki näppärät eväkset tulevat enemmän kuin tarpeeseen.
Ohjeen olen napannut mukaani meiän "kakkoskodista" Ylitorniosta. ♥


Kasvis-jauhelihapiiraset
n. 20 kpl

Taikina:
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä

Täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 punainen paprika
1 hienoksi raastettu porkkana
1 muna
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Pinnalle:
n. 2 dl juustoraastetta
pizzamaustetta
4-5 tomaattia

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Ota kattila liedeltä ja pane kansi päälle. Anna seistä kunnes seos on noin kädenlämpöistä.
Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa puhdistettu paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha kevyesti tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulisilppu ja anna sen pehmentyä koko ajan sekoittaen. Lisää hetkeksi pannulle kuumenemaan myös paprikakuutiot ja porkkanaraaste. Anna jäähtyä. Sekoita täytteeseen muut aineet. 
Sekoita sopivaksi jäähtyneeseen vesi-kaurahiutaleseokseen vehnäjauho-kuivahiivaseos, suola sekä öljy.
Levitä noin ruokalusikallinen taikinaa pellille leivinpaperin päälle pyöreäksi pohjaksi, halkaisija noin 10 cm.
Levitä reilu ruokalusikallinen täytettä piiraspohjalle. Pane päälle tomaattiviipale ja ripottele vähän pizzamaustetta sekä juustoraastetta päälle.
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Kannattaa antaa piiraiden paistua vähintäänkin tuon 15 min, eikä kannata pelästyä kun heti uunista otettaessa pohjat tuntuvat TODELLA löysiltä. Ne kyllä jämäköityy siitä jäähtyessään.  Tein heti kerralla kaksinkertaisen satsin, jotta näistä riitti useammaksi päiväksi niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin.



Viime sunnuntaina laskettiin (iskän) vene vesille Salon Vuohensaaresta ja ajeltiin siitä Mathildedaliin. Olipa kiva katsella ihan täysin uutta reittiä ja vielä vesiltä käsin. Nyt on kyllä ilmat todella suosineet veneilyä. Ainoa harmitusta aiheuttava juttu on se, että koska on niiiiiin kuuma, niin ei oikein voi laittaa Viskille pelastusliivejä. Se tukahtuisi jos vielä tulisi jotain lisävaatetta päälle. Etenkin tuolla merellä liikuttaessa ne liivit kyllä pitäisi AINA olla päällä.... Nyt tehtiinkin sellainen periaatepäätös, että jos on niin kuuma, että koiralle ei voi laittaa liivejä, niin silloin koira vaan jää kotiin. Veneessähän ei muuten ole niinkään kuuma, koska kova ilmavirta kyllä jäähdyttää mukavasti.



4 kommenttia:

  1. Näytätä herkulliselta ja juuri sellaista pientä purtavaa retkelle ja helteisille päiville. Kyllä varmasti on Viskilläkin kuuma näillä keleillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään näitä parhaillaan jo uutta satsia! :)
      Kyllä Viskillä aika kuuma on. Yllättävän hyvin on viihtynyt sisällä ilmalämpöpumpun alla.... ;)

      Poista
  2. No onpas nyt mielenkiintoinen ohje! Pohjataikina on noin löysää! Tollasta onkin helppo levitellä ja pääsee leipomisen vaivasta! 😄 Näitä pitää kokeilla! Näyttävätkin niin hyviltä! 👍😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olin ensin vähän ihmeissäni sen löysän taikinan kans. Ja kun otin piiraset uunista, luulin että jotain meni vikaan kun olivat niin löysiä. Mutta kyllähän ne siitä sitten "jämähtivät" ja lähtivät irti leivinpaperista! Tähän mennessä näistä on kyllä kaikki tykänneet!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)