maanantai 23. heinäkuuta 2018

Herkullinen kinkkukiusaus (ja haikarabongausta)


Kinkkukiusaus nyt on aika peruskauraa, mutta kirjaanpa tähän itselleni ylös miten sain kinkkukiusauksesta vieläkin paremman. Meillä yleensä tehdään kinkkukiusauksen sijaan jauheliha-perunalaatikkoa, mutta isännän toipuessa leukaleikkauksesta tätä tuli tehtyä aika useasti (koska mahdollisimman paljon "mössöruokaa").
 Kinkkukiusaus menee kategoriaan helppoa, hyvää ja halpaa. Ja kun lisää joukkoon vähän vielä kasvista niin saadaan sitä terveellisyttäkin joukkoon.

Kinkkukiusaus
1 vuoallinen


500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta
500 g kasvissuikaleita pakasteesta
1 pss (250 g) palvirouhetta
140 g pekonikuutioita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl kuohukermaa
mausteita (esim. suola, mustapippuri, paprikajauhe)

Pilko sipulit. Paista pekonia hieman ja lisää pannulle myös kinkkurouhe sekä sipulit. 
Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kasvissuikaleet. Voit myös maustaa kiusauksen jo tässä vaiheessa. Kaada seuraavaksi vuokaan paistinpannun sisältö liemineen ja laita päällimmäiseksi perunasuikaleet. Lisää kermat ja kypsennä n. 30 minuuttia. Sekoita ainekset vuoassa kertaalleen ja nosta vuoka uuniin vielä 20-30 minuutiksi. Mikäli pinta alkaa liikaa ruskistumaan, voit peittää sen foliolla.
Anna kiusauksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Oletteko koskaan nähneet harmaahaikaraa livenä? Jos ette, niin nyt kannattaa tulla kyläilemään meille! 😁 Täällä niitä riittää. Viime viikonloppuna nähtiin parhaillaan 6 haikaran ryhmiä ja nyt viikolla on näkynyt jopa 8 haikaraa yhtäaikaa.  En tiedä onko tämä lämpö saanut ne nyt aktivoitumaan, koska en viime kesänä muista, että ne olisivat näin paljon lennelleet myös ihan tässä meidän rannassa. Ja Viskin suurta huvia on tietenkin ajaa ne pois tontilta...




Harmaahaikarahan on melko iso lintu, siipienkärkiväli 155-175 cm (lähde: Luontoportti)
Ja lentäessään se tuppaa rääkymään niin että kyllä kuuluu!



Mutta on vaan jotenkin niin kaunis lintu ♥ 


2 kommenttia:

  1. Kinkkukiusaus on hyvää ja helppoa ruokaa. Ai, että ompas hienoja lintuja joten kyllä noita kelpaa katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä! :)
      Ne on kyllä hauskoja tapauksia nuo haikarat. Eilen taas oli järvellä sellainen ralli niillä menossa. Olisiko ehkä tämän kevään poikasia ne jotka tuossa nyt joka ilta rallattelevat menemään...?!? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)