lauantai 7. heinäkuuta 2018

Jauhelihapiirakka x 2


Nämä jauhelihapiirakat tein jo ennen juhannusta, mutta nyt vasta tulee kirjoiteltua reseptiä ylös. Oli tulossa vieraita kylään ja oli leivottava jotain suolaista ihan vaan jääkaapin antimista. Tarulta (Tarun Taikakakut) löytyi herkullinen piirakkaohje, taas jälleen kerran ♥ ja pyöräytin samalla sitten parit piirakat kun vauhtiin pääsin. Tämä oli sellainen simppeli peruspiirakka, joka oli vähän jokaisen makuun. 😊 Tässä tosiaan ohje yhteen piirakkaan, mutta tuplasin ohjeen ja tein kahteen piirakkavuokaan. Suolaiset piirakat tuntuvat aina tekevän hyvin kauppansa.

Jauhelihapiirakka


Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 kevätsipuli varsineen
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
n. kourallinen tuoretta basilikaa
miniluumutomaatteja (pinnalle)
fetakuutioita (pinnalle)

Päälle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
loput kermat 2dl purkista

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pannulla jauheliha ja kevätsipuli ja mausta se paprikajauheella, pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi basilikasilppu. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten jauheliha. Ripottele jauhelihan päälle toinen puoli juustoraasteesta. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään ja kaada piirakan päälle. Painele sitten täytteeseen puolitetut tomaatit ja fetakuutiot. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Itse tietenkin "terästän" pizzani ja piirakkani aina Tabascolla 😂
Nimimerkillä Tabascon suurkuluttaja



Touko-kesäkuussa odoteltiin vettä kuin kuuta nousevaa ja nyt sitä on sit saatu. Onneksi ei mitään hulluja määriä, vaan juuri sopivasti. On ollut kyllä superkiva kevät ja kesä säiden puolesta.



Sadesäät huomaa meillä hyvin siitä, että kissat viihtyvät sisätiloissa. Niitä kun ei juuri ole kesäaikaan sisällä näkynyt. Muuta kuin ruoka-aikoina 😅



 Hauskaa viikonloppua kaikille! ❤
Itse lähden tästä kohta valmistautumaan Melrosen keikalle.... 😍🎸

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä piirakkaa. Meilläkin toinen kissa asusta hyvillä keleillä ulkona ja käy oikeastaan vain syömässä sisällä. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! <3
      Mikäs näillä keleillä on oleillakin pelkästään ulkosalla! Olen vaan yrittänyt jemmailla juomakuppeja ympäri tonttia, että muistaisivat välillä käydä juomassakin.
      Oikein mukavaa viikonloppua!!

      Poista
  2. Tää piirakka on ihan parasta! Ja juuri sellasta josta moni tykkää. Kiva kun säkin tykkäsit 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ängetään ite aina piirakkaan vähän chiliä ja vähän sitä ja vähän tätä, ja sit se on monen makuun liian mausteinen tms tms. Mutta tämä osui ja upposi kyllä monen ihmisen makuun! Kiitos taas ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)