tiistai 31. heinäkuuta 2018

Kuhan sain.


Tämä sisältää pienen kalavaleen.
Minähän en näitä kuhia ole kalastanut 😁 vaan tuo isäntä. Mun kalansaaliit on toistaiseksi pelkästään ahvenia.
Mutta mikäs sen parempaa kesäruokaa, kuin itse kalastettu kuha (tai kala ylipäätään)? 
Kuhat oli pitkään suut supussa, mutta nyt ollaan sentään muutama ruokakala saatu.



Yleensä ollaan kuhafileet ihan vaan paisteltu voissa. Ja paljon sipulia pannulle mukaan. Tämä on se kaikista yksinkertaisin ja ehkä jopa paras tapa valmistaa kuhaa (mielipideasioita).


Eilen kokeiltiin ekaa kertaa paneroida kuhaa. Ja vitsit 😋 kyllä oli herkkua!! Isäntä sanoi, että vähän kun söis jotain luxuskalapuikkoja. 😂



Maustoin fileitä alkuun vähän suolalla. Sit kierittelin vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi suolalla ja valkosipulilla maustetuissa korppujauhoissa. Ja sit vaan pannulle paistumaan. Pitäis vaan olla paistamiseen kirkastettua voita, kun tuntuu että väkisin tuppaa se voi ruskistumaan liikaa pannulla.



Nyt meillä odottaa iso hauki jääkaapissa työstämistä. Saa nähdä mitä tällä kertaa tehdään. Viimeksi tehtiin ihan törkeen hyviä kalapullia


Ja vaikka jokainen kalastamaton päivä tuntuukin hukkaanheitetyltä 😉 niin ajateltiin tänään silti pysytellä pois vesiltä ja mennä sen sijaan pyöräilemään! 🚲
Viskin kanssa lenkit on sijoitettava aikaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan. Juoksemaan ei olla päästy kohta kuukauteen (koska minähän en ilman koiraa juokse), mutta eiköhän sitä taas ehditä syksyllä ja talvella mennä kuin aropuput. Yritetään nyt vaan nauttia lämmöstä, tavalla tai toisella.

8 kommenttia:

  1. Nam! Tuore kala on herkkua, ja kuha erinomainen. Tuo annos näyttää niin hyvältä. :p Ihania järvimaisemakuvia, ja Viski kyllä selkeästi nauttii veneilystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura - olen niin samaa mieltä kanssasi, kuha on erityisen maukas kala! :) Viski todellakin nauttii veneilystä, kunhan ei ole liian kova aallokko! ;)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää:) Itse olen varsin huono tekemään kalaruokia vaikka tiedän että niitä pitäisi syödäkkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu!!
      Niin mäkin varmaan muuten olisin, mutta kun taloudessa asuu tuo kalamies, niin mä pääsen näissä hommissa aika vähällä! Mulle jää korkeintaan se viimeistely! ;)

      Poista
  3. Yhtä hyvältä se isännän pyytämä kuha onneksi maistuu kuin itse pyydetty. Nimimerkillä aika paljon kokemusta on. :D Ihana laivakoira teillä, meidän perheen edesmennyt saksanpaimenkoira viihtyi myös veneen keulassa tähystämässä. Toivottavasti saadaan sellainen vielä joskus meille kalakaveriksi. Kiva blogi sinulla, jäädään seurailemaan! Ja laittelehan hyviä kalareseptejä ylös niin mekin päästään kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samaltahan ne maistuu, se on totta! Mutta olis se kiva joskus itsekin saada se kuha uistimen päähän. Veikkaan että se itse kalastettu maistuis vielä paremmalta! :)
      Meilläkin tuo koira on kulkenut veneessä ihan siitä 7 viikkoisesta lähtien kun meille tuli. Nykyään on hankala enää edes päästä ilman koiraa veneilemään. Huomaa kun aletaan pakkailla kalastuskamoja ja yleensä siinä vaiheessa istuu jo laiturilla veneen vieressä odottamassa! ;)

      Poista
  4. Voi nam! ❤ Meillä kaikki rakastaa kuhaa! Joudun omani vaan ostamaan kaupasta... Mä leivitän kalat usein ruisjauholla, se on ihanan maukas jauho kuorrutukseen. Joukkoon vaan valkopippuria ja suolaa 👌😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuha on kyllä ihan järjettömän hyvä kala! Meillä sitä onneksi saa tuosta "omasta vesistöstä". Tai saa ja saa. Välillä se on työn ja tuskan takana että sitä saa, mutta tänä kesänä jostain syystä ahti on ollut meille antelias! :)
      Täytyykin kokeilla ensi kerralla pyöritellä fileet ruisjauhoissa, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)