lauantai 21. heinäkuuta 2018

Lihapulla-pastavuoka


Isäntä oli alkuviikosta Tallinnassa Gunnareiden keikalla. Sain paluumatkalta viestin, että voisinko tehdä jotain ruokaa valmiiksi kun hän tulee kotiin. Ja minähän tein. Koska tiesin, että tuo isäntä tykkää lähes kaikesta mihin liittyy jauheliha ja pasta, niin yhdistin nämä kaksi asiaa ja syntyi lihapulla-pastavuoka. Ohje tähän löytyi Soppa 365 -sivustolta. 
Ja kyllä taas tuli todetuksi, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta ♥

P.S. Käyttämäni Arrabiata-pesto oli melko tulista! Meitä se ei haitannut, päinvastoin, mutta jos tulinen ruoka ei uppoa, niin kannattaa varmaan käyttää mausteena jotain muuta kuin tuota kyseistä pestoa TAI laittaa pestoa vähemmän kuin tuo 1 purkillinen. 

Lihapulla-pastavuoka

Uunia odotellessa...

Lihapullat:
1 dl korppujauhoja
200 g rahkaa
1 muna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 oksaa tuoretta rosmariinia (käytin kuivattua)
50 g parmesanraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
600 g sika-nautajauhelihaa

Pastavuoka:
3 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 prk Arrabiata-pestoa
½ tl suolaa
350 g pastaa
2 palloa mozzarellaa

    Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
    Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
    Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
    Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25 minuuttia.
    Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.


Ja tämäkin ruoka on ihan täydellistä tarjoiltuna tomaatti-mozzarella-sipuli -salaatin kanssa. Ehkä ensi kerralla saattaisin jättää nuo mozzarellat tuosta ruuan päältä pois ja laittaa sen sijaan vaikka päälle tarjoiltaessa vähän parmesanraastetta.



Mun "pitkäaikainen" haave kävi toteen tuossa viime viikolla ja pääsin pitkästä aikaa Muumimaailmaan. Edellisestä kerrasta olikin jo 8 vuotta aikaa. Ystäväni oli niin ihana ja pyysi mut hänen ja lastensa kanssa sinne! ♥ Ja vitsit, olipa kiva reissu. Tälläiselle muumifanille ihan täydellinen! Pääsin jopa halamaan Niiskua! 😁


Vaikka porukkaa olikin näin heinäkuisena hellepäivänä PALJON, niin silti se jotenkin hukkui sinne laajalle alueelle, eikä kyllä ollenkaan väenpaljous ahdistanut. Viimeiseksi ennen pois lähtöä kävimme katsomassa musiikkiteatteriesityksen. Olipa hauska seurata kuinka innoissaan lapset elivät esityksessä mukana!! 😊


Kiitos vielä Sini, Elli ja Sulo että sain liittyä seuraan!!  





2 kommenttia:

  1. Oi joi että näyttää niin herkulliselle! Varmasti ruokaa meidänkin miehen vatsaan ja sydämeen. Taidanpa yllättää hänet jonakin päivänä sun reseptillä.
    Muumimaailmassa oli varmaankin hienp päivä, tykkäisin minäkin! Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihan älyttömän hyvää! Kannattaa vaan muistaa, että ei laita liian paljon pastaa jotta se pääsee kunnolla kypsymään.
      Muumimaailma on kyllä (tälläisen aikuisenkin) muumifanin unelmapaikka! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)