Meitä opastettiin töissä, että vika lomapäivä pitäisi aina päättää esim. piknikiin tai aloittaa brunssilla, jotta oma pääkoppa alkaisi jo työpäivän aikana siirtyä lomamoodiin. Minähän tietenkin otin tämän ihan tosissaan ja halusin että syödään (ja juodaan) aamulla jotain normaalista arkiaamusta poikkeavaa. Ja koska edellisenä päivänä juteltiin työkavereiden kanssa Teams-kahveilla vohveleista, oli pakko vielä samanpäivän iltana marssia Tokmannille vohvelirautaostoksille. Sain myös työkaverilta vinkin maittaviin aamupalavohveleihin ja pakastimessakin oli sopivasti lämminsavulohta, niin kaikkihan oli selvääkin selvempää - meillä syötiin vikalla aamupalalla ennen lomaa vohveleita savulohitahnalla, salaatilla, kananmunilla kippistäen vähän siiderillä ja kahvilla. 😍
Vohvelit (VHH)
4 kpl
3 munaa (M-kokoista)
150 g mozzarellajuustoraastetta
Sekoita juustoraaste ja munat kulhossa hyvin sekaisin.
Lusikoi taikinaa vohveliraudalle siten, että puolet raudasta peittyy. Taikina leviää kun suljet kannen.
Paista vohveleita raudasta riippuen 3-5 minuuttia, kunnes vohveli on kauniin ruskea ja rapea.
Savulohitäyte
100 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
170 g lämminsavulohta
n. 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Maista täytettä ja lisää mausteita tarpeen mukaan, esim. suolaa, sitruunapippuria, valkopippuria.
Tänään olisi ohjelmassa 1,5-vee kummitytön perheen luona vierailua ❤ ja loppuloman ohjelma on vielä suunnittelematta. Ja hyvä niin - mennään rennolla asenteella eteenpäin!
Mukavaa viikonloppua kaikille! 🌞