Sivut

lauantai 22. toukokuuta 2021

Itsepuristetut raakamehut


En ole ikinä (tai siis ainakaan aikuisiässä) innostunut mehujen juonnista. Mietin aina niitä juodessani sitä sokerimäärää jonka samalla kaadan sisuksistani alas. Niinpä mehustin oli oikein oiva ostos. Nyt saan tehtyä juuri sellaisia mehuja kun itse haluan ja ilman mitään lisättyjä sokereita. Minua kauhistuttaa lukea, kun ihmisiä pelotellaan hedelmien syömisellä niiden sisältämän fruktoosin takia, mutta silti on ihan ok syödä karkkia valtavat määrät. Mielipiteitä on monia ja niitä saakin olla, mutta itse en pelkää hedelmiä ja olen huomannut kuinka hyvää niiden tekeminen tekee itselle, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Joten suosittelen rohkeasti hyppäämään raakamehujen maailmaan! 


Minulla on puristimena Wilfan Juicemaster SJCD150. Olen ollut tähän ostokseen erittäin tyytyväinen. Mehustuksen huono puoli on aina se koneen siivoaminen mehustuksen jälkeen, mutta äkkiä siihen tottuu. Mielestäni tämä mehustin on näppärä koota ja purkaa ja siivoaminenkin sujuu alun opettelun jälkeen vaivattomasti. Mehustuksesta jäljelle jäävän "jätteen" käytän joko omiin kasviskeittoihini tai koiran ruokaan. Viski syö raakaruokaa, joten tästä hän saa kasvikset hyvässä muodossa lihan joukkoon.


 

Tykkään aloittaa aamuni omapuristamalla tuoremehulla. Joskus aamut ovat töiden vuoksi sen verran kiireisiä että ei ehdi pulhata mehujen kanssa, mutta mehustamista voi toki nopeuttaa pilkkomalla ainekset jo edellisiltana valmiiksi. Tässä aineksia muutamiin suosikkimehuihini. Huomioikaa että aluksi juurespohjaiset mehut voivat tuntua kaikkea muuta kuin raikkaan makuisilta. Inkiväärillä ja sitruunalla saa onneksi lähes kaiken raikastettua. 🍋 Ja äkkiä siihen juuresmehun makuunkin tottuu.

 

Red Juice

2 punajuurta
4 porkkanaa
6 sellerin vartta
½ sitruunan mehu
pala inkivääriä

 

Porkkana & kurkkumehu

6 porkkanaa
1 kurkku
3 sellerin vartta
1 appelsiini
pala inkivääriä
½ sitruuna

 

Porkkana-appelsiinimehu

4 porkkanaa
4 appelsiinia
pala kurkumaa
pala inkivääriä 


Hedelmien ja juuresten kuidut toki jää tässä mehustamisessa saamatta (ellet sitten keitä kasvissoppaa itsellesi "jätteistä"), mutta vitamiinit on tallella, etenkin jos juot mehun mahdollisimman nopeasti mehustamisen jälkeen. Sanotaan että vitamiinit alkavat vähentyä mehusta jo 15 minuuttia mehustamisen jälkeen. En tiedä toki pitääkö tieto paikkansa, mutta tämän tiedon valossa olen pyrkinyt toimimaan.


Huomatkaa, että jos käytätte tuoretta kurkumaa mehustimessa, se värjää KAIKEN ihanan oranssin keltaiseksi. Onneksi väriä maailmaan mahtuu... 💛


Jos löytyy muitakin innokkaita mehustajia, niin antakaahan ilmi omat lemppari mehureseptinne! 👇


2 kommenttia:

  1. Mun anopilta peritty mehustin taisi mennä just viime roskakuormassa kaatopaikalle. Sain sillä aikaiseksi vain sotkua ja ihan järkyttävän pahoja litkuja. 🤣 Jopa omat herkulliset omenatkin, kun käytti koneen läpi niin lopputulos oli ihan järkyttävän pahan makuista. 🤣
    Mut juu, mä en kans mehuja, enkä jogurtteja lisättyjen sokereiden vuoksi nautiskele. Hedelmiä syön itse ja syötän lapselle luonnollista hedelmäsokeria pelkäämättä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D ei kuulosta siltä että sun mehukokeilut olisi mennyt ihan putkeen!
      Etenkin juuresmehujen makuun totutteleminen vie aikansa, mutta inkivääri onneksi pelastaa lähes kaikki mehut. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)