Sivut

torstai 3. helmikuuta 2022

Vihannes-broileripannu


 Tämä resepti on kulkenut mukanani jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Olen alkuperäisen reseptin leikannut muistaakseni jostain K-ruokakaupan mainoksesta. Hämmästyttävintä tässä on se, että se on säilynyt ehjänä ja luettavana kaikki nämä vuodet ja muun muassa aika monet muutot läpi käyneenä. Nyt ajattelin kirjata ohjeen myös tänne blogin puolelle, jolloin voin tuolle paperireseptille antaa luvan halutessaan hävitä. Alkuperäisesti tämä ohje on tehty possunlihasta, mutta koska mulla oli pakastimessa ainoastaan broiskua, vaihdoin siihen ja nam, miten hyvää tuli. 😋 Tässä ohjeessa tärkeässä roolissa on soijakastike, joten sitä pitää kotoa löytyä. Välillä olen skipannut hunajan ja inkiväärin, eli ei välttämättä niitä tarvitse. Nyt niitä laitoin, koska ensinnäkin ne sopivat kanan kanssa hyvin yhteen ja toiseksi, ovathan ne näin flunssa-aikaan aikamoisia terveyspommeja. 

Vihannes-broileripannu


500 g broilerinfileetä
2 porkkanaa
1 purjo
n 1/3 lohko keräkaalia
n. 3 rkl soijakastiketta (tai maun mukaan)
½-1 tl inkivääriä
1 rkl hunajaa
1 rkl viinietikkaa
1 dl vettä

Suikaloi kuoritut porkkanat ja kaali erittäin ohueksi esim. juustohöylällä ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
Kuumessa rasva paistokasarissa ja ruskista siinä broiskut nopeasti parissa erässä.
Kiehauta kevyesti myös suikaloidut vihannekset rasvassa.
Suikaloi broiskun fileet ja pane ne takaisin kasariin vihannesten kanssa ja kaada joukkoon tilkka vettä.
Mausta soijakastikkeella, inkiväärillä, hunajalla ja viinietikalla. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes liha ja vihannekset ovat kypsiä.
Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla ja anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä (ja soijakastiketta).

 

Vaikka kirosinkin runsasta lumentuloa (koska haluan jo kevään tänne) niin onhan tuolla ulkona nyt melkoisen kaunista! ❤ 


Lunta on yli oman ja naapurin tarpeiden 😁 mutta eihän sitä kukaan kiellä että kyllä kunnon talvi on aina kunnon talvi. Sitä vaan mietin, että mikä määrä vettä meillä taas onkaan kun tämä lumimassa sulaa. Etenkin kun nyt on maa niin kovin jäässä, että se ei kyllä ime ihan hetkeen yhtään mitään. Toivotaan että lämpeneminenkin tapahtuisi pikkuhiljaa auringon voimalla... 🌞


Aurinko antaa kyllä nyt jo voimaa ja energiaa ainakin mulle, vaikka lämpötehoja siitä ei vielä saakaan irti.


6 kommenttia:

  1. Hei, kiitos reseptistä, menee testaukseen.
    Blogiasi on ihana seurata.
    Toivottavasti ilahdutat jatkossakin usein kirjoituksillasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että resepti menee testaukseen ja että tykkäät seurata Koivurannan touhuiluja! <3
      Yritän ehtiä päivittämään jatkossa blogia säännöllisesti. :)

      Poista
  2. Mulla taasen sattuu olemaan possunsuikaleita ja kaikkia muita aineksia, niin eiköhän lähipäivinä syödä meilläkin tätä. Valkokaalin ostin tietämättä mitä siitä syntyy. Osa menmee ainakin tähän. kauniita ulkokuvia. Totta, vaikka nyt meillä on pakkasta -23, niin luonto on oikeinkin kaunis. Meille ei sitä kauheaa lumisadetta piisannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei taasen pakkanen huidellut ihan vastaavanlaisissa lukemissa, mutta lunta tuli senkin edestä. Ja nyt sitä oli yöllä taas tullut lisää. Ei muuta kuin kolaushommiin (tai mies menee, itse saan toimia työnjohtajana) :D

      Poista
  3. Meidänkin pöytään tämä tulee! Kaali ja juurekset on aitoa keskitalven ruokaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)