Pätkiskakku
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl kermaviiliä
1/2 pussillista Pätkiksiä
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja
Väliin:
mansikkahilloa
2 dl kuohukermaa
1/2 pussillista Pätkiksiä
Kuorrutus:
200g suklaata (laitoin Fazerin sinistä)
100g voita
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (itse käytin 26 cm irtopohjavuokaa) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Halkaise kakku kahtia. Kostuta hieman, itse käytin Spriteä. Levitä toiselle puolikkaalle mansikkahilloa, vatkattu kerma ja paloitellut Pätkikset.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Voit toki käyttää mikroakin. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle suklaahippuja tai muuta vastaavaa koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)