Ohje on Tuttisoturin taikinaterapiaa-blogista. Siellä tätä kakkua kehuttiin kovasti. Ehkä tein jotain väärin, tai sitten makuasiat eivät mene ihan yksiin....
Appelsiininen Dumlekakku suklaakiilteellä
Pohja:
1 pss Namipala Appelsiini-vohveleita (ei löytynyt Somerolta, joten pistin sitruuna-vohveleita)
75 g voisulaa
2 rkl kaurahiutaleita
Täyte:
5 liivatelehteä
1 prk Creme Fraichea
1 prk (200 g) Appelsiini tuorejuustoa (esim. Viola)
2,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
15 Dumlea
½ dl maitoa
Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa
Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja
sekoita joukkoon muut pohjan ainekset. Painele tiiviisti leivinpaperilla
vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita
liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja
lisää joukkoon Creme Fraiche, tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna
maitotilkka kiehuvaksi ja sulata siihen Dumlet sekä puristetut
liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kääntele
varoen. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman
tunnin ajan.
Valmista kiille. Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa maito,
kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta, kunnes se on
tasaista. Ota liedeltä ja sekoita mukaan puristetut liivatelehdet. Laita
jäähtymään kylmään vesihauteeseen, kunnes seos on haaleaa. Kaada sitten
varoen täytteen päälle ja anna hyytyä 2-3 tuntia kylmässä.
Kakun päällä on sokerimassasta tehtyjä kukkasia ja Dr.Oetkerin valmiita sydänkoristeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)