Jouluinen kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk persikkasosetta (125 g)
1 prk Valion suklaakermaa
Päällinen:
50 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti
sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin persikkasose ja sitten suklaakerma. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Päällistä varten sulata voi, ja sekoita siihen kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeria niin paljon, että päällinen on levitettävää mutta ei liian löysää.
Sitten vielä jouluisia koristeita päälle! :) Leikkasin tortun siis kahteen osaan, jotta sain tehtyä erilaiset koristukset niihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)